News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Pochettino σφραγίζει ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης το διαβατήριό του στους μεγάλους

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Η Τότεναμ αντιμετωπίζει την ομάδα του Ζιντάν


Ο Mauricio Pochettino κάνει διδακτορικό στο Santiago Bernabéu. Ο Αργεντινός προπονητής, μετά από πεντέμισι χρόνια στην Premier, χρειάζονταν μια τέτοια έκθεση για να αποκτήσει αυτό το διαβατήριο που το δίνουν τα μεγάλα σενάρια. Είναι αλήθεια ότι η Πρέμιερ Λιγκ σφραγίζει φύλλα αυτό του εγγράφου απ’την άφιξή του στην Southampton, αλλά στην Ευρώπη του έλειπε κάτι τέτοιο, τόσο σ’αυτόν όσο και στην Τότεναμ του, το ίδιο που παλεύει επί ίσοις όροις με τους πέντε μεγάλους στην Αγγλία.

Ο Pochettino εξέπληξε στην προσέγγισή του, τοποθετώντας τον Fernando Llorente βασικό για πρώτη φορά από τότε που είναι παίκτης της Tottenham, αναγκάζοντας σε περισσότερη δουλειά απ’την προβλεπόμενη τους Ramos και Varane, οι οποίοι έπρεπε να δώσουν προσοχή στο σώμα και στο ποδόσφαιρο του πρώην Ισπανού διεθνή κι ενός Kane, υποδεικνυόμενου και παρακολουθούμενου απ’την κερκίδα για τη μεγάλη στιγμή του και για τις δυνατότητές του. Και η αλήθεια είναι ότι ο Άγγλος άρεσε αρκετά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει την πίεση που ξεκινούσαν οι φορ κι αποκορύφωναν οι Sissoko, Dier και Winks, με την αμυντική γραμμή εξίσου προωθημένη. Απ’την ομάδα του Ζιντάν έλειψε ενέργεια, ταχύτητα και, κατά στιγμές, δείχνουν κάποια νωθρότητα σε ορισμένες απ’τις κινήσεις τους, που καλύπτεται απ’αυτή την ποιότητα κι αυτό το ξέσπασμα που από πίσω είναι δουλειά του Ramos κι απ’το πλάι του ίδιο του Ζιντάν.

Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας έχει σφραγίσει ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο Μπερναμπέου και στο Champions League, το ασφαλές πέρασμα που έχουν οι ποδηλάτες όταν τελειώνουν ένα Tour ή ένας παίκτης του ποδοσφαίρου όταν παίζει σ’ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Η προσέγγισή του ήταν στο ύψος αυτού που είναι, ενός προπονητή που καλείται να κάνει σπουδαία πράγματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Δεν ήταν το ματς του Isco, αλλά βοήθησε έτσι ώστε ο madridismo να διαπιστώσει ότι έχει έναν μεγάλο τερματοφύλακα στον Keylor Navas κι ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει όπως πάντα, δηλαδή, όντας ένας καθοριστικός παράγοντας για όλα σ’αυτή την ομάδα. Εκτέλεση στο δοκάρι, τρεις αποκρούσεις του Lloris, ένα γκολ και τρία διωξίματα σε κόρνερ της αγγλικής ομάδας. Συνολικός παίκτης.

Παρά το ότι το ματς δεν ήταν λαμπρό, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε και πάλι τον έλεγχο της μπάλας κι αυτόν των τελικών προσπαθειών. Οι αριθμοί ήταν καλύτεροι απ’τις αισθήσεις, όπως αντικατοπτρίζουν οι 14 τελικές, έναντι των 8 της ομάδας του Pochettino ή οι 6 αποκρούσεις του Lloris, έναντι των 4ων του Keylor Navas.

Ο όμιλος θ’αποφασιστεί στο Wembley σε δύο εβδομάδες, στην πρώτη επίσκεψη της Ρεάλ Μαδρίτης στο ναό του αγγλικού ποδοσφαίρου. Δεν τον έχει πατήσει ποτέ μέχρι τώρα κι εκεί την περιμένει μια αυξημένη Τότεναμ κι ένας Pochettino όλο και πιο εγκατεστημένος μεταξύ των μεγάλων των πάγκων.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.