News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το να βγει απ'την υψηλή πίεση, πρόκληση για τη Μαδρίτη

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Του Enrique Ortego

Με τον Valverde, η Μπάρτσα επιταχύνει τον ρυθμό της και πνίγει μέχρι και τον τερματοφύλακα

Η τακτική ανάλυση πριν το πρώτο επίσημο Clásico της σεζόν παρουσιάζει περισσότερα ερωτήματα για την barcelonista πλευρά, παρά για τη madridista. Λογικό, στον πάγκο του Καμπ Νόου έχει υπάρξει μια αλλαγή προπονητή και στης Ρεάλ Μαδρίτης, όχι. Αλλά ούτε και πρέπει να περιμένουμε τραυματικές διαφορές με το πιο πρόσφατο παρελθόν.

Αν έχει μπορέσει να φανεί κάτι στην προετοιμασία, είναι ότι το στυλ δεν αγγίζεται. Αν μη τι άλλο, μορφοποιείται και προσαρμόζεται. Ούτε και η τακτική διάταξη μέχρι στιγμής, αν και σε αυτό το χρονικό σημείο και η άφιξη των ανδρών που καταλαμβάνουν την θέση του Neymar, θα μπορούσαν να προκαλέσουν, άλλες διαφορετικές παραλλαγές σ'αυτό το τόσο χαρακτηριστικό 4-3-3.

Ο ρόλος του Μέσι και η υψηλή πίεση

Ο Βάσκος τεχνικός, κλειστός και λογικός, δεν τολμάει τίποτα, αλλά δεν μπορεί ν'αποκλειστεί να υπάρξουν παιχνίδια που θα παίξει με 4-2-3-1, που στην πραγματικότητα θα'ταν ένα 4-2-4. Τόσο ο Rakitic, όσο κι ο Paulinho, αν έρθει τελικά, θα μπορούσαν να'ναι συνοδοί της γραμμής του Busquets, παρόλο που ο αυτός δεν θα έχανε ποτέ την αναφορική αξία του μπροστά απ'τους στόπερ.

Τρεις βασικές azulgrana σημειώσεις επηρεάζουν άμεσα την καρδιά του ματς. Η πρώτη έχει ως πρωταγωνιστή τον Messi. Πώς θα επηρέαζε η απουσία του Neymar στη σταδιοποίηση του; Απ'ότι διαφάνηκε στα φιλικά, πρέπει να περιμένουμε έναν ολικό Μέσι. Απόλυτο ηγέτη του παιχνιδιού και με μεγαλύτερη συμμετοχή ακόμη κι απ'αυτήν που είχε πριν.

Η δεύτερη λεπτομέρεια θα'χει να κάνει με τον υψηλό ρυθμό που η Μπάρτσα θα θελήσει να περάσει στα ματς, καθαρό χαρακτηριστικό του Valverde, και πώς θα επιβιώσουν οι αντίπαλοι απ'αυτήν την υψηλή πίεση, άμεση μετά την απώλεια, που ο προπονητής θέλει να εφαρμόσει στη μέγιστη έκφρασή της, δηλαδή μέχρι την περιοχή του τερματοφύλακα.

Και η τρίτη, να μάθουμε ποιος θα κάνει τη δουλειά του Neymar στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση. Ο Deulofeu εξασφαλίζει βάθος, πλάτος και παίζοντας στ'αριστερά, με ανάποδο πόδι, εσωτερικό παιχνίδι για να συνδυάζεται με τον Suarez και τον Μέσι.

Η πρώτη ομάδα που θα πρέπει να υποβληθεί σ'αυτή την κατάσταση θα'ναι η Ρεάλ Μαδρίτης, κι απ'την ικανότητά της και τον χειρισμό της για να βγάζει τη μπάλα παίζοντας και ξεπερνώντας αυτήν την πρώτη γραμμή πίεσης, μπορεί να εξαρτηθεί το υπόλοιπο της σχέσης της με το παιχνίδι και τον αγώνα.

Ότι ο Ζιντάν θα συνεχίσει με την πολιτική του των rotations, μοιράζοντας την προσπάθεια και τη δοσολογία των βασικών ανδρών του, δεν υπάρχει αμφιβολία. Το ερώτημα είναι να μάθουμε αν θ'αρχίσει τόσο σύντομα ή, προς το παρόν, θα προτιμήσει η αρχική ενδεκάδα του, την οποία έχει καθορισμένη καλά, να κυλήσει και να φτάσει σε μια καλή κατάσταση φόρμας.

Εν αναμονή του Κριστιάνο το 4-4-2 ισχυροποιείται

Θα τραβούσε την προσοχή να μην επαναλάμβανε την διάταξη των Σκοπίων και του τελικού του Champions League. Μια μεσαία γραμμή σε ρόμβο που θα του επέτρεπε να ξεκινήσει με αριθμητική υπεροχή στη μεσαία γραμμή και δύο προωθημένους άνδρες. Θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί μια έκπληξη το να'ταν βασικός ο Κριστιάνο. Η παρουσία του κατά την διάρκεια του ματς είναι εξασφαλισμένη.

Χωρίς τον Modric, το ερώτημα που τίθεται για την υψηλή πίεση της Barca θα αναγκάσει τη Μαδρίτη ν'αναζητήσει άλλον υπεύθυνο στην έξοδο της μπάλας. Παρά το ότι ο Kovacic έχει αποδείξει ότι είναι σε φόρμα κι ολοένα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο συνδυαστικό παιχνίδι, χωρίς να ξεχνάμε τα θανατηφόρα κουβαλήματά του, είναι η μορφή του Kroos αυτή που φαίνεται σήμερα καθοριστική σ'αυτή την περιοχή της δημιουργίας. Η συμβολή του Isco, ή του Asensio, ελλείψει αυτού, πρέπει να'ναι ζωτικής σημασίας και η τοποθέτηση των μπακ δεν θα'ναι λιγότερο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.