News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει τη χειρότερη σεζόν της ιστορίας της στο Santiago Bernabéu

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Του  Juan Ignacio García-Ochoa

Μόνο εννέα νίκες μετά από 18 εντός έδρας παιχνίδια



Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου δεν είναι πλέον ένα στάδιο που φοβίζει τους αντιπάλους. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Είναι η λευκή ομάδα αυτή που πανικοβάλλεται όταν παίζει μπροστά στους οπαδούς της. Δεν χρειάζεται παρά να ξαναδούμε τον αγώνα εναντίον της Leganés και να δούμε τα πρόσωπα κάποιων παικτών ή να ρίξουμε μια ματιά στους εντός έδρας αριθμούς της Ρεάλ Μαδρίτης στο σπίτι αυτή τη σεζόν. Μ’έναν απολογισμό 9 νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, οι λευκοί κάνουν τη χειρότερη σεζόν στο Bernabeu στην ιστορία τους.

Μόνο κατά την σεζόν 2006-2007, οι λευκοί φάνηκαν τόσο ανασφαλείς ενώπιον των οπαδών τους, αλλά ακόμα και τότε δεν είχαν χάσει τόσους πολλούς αγώνες. Με τον Capello στον πάγκο, οι λευκοί είχαν ήδη εννέα νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες. Πολύ κακοί αριθμοί που, ωστόσο, δεν μεταφράστηκαν σ’έναν κατακλυσμό στην Liga. Δεν πήγαν ποτέ σε απόσταση περισσότερη από 7 βαθμούς απ’τη Barcelona, έναντι των τωρινών 19.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι δύσκολο να βρουν μια εξήγηση για την κατάρρευση στο Bernabéu, όπου αυτή τη σεζόν σχεδόν όλες οι ομάδες είναι πιο άνετες απ’αυτή του Zidane. Βαλένθια, Λεβάντε, Μπέτις, Τότεναμ, Μπαρτσελόνα, Βιγιαρεάλ, Φουενλαμπράδα, Numancia και Leganés είναι οι εννέα ομάδες που έχουν πάρει κάτι θετικό απ’το madridista γήπεδο, απόρθητο το περασμένο έτος, μια ευκαιρία τη φετινή σεζόν. «Δεν υπάρχει μια εξήγηση γι'αυτό το σερί», επισημαίνουν απ’τα αποδυτήρια, απ’όπου δεν θέλουν να ψέξουν τίποτα δημοσίως, -δεν είναι σε θέση να το κάνουν-, αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το Μπερναμπέου μπορεί να τους βοηθήσει πολύ περισσότερο από ό, τι κάνει.

Πίεση στους παίκτες

"Καταλαβαίνουμε το θυμό των οπαδών, είναι φυσιολογικό να’ναι σκασμένοι", παραδεχόταν ο Ράμος μετά τον αποκλεισμό εναντίον της Leganés. Αν και δεν τους φαίνεται τόσο φυσιολογικό το ότι κοινό, όταν η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ, αφοσιωνόταν περισσότερο στο ν’αποδοκιμάζει τους παίκτες παρά στο να ενθαρρύνει την αναζήτηση μιας ανατροπής. Achraf, Theo και Μπενζεμά ήταν οι στοχοποιημένοι παίκτες σε μια νύχτα στην οποία όλη η ομάδα τιμωρήθηκε με αποδοκιμασίες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο τέλος του αγώνα.

Αποκλεισμένοι απ’το κύπελλο και χωρίς πιθανότητες στο πρωτάθλημα, οι παίκτες γνωρίζουν ότι παίζουν τη σεζόν στο Champions League εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν στις 14 Φεβρουαρίου, νύχτα για την οποία ζητούν υποστήριξη για 90 λεπτά, κι όχι μόνο κατά την έναρξη του αγώνα. «Είναι η ώρα να’μαστε μαζί» λέει ο αρχηγός.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.