News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino επιταχύνει στο Mundialito την πώληση των «δικαιωμάτων ονοματοδοσίας» του Bernabéu

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Του Fermin De La Calle

Το ποσό θα ανέβαινε στα 400 εκατομμύρια ευρώ

Ο πρόεδρος και η ομάδα των συνεργατών του, με επικεφαλής τον José Ángel Sánchez, θα προσπαθήσουν να κλείσουν τη συμφωνία χορηγίας των "δικαιωμάτων ονοματοδοσίας" του σταδίου Santiago Bernabéu

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο Αμπού Ντάμπι, όπου θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, για να προσπαθήσει να στεφθεί ξανά ως η καλύτερη ομάδα στον κόσμο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Οι λευκοί θα αντιμετωπίσουν αύριο την Al-Jazira στις 7:00 μ.μ. και, αν δεν συμβεί τίποτα περίεργο, θα’πρεπε να βρεθούν στο τελικό του Σαββάτου εναντίον της Gremio του Porto Alegre. Αυτός είναι ο στόχος στο γήπεδο. Αλλά ο Florentino Perez, επιπλέον, έχει κι άλλα καθήκοντα στο τραπέζι: κυνηγά 400 εκατομμύρια ευρώ.

Οι λευκοί θα προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους στο ηπειρωτικό και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και, παρεμπιπτόντως, να τσεπώσουν 4,2 εκατομμύρια ευρώ για τον τίτλο. Αυτό είναι το ποσό που λαμβάνει ο νικητής· ο δεύτερος, 3,6 εκατομμύρια ευρώ· ο τρίτος 2,5· ο τέταρτος 2· ο πέμπτος 1,5· κι ο έκτος 1 εκατομμύριο δολάρια. Επιπλέον, όλα τα έξοδα ταξιδιών και ξενοδοχείων βαρύνουν τη FIFA. Ένα έσοδο που δεν θα’χει σημαντικό αντίκτυπο στα λευκά ταμεία, τα οποία αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερες εκταμιεύσεις μέσα στο ρόστερ τους. Ψιλοπράγματα σε σύγκριση με άλλα έσοδα που μπορεί να λάβουν απ’το ταξίδι τους στο Άμπου Ντάμπι.

Η διοίκηση της Μαδρίτης φτάνει στην αραβική χώρα με μια πιο περίπλοκη αποστολή απ’την επίτευξη του εν λόγω τίτλου: ο Florentino Perez και η ομάδα των συνεργατών του, με επικεφαλής τον Jose Angel Sanchez, θα προσπαθήσουν να κλείσουν τη συμφωνία χορηγίας των «δικαιωμάτων ονοματοδοσίας» του σταδίου Santiago Bernabéu με κάποιον απ’τους επενδυτές με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή στους τελευταίους μήνες.


Χιλιάδες ελεύθερα μέτρα

Το πρότζεκτ αναδιαμόρφωσης του σταδίου περιμένει αυτή την συμφωνία, η οποία αρχικά είχε κλείσει με το ταμείο του Άμπου Ντάμπι IPIC (International Petroleum Investment Company). Τον Οκτώβριο του 2014, ο πρώην πρόεδρος της Cepsa και διευθύνων σύμβουλος του ταμείου, Khadem Al-Qubaisi κι ο Florentino Perez παρουσίασαν τη συμφωνία μέσα στο γήπεδο του Santiago Bernabéu συνοδευόμενοι απ’το πρώτο λευκό ρόστερ. Αλλά η αστική διακοπή στα σχέδια αναδιαμόρφωσης του γηπέδου φρέναρε τη συμφωνία και η μετέπειτα προσγείωση στη Μάντσεστερ Σίτι του Σεΐχη Mansour bin Zayed Al Nahyan, ενός απ’τους ιδιοκτήτες του ταμείου, κατέληξε να καταδικάσει εκείνη την υπογραφή.

Τώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το πράσινο φως του Δημοτικού Συμβουλίου για να κάνει την αναδιαμόρφωση, αλλά χρειάζεται έναν διατεθειμένο επενδυτή να καταβάλει τα 400 εκατομμύρια ευρώ στα οποία θα ανέλθει το έργο του γηπέδου. Σε αντάλλαγμα, το Bernabéu θα μετονομαστεί με το όνομα της εταιρείας που αναλαμβάνει αυτή την πληρωμή. Ανάμεσα στις πιο αξιοσημείωτες καινοτομίες του νέου Santiago Bernabeu ξεχωρίζει η επαναχρησιμοποίηση της ζώνης των εταιρικών γραφείων, που μεταφέρονται στις επόμενες εβδομάδες στη Ciudad Deportiva de Valdebebas, απελευθερώνοντας 8.000 τετραγωνικά μέτρα, που θα αξιοποιηθούν απ’τον σύλλογο για να αποφέρουν περισσότερα έσοδα. Σ’αυτό προστίθεται ότι η Γωνία του γηπέδου θα εξαφανιστεί για να δώσει την θέση της σε μια μεγάλη πλατεία, απελευθερώνοντας περίπου άλλα 10.000 τετραγωνικά μέτρα.

Μετά την "ονοματοδοσία", οι μεταγραφές

Ο Florentino θέλει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο των «δικαιωμάτων ονοματοδοσίας» στις προσεχείς εβδομάδες για να επικεντρωθεί στον προγραμματισμό του ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν. Αναγγέλλεται ένα κινητικό καλοκαίρι στο Μπερναμπέου που θα ξεκινήσει με την άφιξη του τερματοφύλακα της Athletic, Kepa Arrizabalaga, τον οποίο ο bilbaíno σύλλογος δεν έχει σχεδιάσει ν’αφήσει να φύγει πριν απ’τον Ιούνιο (είναι όταν τελειώνει το συμβόλαιό του). Ωστόσο, το δυνατό καλοκαιρινό πιάτο θα’ναι η απόκτηση ενός «galáctico» για να οξυγονώσει το ρόστερ. Ο Florentino έχει στο στόχαστρο, την υπογραφή του Neymar, αλλά αν ο Al-Khelaifi κι ο ίδιος ο παίκτης δεν δώσουν το χέρι τους για χειραψία, ο Hazard (ή ο Alexis Sanchez) θα’ναι στον προθάλαμο.

Σε κάθε περίπτωση, πριν αγοράσει και ανταλλάξει αυτοκόλλητα, ο Florentino Perez επιθυμεί ν’αφήσει κλειστή στο Αμπού Ντάμπι τη συμφωνία που θα δώσει τη δυνατότητα σ’ένα νέο ποιοτικό και ποσοτικό οικονομικό άλμα στο λευκό club για ν’ανταγωνιστεί με μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν ή η City. Αυτός θα’ταν ο μεγάλος τίτλος που θα έφερνε η Ρεάλ Μαδρίτης απ’το Άμπου Ντάμπι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.