News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano Ronaldo, ήρωας και κακός του πρώτου Clásico του Supercopa

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Του Dario Ojeda

Σκόραρε το 1-2 και στη συνέχεια αποβλήθηκε

Ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος ήταν και πάλι αναπληρωματικός, σκόραρε μια γκολάρα για να κάνει το 1-2 και στη συνέχεια αποβλήθηκε έχοντας δει μια κίτρινη για θέατρο, μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή

Το καλοκαίρι τέλειωσε στο ποδόσφαιρο. Αντίο στις περιοδείες σε μακρινές χώρες και στα φιλικά. Γεια στα ματς θυμού, τις διαιτητικές διαμάχες κι αυτή τη μόνιμη συζήτηση μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης που θα μας συνοδεύσει μέχρι το Μάιο. Το πρώτο επίσημο Clásico της σεζόν (υπήρξε ήδη ένα φιλικό: δεν σέβονται ούτε τα πιο ιερά) άρχισε μοιάζοντας σε οποιοδήποτε τουρνουά προετοιμασίας και τέλειωσε όπως τελειώνουν τα μεγάλα παιχνίδια, όπως οποιοσδήποτε αποφασιστικός γύρος του Champions League: με όλο τον κόσμο να διαμαρτύρεται, σχεδόν κανένα ικανοποιημένο και τον διαιτητή στοχοποιημένο. Η Μαδρίτη κέρδισε 1-3 κι ο Ricardo de Burgos Bengoetxea, θυμηθείτε το όνομά του, επειδή θα κουραστείτε να το ακούτε τις επόμενες μέρες, έκανε λάθος με το να αποβάλει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αντέδρασε σπρώχνοντάς τον.

Σε δύο λεπτά, ο Πορτογάλος, από ήρωας έγινε κακός. Πρώτα σκόραρε το καλύτερο γκολ που έχει σκοράρει στην καριέρα του στο Camp Nou, μια έξοχη αντεπίθεση ανάμεσα σ'αυτόν και τον Isco που έκλεισε μ'ένα σουτ απ'τη γωνία της περιοχής στο παραθυράκι. Ήταν το 80ο λεπτό και τότε το ματς είχε ήδη μερικά τρελά λεπτά μακριά απ'τον έλεγχο στον οποίο το είχε υποβάλει η Μαδρίτη, καλύτερη απ'τον αντίπαλό της. Η Barca πέταξε ψάχνοντας την ανατροπή, παραμέλησε την άμυνα. Κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Πορτογάλος επιθετικός, και πάλι αναπληρωματικός.

Δύο λεπτά αφότου σκόραρε στήθηκε και πάλι στην azulgrana περιοχή και γκρεμίστηκε απ'τον Umtiti. Η επανάληψη έδειξε ότι η φάση ήταν έξω απ'την περιοχή κι ότι ο Γάλλος του είχε κάνει φάουλ, αλλά ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη για βουτιά. Κίτρινη κι αποβολή, διότι μετά το 1-2 είχε βγάλει τη φανέλα του και είχε μιμηθεί την χειρονομία του Μέσι στο Μπερναμπέου. Είχε λόγους για να θυμώσει που αποβλήθηκε, αλλά το σπρώξιμο μπορεί να του κοστίσει ακριβά. Όταν εμφανίστηκε στο παιχνίδι ο Cristiano, η Barça είχε ήδη ισοφαρίσει το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων μ'ένα πέναλτι του Μέσι που τάραξε τη Μαδρίτη. Ο Luis Suarez επεσε μπροστά στον Keylor Navas, αλλά ξεγέλασε τον διαιτητή, ξεπερασμένος απ'το παιχνίδι απ'την αρχή. Μόνο στο πρώτο μέρος είχε δείξει πέντε κίτρινες κάρτες.

Vidal και Deulofeu, αδύναμα σημεία

Πριν καταλήξει όλο το ποδόσφαιρο να θαφτεί απ'τον ενθουσιασμό, η Μαδρίτη ήταν καλύτερη σ'ένα παιχνίδι χωρίς πάρα πολύ ρυθμό, αλλά στο οποίο μπόρεσε να εντοπίσει και να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα της Barça. Είχε τόσο ξεκάθαρο ότι ο Aleix Vidal ήταν το αδύνατο σημείο που ξέχασε τα δεξιά, περιφρόνησε αυτή την πλευρά του γηπέδου φορτώνοντας την αριστερή. Όταν δεν ήταν ο Μαρσέλο ήταν ο Μπενζεμά, κι αν όχι ο Isco, το πιο ελεύθερο madridista κομμάτι του κέντρου, καλά συνοδευόμενος απ'τους Kroos, Casemiro και Kovacic. Απ'τα πόδια του Malagueño ήρθε η προτελευταία πάσα που οδήγησε στο πρώτο γκολ. Τροφοδότησε τον Μαρσέλο, του οποίου η σέντρα κατέληξε στο τέρμα χάρη στον Piqué. Ναι, τον Piqué. Ο στόπερ, τέλειος στο πρώτο μέρος, στο οποίο είχε σώσει την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις κάνοντας καλύψεις στον Vidal, έκανε λάθος λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου: δεν άκουσε τον Ter Stegen, που του ζητούσε ν'αφήσει τη μπάλα να περάσει, κι έκανε το 0-1 με αυτογκόλ.
   
Τα κύρια ελαττώματα της Barca ήταν στις πλευρές: στην αριστερή στην επίθεση, και στην δεξιά στην άμυνα. Παρά το γεγονός ότι έχει κληρονομήσει τη θέση απ'τον Βραζιλιάνο, ο Deulofeu δεν είναι ο Neymar, και το να του ζητείται να'ναι, εκτός απο ανόητο, μπορεί να'ναι αντιπαραγωγικό. Ο Καταλανός εξτρέμ έχει δεξιότητες που μπορεί να'ρθουν πολύ καλά στην ομάδα του, το πρόβλημα είναι ότι ενάντια στη Μαδρίτη δεν τις έδειξε. Ήταν πολύ ντροπαλός και δεν τόλμησε ν'αντιμετωπίσει τον Carvajal ούτε μια φορά. Δεν ευστόχησε ούτε καν κι όταν είχε μια ξεκάθαρη ευκαιρία, με το σκορ στο 0-1. Το σουτ του (ή ήταν μια σέντρα;) δεν άγγιξε τον Μέσι και πήγε άουτ. Η αριστερή δεν είναι το φυσικό προφίλ του Deulofeu, αλλά τόσο λίγη τόλμη μπορεί να τον βλάψει, αν και οι προσπάθειες για την απόκτηση του Dembele δείχνουν ότι για άλλη μια φορά το azulgrana club δεν έχει την απαραίτητη υπομονή να τον αφήσει να εξελιχθεί μια για πάντα στο σπίτι.

Όλος ο azulgrana κίνδυνος έρχονταν απ'την συνεργασία Rakitic-Μέσι-Suarez. Ο Ουρουγουανός πάλεψε με τους madridistas στόπερ, αλλά δεν τα'βγαλε πέρα μαζί τους. Όταν ελευθερώνονταν απ'τον έναν (Ramos), εμφανίζονταν ο άλλος για να διορθώσει (Varane). Κι αν δεν το έκανε ο Kovacic, βασικός αντί του Modric. Το ότι η Μαδρίτη έχει πολύ περισσότερο πάγκο απ'ότι η Barca αποδείχθηκε όχι μόνο με το ματς του Κροάτη, πάντα διατεθειμένος στο κάλεσμα του Ζιντάν, αλλα επίσης και με τα λεπτά του Asensio, που σκόραρε το 1-3 σε μια πολύ παρόμοια φάση με το 1-2 του Κριστιάνο: αντεπίθεση που τέλειωσε με σουτ στο παραθυράκι απ'την άκρη της περιοχής.

Ο mallorquín είναι όλα όσα δεν έχει η Barca, μια ομάδα στην οποία, για να'μαστε δίκαιοι, αυτή τη στιγμή, μεγαλύτερη ζημιά της κάνουν ολα όσα την περιτριγυρίζουν, αυτός ο μόνιμος θόρυβος που εμποδίζει να υπάρξει έστω και μια μέρα ηρεμίας, παρά η εικόνα της στο γήπεδο. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανώτερη, ναι· έχει χειρότερο ρόστερ, επίσης· αλλά η εικόνα της στο χόρτο δεν είναι μιας χαλασμένης ομάδας. Ίσως να της λείπει ο ενθουσιασμός, αλλά οι μεταγραφές πρέπει να'ναι πολύ καλές για να το διορθώσουν αυτό. Όποιες κι αν είναι αυτές οι μεταγραφές, καμία δεν θα παίξει την Τετάρτη στον επαναληπτικό, έτσι που ο Ernesto Valverde θα πρέπει να κάνει την ανατροπή στο Supercopa με αυτό που έχει, που δεν είναι επίσης λίγο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.