News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Super Asensio

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Του Juancar Baena

Ο balear θα ψάξει να κάνει και πάλι μια καλή εμφάνιση στο ευρωπαϊκό Supercup 

Αν πρέπει να υποδειχθεί ο παίκτης με τη μεγαλύτερη πρόοδο στην τελευταία σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης, το όνομα που έρχεται πιο γρήγορα στο μυαλό του κάθε οπαδού του λευκού club είναι αυτό του Marco Asensio. Αφού έπεισε τον Ζιντάν στην προηγούμενη προετοιμασία μετά από μια εξαιρετική χρονιά με την Εσπανιόλ, δεν θα μπορούσε να'χει ένα καλύτερο επίσημο ντεμπούτο.

Ο Γάλλος τον εμπιστεύτηκε ως βασικό στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ εναντίον της Σεβίλλης κι ο Asensio χρειάστηκε μόλις 26 λεπτά για να αφήσει το σημάδι του: ένα μονοκόμματο σουτ στο παραθυράκι που έδινε το προβάδισμα στους δικούς του σ'έναν αγώνα που, τελικά, θα κατέληγε στον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Μετά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και στην πρώτη του χρονιά με τη λευκή φανέλα, ο Asensio δεν έχει κάνει τίποτα άλλο απ'το να συλλέγει τίτλους και να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Πρώτα ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στη συνέχεια το ακολούθησε το πολυπόθητο πρωτάθλημα και τέλος, μέχρι στιγμής, το Champions League, όπου ο balear έβαλε το κερασάκι στους διασυρμούς ενάντια σε δύο γίγαντες όπως η Μπάγερν (στον επαναληπτικό των προημιτελικών στο Santiago Bernabeu) και η Γιουβέντους (πετυχαίνοντας το τελευταίο γκολ στον τελικό).

Αλλά μετά από αυτό τον σπουδαίο χρόνο στον οποίο έχει πείσει τον Ζιντάν με τις εμφανίσεις του, ο Asensio πρέπει να συνεχίσει να κωπηλατεί, διότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Περιέργως, το περασμένο έτος, όντας ένας νεοφερμένος ξεκίνησε στο Τρόντχαϊμ στον τελικό εναντίον της Σεβίλλης. Ένα χρόνο αργότερα, εδραιωμένος στο πρώτο λευκό ρόστερ κι αμφισβητώντας, ακόμη και τη θέση βασικού του Bale, δεν έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στην ενδεκάδα εναντίον της Γιουνάιτεντ.

Μια θριαμβευτική χρονιά

Η νέα έκδοση του ευρωπαϊκού Super Cup έρχεται σύντομα κι ο Asensio γνωρίζει ότι θα'ναι δύσκολο να ξεκινήσει βασικός. Βασικός ή ως αναπληρωματικός, αυτό που έχει ξεκάθαρο είναι ότι η αναμέτρηση της Τρίτης είναι μια ευκαιρία για να κλείσει σπουδαία τον κύκλο μιας θριαμβευτικής χρονιάς, η οποία ξεκίνησε με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου του και την οποία θα έκλεινε κατακτώντας τον πέμπτο του.

Ο εσωτερικός μέσος αντιμετωπίζει επίσης μια σεζόν κατά την οποία θα διοικήσει μια νέα γενιά νεαρών που θέλουν να κουμαντάρουν στη Μαδρίτη. Ήδη είναι γνωστοί ως η Quinta de Asensio και την έχει καθοδηγήσει στο Euro Κ 21. Τώρα πρέπει να το κάνει σ'ένα club γεμάτο αστέρια.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.