News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Όπως στο σπίτι... και σε οποιοδήποτε μέρος: το Bernabéu είναι ένα δράμα για τη Μαδρίτη

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Του Delfín Melero

Η Μαδρίτη ως γηπεδούχος είναι μια πλήρης καταστροφή


Ψυχρή νύχτα στο Bernabéu για τους λευκούς. Ο ύμνος της Ρεάλ Μαδρίτης (ο ανέκαθεν) ακούγεται δυνατά όπως μετά το τέλος κάθε αγώνα, αλλά οι las mocitas δεν είναι πλέον χαρούμενες και χαμογελαστές (όπως λέει ο ύμνος). Η πανωλεθρία εναντίον της Leganes είναι αυτό που έλειπε απ'τον madridismo, στον οποίο μένει πια να προσκολλάται στο Champions League, διοργάνωση φυλαχτό, ναι, αλλά δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας κι αυτή η ομάδα έχει χάσει την ισορροπία.

Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου είναι ένα δράμα. Το «Τέρας της Leganés» προκάλεσε την πρώτη μεγάλη αποδοκιμασία για τη Ρεάλ Μαδρίτης του Zidane, με γεμάτο στομάχι απ'την κατάκτηση τόσων πολλών. Ούτε η Μπάρτσα δεν το προκάλεσε. Αλλά η λευκή κρίση έχει περάσει από σκούρο καφέ. Και στο σπίτι πονάει περισσότερο, εκεί όπου η Μαδρίτη παρουσιάζει φέτος κάποιους γελοίους αριθμούς. Έχει κερδίσει μόνο τα μισά παιχνίδια της.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Μαδρίτη έβαλε επτά στη Dépor κι αποδείχτηκε ότι ήταν μια οφθαλμαπάτη. Η Leganés, όπως έκαναν και οι Betis, Barça και Villarreal, κέρδισε σ'ένα Bernabéu που δεν εμπνέει πια τον σεβασμό. 4 ήττες σε 18 παιχνίδια.

Η νίκη της Leganés ολοκληρώνει ένα άθλιο κύπελλο της Μαδρίτης ως γηπεδούχος, όπου δεν κατάφερε να νικήσει ούτε και τις Fuenlabrada και Numancia, που πήραν ισοπαλία. Όπως και η Βαλένθια και η Λεβάντε στη LaLiga, όπως και η Tottenham στο Champions League.

Απομένει ακόμα πολλή σεζόν, αν και δεν της φαίνεται. Και η Μαδρίτη έχει γκελάρει ήδη σε 9 απ'τους 18 αγώνες στο Bernabéu από τότε που ξεκίνησε η Liga, την οποία έχει χάσει ήδη, 19 βαθμούς πίσω από μια Barcelona που αναστήθηκε μετά την ήττα της στο Super Cup. Την περασμένη σεζόν, η Real γκέλαρε μόνο στα 7 απ'τα 28 παιχνίδια της εντός έδρας. Τα δεδομένα δεν ξεγελούν, μιλούν ξεκάθαρα.

Σε τρεις εβδομάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την επίσκεψη της PSG των Neymar, Cavani και Mbappé. Διακυβεύεται το Champions League, αυτό που απομένει στην πρωταθλήτρια της Liga και της Ευρώπης, και ν'ανακτήσει η Real το σεβασμό στο ίδιο της το γήπεδο. Τώρα πια δεν κάνει κουμάντο ούτε στο σπίτι. Τα παντελόνια τα φοράνε άλλοι.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.