News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Kroos, στο ρυθμό του Cristiano

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Του J.L. Calderón

Ο Γερμανός έχει παίξει το 86% των αγώνων

Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, ο Toni Kroos θα παίξει στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στη Manchester United. Είναι δύσκολο να βρεθούν αγώνες της Μαδρίτης χωρίς τον Γερμανό. Στην ποιότητά του, προστίθεται μια διάρκεια που έχει επιτρέψει στους Αντσελότι, Μπενίτεθ και τώρα στον Ζιντάν να τον έχουν σχεδόν πάντα στη διάθεσή τους.

Ο Kroos είναι ο μόνος παίκτης στην ομάδα που αντέχει στον ρυθμό του αδιαμφισβήτητου Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Γερμανός περπατά στον ίδιο ρυθμό με τον Πορτογάλο σε συμμετοχές απ'την ένταξή του στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2014. Από τότε, το λευκό 8 έχει παίξει 147 επίσημα παιχνίδια απ'τα 171 που έχει παίξει το λευκό σύνολο σε όλες τις διοργανώσεις, έναντι των 148 στα οποία έχει συμμετάσχει ο CR7. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό συμμετοχής 86%, ένα προνομιακό νούμερο λαμβάνοντας υπόψη την απαιτητικότητα του προγράμματος.

Ο Kroos παίζει καλά και πολύ. Κατά τη διάρκεια των τριών σεζόν του στα λευκά έχει παρουσιάσει μια τεράστια φυσική κατάσταση, αντέχοντας σε πολλές περιπτώσεις μεγάλες διαδρομές αγώνων, χωρίς να δειλιάζει ενώπιον των απουσιών των Modric ή Casemiro, όπως συνέβη στην αρχή της περασμένης σεζόν. Υπό αυτή την έννοια, είναι επίσης ένας σούπερ αξιόπιστος παίκτης.

50 αναμετρήσεις το έτος

Αν στο καθεστώς του, του βασικότατου, προστεθεί η μεγάλη διάρκεια που παρουσιάζει, τότε, κάποιος, βρίσκει ότι σ'αυτή την τέταρτη σεζόν του θα μπορούσε να φθάσει τις 200 αναμετρήσεις στα λευκά, σ'ένα ρυθμό 50 ανά έτος.

Αυτή η βίαιη απόδοση του Kroos ενισχύει την άποψη που είχε απ'την αρχή ο σύλλογος ότι η μεταγραφή του Γερμανού -30.000.000 ευρώ- είναι μία απ'τις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων ετών και κεφάλαιο στο επιτυχές στάδιο που βιώνει στο λευκό σύνολο.

Από την αρχή έκανε σαφείς τις προθέσεις του όταν ξεκίνησε βασικός στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2014 με το που προσγειώθηκε στη Μαδρίτη. Ήρθε κι έκανε ντεμπούτο με μεγαλειώδη τρόπο, μ'έναν τίτλο σε διακύβευμα και μόλις μια χούφτα προπονήσεων. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έκτοτε δεν σταμάτησε να παίζει. Ο Αντσελότι τον έστυψε απ'τον Αύγουστο μέχρι το Μάιο, χωρίς ανάπαυση. Στην πρώτη του σεζόν στα λευκά, ο  διεθνής Γερμανός έπαιξε στα 55 απ'τα 59 παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης -ο Cristiano συμμετείχε στα 54-. Έχασε μόνο δύο αγωνιστικές της Liga -μία λόγω καρτών- και τον πρώτο γύρο του Copa del Rey ενάντια στην Cornellà. Πήγε για διακοπές με 4600 λεπτά στα πόδια.

Ασταμάτητος

Στη δεύτερη σεζόν του δεν κατέβασε το έμβολο, έπαιξε 44 παιχνίδια, αλλά η Μαδρίτη έπαιξε επτά λιγότερα σ'όλη τη σεζόν. Το περασμένο έτος έπαιξε σε 48 απ'τα 60, σε μια σεζόν κατά την οποία έπρεπε να σταματήσει έναν μήνα λόγω τραυματισμού. Συνολικά, 147 παιχνίδια απ'τα 171 επίσημα που έχει παίξει η Μαδρίτη απ'το ντεμπούτο του Γερμανού τον Αύγουστο του 2014. Μόνο ένα λιγότερο από ό, τι ο Cristiano κατά την ίδια περίοδο (148), τον οποία θα ισοφαρίσει την Τρίτη εναντίον της United δεδομένου ότι εκ των προτέρων ο Πορτογάλος δεν έχει προγραμματιστεί να παίξει.

Ο Kroos, ο οποίος θα ανταγωνιστεί με τους Modric και Casemiro για το βραβείο του καλύτερου μέσου του περασμένου Champions League, έχει αφήσει πίσω τις ενοχλήσεις στον αστράγαλό του, που τον ανάγκασαν να χάσει δύο παιχνίδια κατά τη διάρκεια της αμερικανικής περιοδείας. Έχει αναρρώσει πλήρως και θα βρεθεί υπό τις εντολές του Ζιντάν για να κερδίσει το τρίτο του Σούπερ Καπ σε τρία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έναν  τίτλο με τον οποίο ξεκίνησε την σταθερή και θριαμβευτική καριέρα του στο λευκό σύνολο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.