News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Asensio, απ’την κερκίδα στο καλλιτεχνικό στερέωμα

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Του David G. Medina

Πριν από ένα χρόνο, ο mallorquín ήταν ένας απ’τους κομμένους του ZZ στη Ντόρτμουντ και σήμερα είναι το αστέρι

Την 27η Σεπτεμβρίου του 2016 ο Ζιντάν αποφάσισε ότι ένας απ’τους τέσσερις κομμένους της επίσκεψης της Μαδρίτης στη Ντόρτμουντ ήταν ο Marco Asensio. Ούτε η μετεωρική έναρξή του στη σεζόν (σκόραρε εναντίον της Σεβίλλης στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κι απέναντι στη Ρεάλ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος) δεν του έφτασε για να πάρει μια θέση μεταξύ των 18 επιλεγμένων. Η κατάσταση δεν ήταν περιστασιακή, διότι κατά τη διάρκεια περισσότερης απ’της μισής σεζόν η σκηνή του mallorquín στις κερκίδες επαναλήφθηκε.

Την 26η Σεπτεμβρίου του 2017, μόλις ένα χρόνο αργότερα, η ζωή του Asensio έχει κάνει μια στροφή 180 μοιρών. Η τελική ευθεία του στη σεζόν (σημαντικά γκολ στο Champions League εναντίον των Μπάγερν και Γιουβέντους) τον έκανε να χάσει μια ταμπέλα του δευτερεύον που σ’αυτή την έναρξη της σεζόν έχει καταστρέψει χτυπώντας με το αριστερό.

Αυτό που του έφτασε για να ανατρέψει τη Μπαρτσελόνα στο Supercopa με δύο μαστιγιές, το ίδιο μ’αυτό που ενάντια στην Βαλένθια απέτρεψε την ήττα στο Μπερναμπέου, αυτό που, στην τελική, τον έχει εξυψώσει στους βωμούς του madridismo. Του συλλόγου, του προπονητικού επιτελείου, του οπαδού.

Αυτά τα τέσσερα γκολ, μάλιστα, τον μετατρέπουν στον πρώτο σκόρερ της Μαδρίτης ξεπερνώντας τα τρία του Cristiano. Αλλά πέρα ​​απ’την εκτελεστική επιτυχία, ο νέος Asensio έχει πάρει ένα βάρος στα αποδυτήρια που τον έχει οδηγήσει να θεωρείται απ’τον σύλλογο ο galáctico του μέλλοντος, ο παίκτης πάνω στον οποίο πρέπει να στηθεί το πρότζεκτ της ομάδας του Chamartin την επόμενη δεκαετία.

Ο Asensio επιστρέφει σήμερα στο Ντόρτμουντ, και το κάνει έχοντας μετατραπεί σ’ένα απ’τα σημεία αναφοράς της λευκής ομάδας. Τόσο που η ανάδυσή του, μαζί μ’αυτή του Isco Alarcon, έχουν κάνει το διάσημο BBC της Ρεάλ Μαδρίτης, την επίθεση των τελευταίων τριών Champions League στο παλμαρέ του club, να’χει πάψει να’ναι αδιαπραγμάτευτο. Η μετάβαση έχει έρθει φυσιολογικά, γλυκά. Και για να επιτευχθεί δεν έχει χρειαστεί μια εκατομμυριούχος επένδυση, από εκείνες που συνταράσσουν την αγορά. Μεταξύ του Asensio και του Isco η δαπάνη για τη Ρεάλ Μαδρίτης για να δώσει μια στροφή στο στυλ της, δεν φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ μακριά απ’τα άσεμνα έξοδα που έχουν παρατηρηθεί στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αγορά του περασμένου καλοκαιριού.

Εν τω μεταξύ, ο Asensio συνεχίζει να περνάει στάδια σε μια ασταμάτητη εξέλιξη. Η ανακήρυξή του απ’τη L'Equipe ως ο καλύτερος Κ 21 της σεζόν (πάνω απ’τον Γάλλο Mbappé, με το οποίο θα μπορούσε να συνυπάρξει) υποστηρίζει την ιδέα ότι η ζωή του Marco έχει κάνει μια θεαματική στροφή τις τελευταίες 365 ημέρες. Το Ντόρτμουντ, όπου το περασμένο έτος έπρεπε να συμβιβαστεί με μια θέση στην κερκίδα, είναι η επόμενη στάση στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.