News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano, "το πιο κερδοφόρο εγώ" που δεν θέλει επαίνους (μόνο ν’αμείβεται όπως ο Messi)

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Του Enrique Marin

Μετά την πέμπτη Χρυσή Μπάλα του, o Florentino Perez αναλώθηκε σ’επαίνους γι’αυτόν, αν κι αυτό που θέλει ο Πορτογάλος είναι μια ανανέωση στην οποία η Ρεάλ Μαδρίτης να τον πληρώνει όπως του αξίζει

"Ο καλύτερος παίκτης είναι ένα αναμφισβήτητο σύμβολο του club μας και του ποδοσφαίρου, αλλά πάει πολύ παραπέρα. Ο Κριστιάνο είναι μία απ’τις μεγάλες αναφορές στην ιστορία του αθλητισμού". Έτσι καθόριζε στην εφημερίδα «ABC» ο Florentino Perez τον Ρονάλντο, «τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης σε 115 χρόνια ύπαρξης και τον πιο σημαντικό παίκτη σ’αυτή τη νέα εποχή που ζούμε εμείς οι madridistas. Μια υπέροχη περίοδος του ιδρύματός μας, η οποία έχει υπάρξει πιστή σ’αυτούς που χάραξαν τις γραμμές του πεπρωμένου μας. Σε άνδρες, όπως ο Santiago Bernabeu, ο Alfredo di Stéfano ή ο επίτιμος πρόεδρός μας, Paco Gento".

Είναι γνωστή η εμμονή που έχει ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Χρυσή Μπάλα, αυτό το τόσο επικρινόμενο βραβείο από εκείνους που τους αρέσει πραγματικά το ποδόσφαιρο, ένα συλλογικό παιχνίδι που παίζεται από άτομα, εξ ου και η βράβευση του ατομικισμού έρχεται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία του, αν κι όχι μ’αυτών που βλέπουν αυτό το άθλημα μόνο ως μια επιχείρηση στην οποία, αν χρειάζεται, ενδιαφέρουν «χρυσές μπάλες», όπως έκανε ο Florentino με τους Ρονάλντο, Ζιντάν, Κακά και Owen. Όπως δήλωσε ο Jorge Valdano, «ο Cristiano είναι το πιο κερδοφόρο εγώ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Έχει μια εξαιρετική εμπιστοσύνη στον εαυτό του κι όλο αυτό το έχει μετατρέψει σε μια μεγάλη ικανότητα για βελτίωση. Υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους το εγώ τους μπερδεύει και τους μετατρέπει σε μια υπερβολή αυτοπεποίθησης. Αυτός το βάζει σε εργασία κάθε εβδομάδα».

«Αυτή η πέμπτη Χρυσή Μπάλα είναι η κατάκτηση της αριστείας γι’αυτόν που έχει πετύχει τα πάντα με την φανέλα μας», συνέχισε ο Perez στον πανηγυρικό για τον Πορτογάλο. «Αυτή η πέμπτη Χρυσή Μπάλα του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μεγαλείο για τον ίδιο και μεγαλείο για την Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα μας περιμένουν νέες προκλήσεις για να ενισχύσουμε τις αξίες μας και για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε γι’αυτό το κλαμπ. Το club των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων μ’ένα μαγικό και μοναδικό ποδοσφαιριστή: Cristiano». Φυσικά, η ψυχρότητα που επέδειξε ο Πορτογάλος προς τον πρόεδρο του στο γκαλά που πραγματοποιήθηκε στον πρώτο όροφο του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι.

Ακόμα κι έτσι, είναι φυσικό με τόσο έπαινο και αναγνώριση στον Κριστιάνο να του φουσκώνει το εγώ και να λέει ότι «σέβομαι τις προτιμήσεις του καθενός, αλλά δεν βλέπω κανέναν καλύτερο από μένα». «Δεν υπάρχει ένας πιο πλήρης παίκτης απ’ότι εγώ. Είμαι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία, τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές», υποστήριξε ο Ρονάλντο αφού πήρε την πέμπτη Χρυσή Μπάλα του, τόσες όσες κι ο Μέσι, αν και τώρα ο στόχος του είναι ακριβώς να αισθάνεται τόσο εκτιμώμενος όσο κι ο Leo και η Ρεάλ Μαδρίτης να τον πληρώνει όσα η Μπαρτσελόνα στον Αργεντινό. Εργάζεται ο Florentino για την αύξηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ καθαρά που παίρνει ανά σεζόν; Αυτή είναι η ερώτηση αυτή τη στιγμή.

Η Μαδρίτη, το ένατο κλαμπ που πληρώνει τα περισσότερα 

Σύμφωνα με μια μελέτη απ’το 'Sporting Intelligence', η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είναι η ομάδα που πληρώνει καλύτερα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Η όγδοη έκδοση του Global Sports Salaries Survey (GSSS) κατατάσσει τα κλαμπ ανάλογα με το τι αμείβονται οι παίκτες τους, κι ο μέσος μισθός της ομάδας στην οποία παίζουν αστέρια του NBA, όπως ο Russell Westbrook, ο Carmelo Anthony, ο Paul George κι ο Steven Adams είναι 9,3 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Στην σεζόν 2017-18, επτά απ’τις δέκα ομάδες που πληρώνουν περισσότερο είναι του ΝΒΑ, μια άμεση συνέπεια της μεγάλης τηλεοπτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε πριν απ’την σεζόν 2016-17.

Έτσι, ενώ το 2015 υπήρχαν οκτώ ποδοσφαιρικές ομάδες στην πρώτη δεκάδα του GSSS, φέτος υπάρχουν μόνο τρεις. Μετά τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (9.295.504 δολάρια σε μισθούς) είναι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς (8.995.628) και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (8.940.786). Μετά εμφανίζεται η Μπαρτσελόνα (8.576.750) και η Παρί Σεν Ζερμέν (8.414.061). Έκτοι είναι οι Σάρλοτ Χόρνετς (8.379.766), έβδομοι οι Portland Trail Blazers (8.364.772), όγδοοι οι Los Angeles Clippers (8.331.098), ένατη η Ρεάλ Μαδρίτης (8.092.283) και δέκατοι οι New Orleans (7.883.028).

Στη Barca, μ’ένα μέσο μισθό των 7.490.000 ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβάνεται η πρόσφατη ανανέωση συμβολαίου του Leo Messi μέχρι το 2021. Απ’τη μεριά της, η PSG έχει μέσο όρο 7.37 μετά την εκατομμυριούχο υπογραφή του Neymar. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η τρίτη στην κατάταξη των club με 7,03, αν και, του αρέσει είτε όχι, ο Florentino Perez έχει σε εκκρεμότητα την ανανέωση του Cristiano, κυρίως μετά την κατάκτηση της πέμπτης Χρυσής Μπάλας του Πορτογάλου που τον έχει κάνει τόσο ενθουσιασμένο.

Οι αγγλικοί σύλλογοι που πληρώνουν περισσότερο ή καλύτερα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι, που βρίσκονται αντίστοιχα στις θέσεις 23 και 24 της λίστας, με μισθό περίπου 5.890.000 ευρώ για κάθε παίκτη ανά έτος. Η United έχει πέσει απ’την τέταρτη θέση που κατείχε πέρυσι με τη μείωση των συμβατικών δαπανών μισθών όπως του Zlatan Ibrahimovic ή παικτών που δεν βρίσκονται πλέον στο Old Trafford, όπως είναι οι περιπτώσεις των Rooney και Schweinsteiger.

Η Premier ηγείται στο ποδόσφαιρο

Φυσικά, ενώ το ΝΒΑ επεκτείνει το προβάδισμά του ως το πρωτάθλημα με τον υψηλότερο μέσο μισθό (6,2 εκατομμύρια ευρώ) μπροστά απ’το MLB (μπέιζμπολ, 3.8), η Premier League παραμένει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που πληρώνει καλύτερα στον κόσμο, μ’έναν ετήσιο μισθό 2,99 εκατομμύρια, πολύ μπροστά απ’τη Laliga (1,90), τη Serie A (1,50), τη Bundesliga (1.42, αυξήθηκε λόγω της νέας τηλεοπτικής συμφωνίας) και της γαλλικής Ligue 1 (1,07, έχει επίσης αυξηθεί, αλλά λόγω της μεγάλης δαπάνης της PSG).

Όσον αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις, πρέπει να σημειωθεί αυτή του Russell Westbrook που υπέγραψε με την Oklahoma City Thunder το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA, 198 εκατομμύρια ευρώ μικτά (24 αυτή τη σεζόν και 175 στα επόμενα πέντε). Εν τω μεταξύ, για την ανανέωση του Messi έχει γραφτεί ότι ο Αργεντινός θα εισπράττει συνολικά 70 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ανά έτος, 35 καθαρά, και για να φτάνει σ’αυτό το ποσό ο Leo θα παίρνει 20 μεικτά ανά έτος, ως πριμ ανανέωσης, στα οποία πρέπει να προστίθεται ο ετήσιος μισθός του των 50 μεικτών....

Και είναι ότι ο Cristiano το είπε ήδη όταν υπέγραψε την τελευταία ανανέωσή του με την Ρεάλ Μαδρίτης: «Αυτό δεν είναι το τελευταίο μου συμβόλαιο». Θα δούμε αν ο Florentino Pérez είναι πρόθυμος να του πληρώσει αυτά που του ζητάει ο Πορτογάλος, ενώ τον τσιγκλάει λέγοντας στο gala της Χρυσής Μπάλας ότι «αν ήταν στη Μαδρίτη, ο Νέιμαρ θα’χε περισσότερες δυνατότητες να την κερδίσει. Η Μαδρίτη είναι ένας σύλλογος που δίνει σ’έναν σπουδαίο παίκτη αυτό που χρειάζεται». Θα δούμε αν στις παραμονές της αναμέτρησης με την PSG στον γύρο των 16 του Champions League, ο λευκός πρόεδρος έχει όρεξη να φλερτάρει τον Βραζιλιάνο, έστω κι αν είναι μόνο για να κάνει τον Cristiano να ζηλέψει.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.