News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιατί επιμένουμε στο ότι η Μαδρίτη είναι μοιραία;

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Του Amalio Moratalla

Ειλικρινά, νομίζω ότι δεν της συμβαίνει σχεδόν τίποτα. Αν όλες οι ερωτήσεις που κάνουμε ασχολούνται με το ότι δεν σαρώνει, ούτε διαλύει, ούτε παίζει καλά, ούτε είναι πρώτη στην κατάταξη κι επιπλέον έχει πουλήσει λανθασμένα και δεν έχει ενισχυθεί όπως έπρεπε, το συμπέρασμα, φυσικά, είναι καταστροφικό. Κι εγώ, ειλικρινά δεν το βλέπω τόσο μαύρο. Αν για να απολαύσεις, να επαινέσεις και να θέσεις στον Όλυμπο τον Ζιντάν και τους παίκτες του, πρέπει να κερδίζουν κάθε μέρα ισοπεδώνοντας και να δίνουν ένα αξέχαστο θέαμα, τότε ναι, αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μοιραία.

Απ’τους τίτλους στην αρχή της σεζόν και την αναθεώρηση στη Barcelona στο Supercopa, δεν έχει μεταδώσει τις ίδιες ποδοσφαιρικές αισθήσεις. Τα πάντα της κοστίζουν περισσότερο και φαίνεται λιγότερο όμορφη από ό, τι σ’εκείνη την έναρξη της σεζόν αρχή. Αν παραβλέψουμε τον παράγοντα τραυματισμών και ποινών, που είναι πολλοί και σημαντικοί, μπορούμε να μείνουμε μόνο με την έκρηξη του Asensio, την τελική καθιέρωση του Isco στην βασική ομάδα, την στερεότητα του Ramos και κάποιο άλλο πραγματάκι. Σύμφωνοι, αλλά παρόλα αυτά, εξακολουθώ να λέω ότι αυτό το ρόστερ είναι πολύ καλό, ίσως το καλύτερο στον κόσμο, κι ότι η Μαδρίτη ανταγωνίζεται πολύ καλά. Θα’ναι εκεί σίγουρα. Κανείς να μην σκέφτεται ότι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ούτε σωματική, ούτε ψυχολογική, ούτε ποδοσφαιρική. Είναι εύκολο να τσιγκλάς δεξιά κι αριστερά βλέποντάς την πέμπτη στην βαθμολογία με σχεδόν το μισά γκολ απ’της Barcelona, αλλά αυτό είναι μεγάλο.

Το κριτήριο μου παραμένει άθικτο παρά την έλλειψη ευστοχίας. Θα με ανησυχούσε πολύ περισσότερο να μην έφτανε στο τέρμα και να μην δημιουργούσε ευκαιρίες, παρά η αίσθηση της αταξίας που δίνει μερικές φορές η Μαδρίτη. Πρέπει να μιλήσουμε και να ξύσουμε το μολύβι, είναι υποχρεωτικό. Ακόμα και οι διαιτητές υπάρχουν στο χορό και προσωπικά δεν πιστεύω ούτε και στα μαύρα χέρια. Τα πάντα είναι πιο απλά: κάποιο δοκάρι, κάποια παραπάνω αποβολή απ’το αναμενόμενο, περισσότεροι τραυματισμοί απ’τους επιθυμητούς και, ευτυχώς που η ισπανική Liga είναι πολύ ανταγωνιστική.

Η Barca έχει κερδίσει και τους έξι αγώνες, σωστά. Έχει διαλύσει, σωστά. Έχει είκοσι γκολ υπέρ, σωστά. Αλλά επίσης πάει σπασμωδικά όσον αφορά το ποδόσφαιρο και την αριστεία. Είναι περισσότερο αποτελεσματική παρά συμπαγής, αλλά μιας και κερδίζει, φαίνεται ότι όλα είναι εντάξει. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων έχει αυτά τα πράγματα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.