News Update :

powered by Agones.gr - livescore

«Η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, εκνευρίζει τον Mourinho»

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η γνώμη του José Félix Díaz

Χωρίς όριο. Αυτή είναι η αίσθηση που μεταδίδει ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι παίκτες του στον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό πλανήτη από τότε που πριν 20 μήνες μια τολμηρή απόφαση του Florentino Pérez, τοποθέτησε τον Γάλλο στον πάγκο της πρώτης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης. Ακούστηκαν τα πάντα. Εδώ μπορείτε να δώσετε τον χαρακτηρισμό που θέλετε κι επιθυμείτε επειδή το άλμα χωρίς δίχτυ του προέδρου του λευκού club χαρακτηρίστηκε ως παραφροσύνη και άγνοια. Ο χρόνος έχει βάλει τον καθένα στη θέση του κι αυτή του Ζιντάν και της ομάδας του είναι, αναμφισβήτητα, το πάνθεον που προορίζεται για τους καλύτερους, αυτούς που σηματοδοτούν μια εποχή, κάτι που κάνει αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παίζει και κερδίζει τελικούς, όπως κάνουν άλλοι με τα υπνωτικά καλοκαιρινά παιχνίδια τη σήμερον ήμερα. 

Οι έξι τίτλοι που πήρε η madridista ομάδα σε καμιά δεκαριά μήνες, τοποθετούν τη νυν Ρεάλ Μαδρίτης στο ύψος των καλύτερων στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τα τρία τελευταία επίσημα παιχνίδια της, έχουν τελειώσει με την κατάκτηση τριών τίτλων. Liga, Τσάμπιονς Λιγκ κι ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Σαν τίποτα. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια έχει κορυφωθεί επαρκώς η δουλειά ενός ολόκληρου πρωταθλήματος, διαλύοντας τη Γιουβέντους και, χωρίς να τσαλακωθεί, έχει αφήσει πίσω μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενός περισσότερο από κινητοποιημένου και διαμαρτυρόμενου José Mourinho.

Το να μην υποκλίνεσαι ενώπιον της τρέχουσας Ρεάλ Μαδρίτης είναι των ποδοσφαιρικά ανίδεων. Λίγοι τολμούν να πουν κάτι, αλλά υπάρχουν ακόμα εκείνοι που προσκολλώνται σ'αυτά τα κλισέ, τόσο άδεια από περιεχόμενο, όπως αυτό του άστρου του Ζιντάν ή των ευνοϊκών διαιτησιών. Αυτό που υπάρχει πίσω απ'αυτές τις επιτυχίες είναι μια καλή δουλειά κι ένα εξαιρετικό ρόστερ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, εκείνο που μπορεί να κερδίσει μόνο ο πρωταθλητής της καλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο (Champions League) κι ο νικητής του Europa League, σαν αυτόν που δεν θέλει το πράγμα, σε τρίτη ταχύτητα και μ'έναν ολόκληρο κόσμο για βελτίωση, ακριβώς αυτό που θα χρειαστεί για να συνεχίσει να προσθέτει ενάντια στη Barcelona σε αυτές τις επόμενες 7 ημέρες.

23 μέρες περιοδείας, τέσσερα παιχνίδια για show και μάρκετινγκ (έτσι είναι η προετοιμασία του ποδοσφαίρου επί του παρόντος) και δύο προπονήσεις στην Ευρώπη ήταν αρκετές έτσι ώστε να εκνευριστεί ο Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος αισθάνθηκε αβοήθητος γιατί ήξερε ότι αν υπήρχε μια στιγμή στην οποία θα μπορούσε να νικήσει την Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν στις 8 Αυγούστου στα Σκόπια. Δεν μπόρεσε, κι έψαξε το θλιβερό επιχείρημα ενός υποτιθέμενου οφσάιντ στο πρώτο γκολ, ως επιχείρημα της ήττας.

Αυτό που ξέχασε να πει ο πρώην του Λευκού Οίκου ήταν ότι η ήττα έρχεται απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ πιο πάνω απ'τις υπόλοιπες, συμπεριλαμβανομένης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μακίγιαρε το αποτέλεσμα με τέσσερις αποκρούσεις του David de Gea και με την κακή λευκή τύχη για να καθαρίσει όταν, έχοντας κάνει άξια πράγματα, δεν χρειάζονταν να κοιτάξει το ρολόι σε καμία περίπτωση.

Τη United την κέρδισαν αυτοί που σήκωσαν το Champions League χωρίς τον Ρονάλντο και χωρίς κανένα λεπτό για τους νεαρούς παίκτες. Δηλαδή, το Supercopa το πήρε η κλασική έκδοση της Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν θα'ναι η ίδια που θα προσπαθήσει να συνεχίσει το σερί εις βάρος της Barcelona βυθίζοντάς την σε μια θάλασσα αμφιβολιών για το πώς να ξοδέψει τα 222 εκατομμύρια ευρώ. Και είναι ότι ο Ζιντάν ξέρει ότι κατά την τρέχουσα σεζόν θα τους χρειαστεί και πάλι όλους για να συνεχίσει να κερδίζει, κάτι που θα δείξει στη διπλή αναμέτρηση ενάντια στους azulgrana, χρησιμοποιώντας αυτό το νεαρό ταλέντο που έχει έρθει στην τρέχουσα Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Theo και Ceballos επικεφαλής.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.