News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O Zidane δεν θέλει μεταγραφές το χειμώνα

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Ο προπονητής δεν έχει αμφιβολίες για το ρόστερ του κι αναφέρεται στην ικανότητά του να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ

Ο Zinedine Zidane δεν θέλει περισσότερα. Ο Γάλλος προπονητής δεν εξετάζει να ενισχύσει την ομάδα στην αγορά του χειμώνα. Η εμπιστοσύνη στο τωρινό ρόστερ είναι πλήρης κι απόλυτη, κι εκτός από περίπτωση της σημαντικού τραυματισμού στους μήνες που έχουμε μπροστά μας, η Ρεάλ Μαδρίτης θα παρακάμψει και πάλι μια αγορά που δεν είναι της αρεσκείας του club με τον Florentino Pérez ως πρόεδρος από του madridista club.

Ο Γάλλος προπονητής κατέστησε και πάλι σαφές στους ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης ότι δεν χρειάζεται τίποτα κι ότι είναι περισσότερο από ικανοποιημένος από το ρόστερ που έχει. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ικανότητα των παικτών του και η πεποίθησή του είναι ολική κι απόλυτη σχετικά με την ανταπόκριση των παικτών του από τώρα και στο εξής.

Ο Ζιντάν δεν έχει αλλάξει τη σκέψη του και δεν έχει εκφράσει σε κάποια στιγμή αμφιβολίες σχετικά μ’αυτό που έχει. Παραδέχεται ότι ο σύλλογος ενδιαφέρθηκε για την υπογραφή του Kylian Mbappé επειδή θεωρούσαν ότι μπορούσε να βελτιώσει αυτό που υπήρχε, αλλά τώρα δεν μελετά την άφιξη οποιουδήποτε άλλου παίκτη για τη θέση του φορ. Δεν θέλει να’ρθει κάποιος που μπορεί να αλλάξει την τάξη και την αρμονία των αποδυτηρίων. Πιστεύει ότι αυτή η προσπάθεια εκ μέρους του club πρέπει να’ρθει την επόμενη σεζόν, αλλά ποτέ στη χειμερινή αγορά του 2018.

Το κύριο επιχείρημα του Zidane προς τα έξω μιλά για στατιστικά και την ικανότητα της ομάδας του να δημιουργεί ευκαιρίες. Οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι και τα στατιστικά που χειρίζεται το λευκό τεχνικό επιτελείο, μιλάνε για περισσότερες από 20 τελικές ανά παιχνίδι, φτάνοντας στα 27 ενάντια στη Betis ως το μέγιστο νούμερο. Περιέργως, στα δύο παιχνίδια με τις λιγότερες τελικές, ήταν τα δύο στα οποία έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ, καθώς ενάντια στη Deportivo είχε 16 τελικές, και 18 στον αγώνα κατά της Ρεάλ, με τρία γκολ και στις δύο περιπτώσεις.

122 σουτ... και 11 γκολ

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι φυσιολογικό η Ρεάλ Μαδρίτης να’χει βάλει μόλις 11 γκολ στα πρώτα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος και μετά από 122 τελικές. Λίγο σημάδι και μικρός δείκτης ευστοχίας, τα οποία είχαν ως συνέπεια την απροσδόκητη απώλεια βαθμών σ’αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Ζιντάν υποστηρίζει ότι είναι θέμα χρόνου και διατήρησης της ψυχραιμίας. Δεν υπάρχει περισσότερο μυστικό. Πιστεύει ότι με τους επιθετικούς που έχει υπάρχουν περισσότερα από αρκετά, ότι οι Benzema, Ronaldo, Bale και Borja Mayoral είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του γκολ. Όσον αφορά τον canterano, ο Zidane τον κράτησε στο ρόστερ τη στιγμή που έμαθε ότι ο Mbappé ήταν έτοιμος να υπογράψει για την PSG. Ξέρει ότι πρέπει να τον διαμορφώσει, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να’ναι κάτι περισσότερο από χρήσιμος καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ρονάλντο και Μπενζεμά είναι οι δύο παίκτες που καλούνται να’ναι η αναφορά για μια ακόμη σεζόν, με τον Πορτογάλο να παίζει μπροστά σ’αυτό το 4-4-2 που ταιριάζει καλύτερα στο τωρινό του ποδόσφαιρο και στη συσσώρευση του ταλέντου στην περιοχή της μεσαίας γραμμής. Μερικές φορές ο σύντροφός του θα’ναι ο Γάλλος, άλλες ο Bale και σε κάποια ο Asensio. Και είναι ότι αυτό που φαίνεται σαφές είναι ότι το BBC δεν είναι πλέον άθικτο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.