News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Carvajal, φρόντισε την καρδιά με ηρεμία: ο Achraf εκπλήσσει στην Ευρώπη μόλις στα 18 του

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Του Jesus Garrido

Εξαιρετικό ντεμπούτο του Μαροκινού στο Τσάμπιονς Λινγκ

Ο βασικός μπακ είναι τέλειος για τη Μαδρίτη και δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν. Τι κάνει όταν δεν παίζει; Λοιπόν, βάζει τον διεθνή Μαροκινό, ένα άλλο προϊόν της cantera που έχει 10 χρόνια στο Valdebebas

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κέρδισε και πάλι στο σπίτι (1-1). Το έχει κάνει μόνο σε τρεις απ’τις επτά ευκαιρίες που της έχει δώσει ήδη το πρόγραμμα. Ίσως αυτή να’ταν η πιο φυσιολογική ευκαιρία για να μην πάρει τους τρεις βαθμούς. Απέναντι ήταν η Τότεναμ, που έτσι αρχικά δεν ακούγεται ως μεγάλη της Ευρώπης, αλλά που μόλις αναλυθεί, κατανοείται ότι μπορεί να’ναι μια απ’τις πιο πλήρεις ομάδες της ηπείρου. Ένας μεγάλος αγώνας, ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, ας το πούμε έτσι, κι αυτό αντιστοιχούσε σε μια απάντηση του προπονητή σύμφωνα με την κατάσταση. Οι καλοί έβγαιναν στο γήπεδο, δεν υπήρχε χώρος για δοκιμές. Η ενδεκάδα του τελικού του Κάρντιφ στο γήπεδο. Περιμένετε, όχι, υπάρχει ένα λάθος. Ποιος είναι ο Άσχραφ Χακίμι;

Ο Dani Carvajal είναι αναντικατάστατος για την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια ούτε απ’την προσωπικότητά του ούτε απ’το παιχνίδι του που να μην ταιριάζει στο club όπου έχει περάσει όλη του τη ζωή, εκτός από εκείνο το έτος που πήγε στη Γερμανία για να γίνει ακόμα καλύτερος ποδοσφαιριστής και να δείξει στον σκεπτικιστή ότι η cantera λειτουργεί κι ότι το να πιστεύει σ’εκείνους που βγαίνουν απ’αυτή δεν είναι μια περιπέτεια, αλλά μια βεβαιότητα. Ο φυσικός διάδοχος του Michel Salgado, όχι λόγω της ομοιότητάς του στην εφαρμογή του ποδοσφαίρου, αλλά λόγω του ότι διασφαλίζει μια θέση για τουλάχιστον μια δεκαετία και, γιατί να μην το προσθέσουμε, λόγω της αληθινής αγάπης του για το έμβλημα, ένα αγαθό λίγο διαδεδομένο τη σήμερον ήμερα σε οποιοδήποτε κλαμπ του κόσμου.

Όταν η Μαδρίτη δημοσιοποίησε ότι ο Carvajal υπέφερε από μια λοίμωξη στο περικάρδιο (μια μεμβράνη που καλύπτει την καρδιά) εξαιτίας μιας διαδικασίας γρίπης, ο madridismo συγκλονίστηκε. Αυτό μπορεί να’ναι το ρόστερ με το οποίο ταυτίζεται περισσότερο ο madridista τα τελευταία 20 χρόνια ή και περισσότερο, ίσως να μπορούσαμε να φτάσουμε χωρίς φόβο μέχρι την Quinta del Buitre, αλλά ο Dani θεωρείται ένας απ’αυτούς, ένας παίκτης που θα μπορούσε κάλλιστα να’ταν στις κερκίδες ή μπροστά απ’την τηλεόραση πανηγυρίζοντας τα γκολ που βάζει η ομάδα του, η οποία, επιπλέον, είναι πολύ ωραία. Όταν έφτασε έφαγε τον Arbeloa κι ούτε καν τα 31 εκατομμύρια για τον Danilo δεν τον έκαναν να τρεκλίζει στη θέση του. Είναι τέλειος για τη Μαδρίτη και δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν. Τι κάνει όταν δεν παίζει;

Αυτό αναρωτήθηκε η Μαδρίτη αυτό το καλοκαίρι Ο Zidane έδωσε την έγκριση (όχι χωρίς να στραβομουτσουνιάσει) στη μεταγραφή του Danilo στη Μάντσεστερ Σίτι και η κενή θέση στη δεξιά πλευρά άνοιγε διάπλατα. Μπορούσε να διακινδυνεύσει να μείνει κάπως κουτσός και να υπολογίζει στον Nacho Fernández σε περίπτωση που ο Carvajal χρειάζονταν έναν αντικαταστάτη, αλλά ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο, περισσότερο αν ήθελαν να επαναλάβουν ή να βελτιώσουν τις επιτυχίες αυτών των τελευταίων δύο χρόνων. Θα’πρεπε να προστεθεί ένα δελτίο που να ολοκλήρωνε το ντουμπλάρισμα των θέσεων στην άμυνα. Το διοικητικό συμβούλιο σκέφτηκε τη μεταγραφή, κάτι που ζητούσε ο Zidane, και πάνω από όλα εξέτασε (κι εξακολουθεί να εξετάζει) τον Álvaro Odriozola, τον καλό παίκτη της Real Sociedad. Αλλά στην Castilla υπήρχαν πλήρεις αναφορές που διαβεβαίωναν ότι ο Άσχραφ Χακίμι ήταν πάρα πολύ καλός για να δώσει μια ανάσα στον βασικό μπακ κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Με την ηλικία για να βρίσκεται στη Juvenil Β, ο Άσχραφ ήταν αναμφισβήτητος για τον Σαντιάγο Σολάρι στην λευκή θυγατρική και είχε επίσης την εμπιστοσύνη του Γκούτι στο Youth League. Η ηλικία του δεν ήταν επίσης πρόβλημα για να ξεκινήσει να’ναι βασικός στο Μαρόκο (επέλεξε να παίξει για τη χώρα προέλευσής του, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας), παίζοντας επιπλέον με το ανάποδο πόδι. Η Μαδρίτη έχει υπάρξει αυστηρή στις τελευταίες μεταγραφικές αγορές. Αν κοιτάει έξω, δεν ξοδεύει πολλά. Εάν έχει στο σπίτι, δεν κοιτάει έξω. Ο Άσχραφ ήταν στο σπίτι. Μάλιστα, είναι στο σπίτι για μια δεκαετία, κι αυτό ενώ είναι μόνο 18 ετών. Μπήκε στο Valdebebas στη Benjamín B κι από τότε εξελίσσεται κάθε χρόνο μέχρι να’ναι μια σεζόν στην Castilla και να του’ναι αρκετή για να κερδίσει την ευκαιρία να αποτελέσει μέρος της πρώτης ομάδας. Αυτό το τεράστιο βήμα δεν αποφασίστηκε μέχρι σχεδόν τις τελευταίες μέρες του παραθύρου των μεταγραφών, αλλά προτιμήθηκε να φυλάξει τη σφαίρα μιας μεταγραφής και να εμπιστευτεί αυτό που είχε.

Ο ίδιος παρουσιάζονταν ως ένας πολύ επιθετικός μπακ κι έτσι είχε δείξει στις βάσεις, αλλά δεν είναι το ίδιο να το κάνει σε παιχνίδια νεολαίας ή στη Segunda Β με το ν’αντιμετωπίζει την Tottenham Hotspur και να φαίνεται ότι είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος. Για να τον βλέπεις με προοπτική: ο Άσχραφ γεννήθηκε σχεδόν μισό χρόνο μετά τη κατάκτηση του Έβδομου της Μαδρίτης. Στις 4 Νοεμβρίου θα κλείσει τα 19 και χθες παρουσιάστηκε στο Champions League και κανείς δεν παραπονέθηκε (υπερβολικά, επειδή το είπαμε, ο Carvajal είναι μοναδικός) που ο βασικός ήταν ακόμα σε ανάκαμψη. Ο Nacho βρισκόταν στον πάγκο, ο άνθρωπος που θα μπορούσε να καταλάβει κάλλιστα αυτή τη θέση σ’έναν αγώνα υψηλής σημασίας όπως αυτόν, γνωρίζοντας ότι είναι μια σιγουριά σε όλους τους κινδύνους, ένας ποδοσφαιριστής που δεν αποτυγχάνει ποτέ. Τίποτα. Ο Ζιντάν θέλησε να διατηρήσει την πίστη του στον Άσχραφ και να αντιμετωπίσει τον Έριξεν.

Κι αυτό που συνέβη ήταν ότι εξέπληξε όλη την Ευρώπη, ειδικά το Bernabeu, που πιστεύει πια σ’αυτόν. Απ’το πρώτο λεπτό φάνηκε μ’αυτήν την κλίση του ν’αναζητήσει την τελική γραμμή, του να πιέσει ψηλά, του να τοποθετηθεί πιο πέρα ​​απ’τη γραμμή που χωρίζει το γήπεδο στα δύο. Οι αρετές εκτέθηκαν με σαφήνεια, στο σημείο που έκανε μια εξαιρετική σέντρα στις αρχές στο κεφάλι του Cristiano, του οποίου η κεφαλιά κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Έπρεπε να αναλυθούν τα ελαττώματά του, τα οποία επικεντρώνονται, κυρίως, στις αμυντικές απροσεξίες. Εκτός από κανά δυο απώλειες της μπάλας, ίδιες της νευρικότητας και της απειρίας, δεν έκανε λάθος σε καμία άλλη περίπτωση. Ήταν προσεκτικός στο κόψιμο, εμφανίστηκε για να βοηθήσει όταν ήταν απαραίτητο και συγκράτησε τις απλές προωθήσεις του Vertonghen και συνεργάστηκε στο να κάνει τον Eriksen να φανεί όσο το δυνατόν λιγότερο. Ελάτε, όπως λέει ο Zidane, τα πράγματα της καρδιάς δεν πρέπει να τα παίρνεις ελαφρά, έτσι ώστε ο Carvajal μπορεί να ξεκουραστεί και να ανακάμψει εκατό τοις εκατό χωρίς βιασύνες: υπάρχει ο Achraf Hakimi για να του κρατήσει τη θέση.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.