News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Piqué γελοιοποιεί την διοίκηση και το Supercopa δοκιμάζει την υπομονή των οπαδών

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Της Gemma Herrero

Πρώτος τίτλος της σεζόν στο διακύβευμα

Το καλοκαίρι δεν ήταν ευνοϊκό για τη Barcelona και μια ήττα ενάντια στη Μαδρίτη θα μπορούσε να'ναι η τελευταία σταγόνα. Ο στόπερ αποδεικνύει με μια φράση ότι το ρόστερ και οι οπαδοί δεν συνδέονται με τους ηγέτες
  
Το αποψινό δεν είναι ένα ακόμα παιχνίδι. Το Supercopa δεν είναι ένας ακόμη τίτλος. Για αρχή, ο αντίπαλος είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, και ποτέ στην ιστορία των clásicos δεν υπήρξε ένα που να μην είχε παράπλευρες απώλειες σε περίπτωση ήττας, αλλά είναι ότι επιπλέον αυτή η διπλή αναμέτρηση έρχεται στην FC Barcelona σε μια ιδιαίτερη στιγμή, μία στην οποία ο culé οπαδός φαίνεται έτοιμος να εκραγεί ενώπιον της αδράνειας μιας διοίκησης που έχει μείνει ξεβράκωτη με τη διαχείριση της υπόθεσης του Neymar. Μια ήττα απ'τη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, το οποίο είναι ήδη στο χείλος, και το φταίξιμο δεν πρόκειται να μοιραστεί. Ούτε ο Μέσι ούτε ο Iniesta, ούτε ο Pique ούτε και οι υπόλοιποι παίκτες θα εκτεθούν. Ούτε κι ο Ernesto Valverde, ο οποίος μόλις έφτασε και αρκετά κάνει αντιμετωπίζοντας την καταιγίδα με εμφανή ομαλότητα και πηγαίνοντας για το δικό του. Η οργή των οπαδών θα πάει προς μία κατεύθυνση: τον Bartomeu και το διοικητικό του συμβούλιο, οι οποίοι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να προσεύχονται να'ναι ο Leo στη βραδιά του.

Σα να μην έφτανε αυτό, η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Gerard Pique ήταν ισοπεδωτική για την διοίκηση, γιατί την εξέθεσε. Ο στόπερ επιβεβαίωσε ότι οι παίκτες ήξεραν απ'τις 30 Ιουνίου ότι ο Neymar σκέφτονταν να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν, τη μέρα που έκανε ο Messi το γάμο του στο Ροζάριο (Αργεντινή) κι ότι κανείς απ'αυτούς δεν προειδοποίησε τον σύλλογο. Επιπλέον, στις 7 Ιουλίου ο Bartomeu εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα «Sport», διαβεβαιώνοντας ότι η Barça ήταν ο φθόνος του κόσμου και πανηγύριζε πολύ περήφανος το να'χει δέσει την ανανέωση της τρίαινας. Και στις 18 Ιουλίου, μπροστά στις επίμονες πληροφορίες σχετικά με το Βραζιλιάνο και την Παρί Σεν Ζερμέν, ο αθλητικός αντιπρόεδρος Jordi Mestre διαβεβαίωσε ότι ο «Neymar θα μείνει 200%».

Η αναποτελεσματικότητά της, η έλλειψη πληροφόρησής της, η βεβαιότητα ότι δεν έμαθαν τίποτα κι ότι οι παίκτες γνώριζαν περισσότερα απ'αυτούς αλλά δεν τους προειδοποίησαν -με το οποίο μένει επίσης η αποκάλυψη της παγωμένης σχέσης που έχουν με το ρόστερ- και η άχρηστη κίνηση του τελικού θυμού να καταγγείλουν τον παίκτη ή να μην θέλουν να δεχτούν, ούτε να πάρουν τηλέφωνο τον πατέρα του, μιλούν για ένα παιδικό ξέσπασμα όταν ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχεις χάσει κι ότι όλος ο κόσμος μιλούσε πίσω απ'την πλάτη σου ενώ βρισκόσουν στην πιο απόλυτη εξαθλίωση.

Ακόμα περισσότερο. Ο Pique παραδέχθηκε επίσης ότι, όταν δημοσίευσε το περίφημο tweet του «Μένει», ήξερε ήδη ότι ο Neymar έφευγε, αλλά ότι «χρησιμοποίησε μια μπλόφα» στην απέλπιδα προσπάθεια να τον πείσει και να βοηθήσει έτσι την ομάδα. Και το club; Και η διοίκηση; Λοιπόν δεν τους έλαβε υπόψη σε καμία στιγμή καθώς δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη. Ούτε αυτός ούτε οι υπόλοιποι παίκτες που το γνώριζαν. Στην οντότητα, περισσότερο από ποτέ, κουμάντο κάνουν οι παίκτες, που θεωρούν εαυτούς ικανούς να επιλύσουν όλα όσα συμβαίνουν, απ'την εύρεση ενός χορηγού όπως η Rakuten μέχρι να εμποδίσουν τη φυγή ενός αστέρα.

Από την κατάθλιψη στον θυμό

Το καλοκαίρι ξεκίνησε ανάλατο, με κάποια αίσθηση κατάθλιψης βλέποντας πώς ο μέγιστος αντίπαλος έκανε το νταμπλ Liga και Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Μπάρτσα έπρεπε να συμβιβαστεί με το Κύπελλο. Ο Luis Enrique έφυγε στο στιλ του, ψυχρός κι αδιάφορος, κι ο Bartomeu ανακοίνωσε ότι ο Valverde θα'ταν ο νέος προπονητής, η οποία είναι η μόνη απόφαση που είχε μια γενική συναίνεση: κανείς δεν είπε ένα αλλά. Λίγο αργότερα,  ανακοίνωσαν ότι ο στόχος ήταν ο Verratti κι έφυγε ο Neymar και σ'αυτό το σημείο οι μόνες μεταγραφές είναι ο Semedo και η επαναγορά του Deulofeu. Απ'τη μελαγχολία, απ'την θλίψη, πέρασε στην οργή, όχι λόγω της αποχώρησης του Neymar, αλλά για το πώς έχει διαχειριστεί τα πάντα σε γενικές γραμμές.

Με τα 222 εκατομμύρια που αφήνει ο Βραζιλιάνος στα ταμεία ήταν η ώρα να δώσει ένα χτύπημα στο τραπέζι και να υπογράψει κάποιον με πρόσωπο και μάτια που να ενθουσίαζε τους οπαδούς και να'ταν ευπρόσδεκτος στ'αποδυτήρια. Τότε βγήκαν τα ονόματα των Coutinho, Dembélé κι ακόμη και των Mbappé και Dybala και ταξίδια και συναντήσεις των στελεχών στο Λίβερπουλ και στη Γερμανία. Μούσκεμα. Ο Dembélé δεν πήγε σε μια προπόνηση κι ο Coutinho ζήτησε επισήμως να τον αφήσουν να φύγει, και η απάντηση της Ντόρτμουντ ήταν να τιμωρήσει τον πρώτο και της Λίβερπουλ να αρνηθεί το «αίτημα μεταγραφής» στον δεύτερο.

Έτσι που, ξαφνικά, και πάλι, βγήκε στο προσκήνιο το όνομα του Paulinho, του 29χρονου Βραζιλιάνου μέσου που παίζει στην Κίνα και για τον οποίο ο Valverde δεν γνωρίζει τίποτα -  κατέστησε σαφές ότι δεν είναι δικό του αίτημα- για τον οποίο η Guangzhou ζητάει ακριβώς το ίδιο που ζητούσε πριν από δύο μήνες: 40 εκατομμύρια ευρώ. Πάμε, ότι η διαπραγμάτευση έχει υπάρξει μια μεγάλη επιτυχία. Δεν έχουν πέσει ούτε ένα ευρώ.

Η πρόταση μομφής, μια επιλογή

Και πλέον ο Paulinho μπορεί να'ναι πολύ καλός, αλλά δεν είναι το ίδιο να παρουσιάσει έναν παίκτη σχεδόν 30 ετών προερχόμενο απ'την super-ανταγωνιστική κινεζική liga σε σχέση με τον Coutinho ή τον Dembélé. Από την άλλη πλευρά, αν ήταν ένας παίκτης προτεραιότητα, αν τον ήθελαν απ'την αρχή και τον είχαν ξεκάθαρο, δεν χρειάζονταν να περιμένουν τον Αύγουστο για να τον υπογράψουν. Και πάλι, η διοίκηση μεταδίδει ξανά ότι δεν υπάρχει ένα μαεστρικό σχέδιο, αλλά ότι πάνε για άλματα θανάτου, τοποθετώντας μπαλώματα στις διαρροές νερού και προσευχόμενοι να λειτουργήσουν.

Έτσι φτάνει η Μπάρτσα στο σημερινό ματς, μ'αυτή την αραιωμένη ατμόσφαιρα και την ανακοίνωση του Benedito της πρότασης μομφής που πετά πάνω απ'το Camp Nou και που μπορεί να πάρει ύψος αν τα πρώτα αποτελέσματα δεν είναι καλά, αν το Supercopa, για παράδειγμα, πάει άσχημα. Μιας κι έχει ήδη καταστεί σαφές ότι η ομάδα πάει απ'τη μια μεριά και η διοίκηση απ'την άλλη, η καλή είδηση για τους azulgrana είναι ότι Μέσι και σία κάνουν την δουλειά τους· η άσχημη είναι ότι στα μέσα Αυγούστου το ρόστερ είναι χειρότερο από ό, τι την περασμένη σεζόν και οι υπεύθυνοι για την βελτίωσή του δεν φαίνονται πολύ έξυπνοι.

Στο πλαίσιο αυτό, το Supercopa έχει για τη Barcelona, για την διοίκηση, μια κρίσιμη σημασία παρά το ότι είναι ο πρώτος τίτλος και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ένα γλίστρημα ενάντια στους λευκούς θα μπορούσε να'χει απρόβλεπτες συνέπειες, διότι η culé υπομονή εξαντλείται και η Μαδρίτη θα'ναι το τέλειο μέτρο σύγκρισης. Πλέον δεν υπάρχει χρόνος. Η μπάλα αρχίζει να κυλάει σήμερα, και θα εκδώσει απόφαση.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.