News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane ενοχλείται για να κατευνάσει τη δίωξη στον Cristiano Ronaldo

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Του Antonio Sanz

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε σκληρά στην ποινή του Πορτογάλου, αν και θα μπορούσε κάλλιστα να την είχε αφήσει κατά μέρος για να επικεντρωθεί στη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού που παρουσιάζει η ομάδα του

Γιατί, τιθέμενοι να μιλήσουν μόνο για το ποδόσφαιρο, κατέληξαν να εστιάσουν την ομιλία στα διαιτητικά παράπονα; Γιατί, μετά από μια διπλή ποδοσφαιρική παράσταση, ο προπονητής και η madridista κοινή γνώμη επικεντρώθηκαν στην εκτέλεση του De Burgos Bengoetxea; Γιατί απ’τα γραφεία της Concha Espina ταρακουνήθηκε η κοινωνική μάζα για να κινητοποιηθεί σε μια στείρα διαμαρτυρία; Γιατί είδαμε για πρώτη φορά τον Zidane ενοχλημένο, ένα παράδειγμα μετριοπάθειας και λεπτότητας; Γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης υποχρεώνεται να ικανοποιήσει τον CR7, υπερασπιζόμενη το αδικαιολόγητο; Γιατί ο εκπρόσωπος του συλλόγου ξέφυγε απ’το μετριοπαθές του σενάριο για ν’αμφισβητήσει τον διαιτητή του Camp Nou; Γιατί ο Cristiano Ronaldo μιλάει για δίωξη; Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που μαστίζουν τον λαό κι εκπλήσσουν ιδιαίτερα όταν ο σύλλογος προκαλεί μια στροφή στην παραδοσιακή πολιτική του του να μην παρεμβαίνει στις αποφάσεις των διαιτητών. Ωστόσο, αυτή τη φορά, το θύμα είναι το αστέρι της ομάδας. Αυτή τη φορά έπρεπε να υπάρξει συσπείρωση για να ικανοποιήσει αυτόν που αισθάνεται παρεξηγημένος. Ένας απ’τους δύο καλύτερους παίκτες στον κόσμο φαίνεται ότι χρειάζεται υπερβολική προσωπική αναγνώριση. Πρέπει να νιώθει περιβαλλόμενος. Τόσο που καταφέρνει, να τροποποιήσει το κλαμπ την ομιλία του, και τόσο που μέχρι κι ο προπονητής μπήκε σε μια λακκούβα δύσκολης εξήγησης.

Λίγο λιγότερο από μισή ώρα ήταν αρκετή στον CR7 για να υπερέχει σε μεγάλο βαθμό στο βασίλειο του Messi. Λες κι ο πάγκος έχει σφίξει τις βίδες αυτού ο οποίος βγαίνει πάντα σούπερ κινητοποιημένος σ’έναν αγωνιστικό χώρο. Αλλά σ’αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού διαπιστώσαμε όλες τις άκρες αυτού που είναι εκτός σειράς όταν υπάρχει στη μέση μια μπάλα. Μια καθαρή ενέργεια επίθεσης που επικυρώθηκε με ένα μαεστρικό χτύπημα που κατέληξε με ένα ανθολογικό γκολ, έδωσε τη θέση της στην ακολουθία της ντίβας. Είναι η στιγμή που προκύπτει ο εγωισμός, η λατρεία για την λατρεία που αισθάνεται για τον εαυτό του. Αυτή η περιττή ενέργεια, αυτή της αφαίρεσης της φανέλας για να την δείξει στο Camp Nou, επιστρέφοντας την προσβολή του άλλου αστεριού που ιππεύει στο πρωτάθλημά του, έδωσε θέση στο λάθος του διαιτητή και στην απογοήτευση του Πορτογάλου. Το ελαφρύ σπρώξιμο είναι αναμφισβήτητο, όπως και καμία αμφιβολία δεν προσφέρει η καθόλου ψεύτικη ενέργεια για την οποία τιμωρήθηκε. Τώρα πρέπει να πληρώσει γι’αυτό το λάθος. Τότε, η λευκή διοίκηση κατάλαβε ότι ήταν η στιγμή για συσπείρωση. Αποφάσισε να παίξει την σάλπιγγα για να καταβροχθίσει τον άνθρωπο που διέπραξε την αδεξιότητα να τον αποβάλει. Όλοι στο ίδιο.

"Κάτι συμβαίνει εκεί", έσπειρε την υποψία ο ZZ. Η ενόχληση του Zidane συζευγνύεται με την εξίσωση της δίωξης που αισθάνεται ο CR7 για να δώσει ως αποτέλεσμα να κηρύξει ο οπαδός μια εκστρατεία διαμαρτυρίας. Κι όλα έχουν μια εξήγηση. Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι το σπρώξιμο ενός διαιτητή, ακόμα κι αν το σπρώξιμο χαρακτηρίζεται ως ελαφρύ, τιμωρείται από τέσσερα μέχρι δώδεκα παιχνίδια. Επομένως, του έχει επιβληθεί η χαμηλότερη τυποποιημένη ποινή. "Είναι λίγο αυτό που έχει κάνει και πολύς καιρός γι 'αυτόν", έλεγε ο Γάλλος προπονητής για να υπερασπιστεί τον μαθητή του. Εφαρμόστηκε ο κανόνας και τίποτα περισσότερο. Αλλά η περίεργη συμπεριφορά του Zidane κατανοείται απ’τη μεταχείριση που προσφέρει κάθε ποιμένας σ’ένα μέλος του κοπαδιού του. Ο τεχνικός είναι ενήμερος για τη δυσκολία που συνεπάγεται ο χειρισμός του ματαιόδοξου χαρακτήρα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Έχει περπατήσει βήμα βήμα και με οξυδέρκεια. Πρώτα κατάφερε να τον πείσει ότι έπρεπε να κάνει rotation, ότι έπρεπε να διαχειριστεί τις προσπάθειες. Στη συνέχεια τον έκανε να καταλάβει ότι όντας ο καλύτερος έπρεπε να περιμένει τη σειρά του. Πριν, ανέλαβε την μνημειώδη οργή του Πορτογάλου με το δικαστικό ζήτημα που κατέληξε με τις απογοητευμένες προθέσεις αλλαγής του αέρα. Τώρα, η άδικη δεύτερη κίτρινη. Πάρα πολλά σε λίγο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, ο Γάλλος μπήκε πρώτος στη σειρά για να ευχαριστήσει αυτόν που αισθάνεται διωκόμενος.

"Είναι ενοχλημένος γιατί θέλει να παίξει"

Ο Ζιντάν εξήγησε πως ζει ο CR7 την κατάσταση: «Είναι ενοχλημένος γιατί θέλει να παίξει». Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να μάθουμε μέσω του κοινωνικού δικτύου αυτό που έλεγε ο ενδιαφερόμενος: "Μου φαίνεται υπερβολικό και γελοίο, αυτό μπορεί να κληθεί δίωξη. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και τους φίλους μου για την υποστήριξη". Ο Πορτογάλος είχε περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Προσφυγών που επικύρωνε την ποινή: ένα ματς για την διπλή κίτρινη συν άλλα τέσσερα για το σπρώξιμο. Το συμπέρασμα  είναι ότι ο CR7 είναι μπουχτισμένος, κουρασμένος απ’το σύστημα, εξαντλημένος απ’αυτό που κατανοεί μια μόνιμη προσπάθεια για να αμυνθεί εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Αλλά ο madridismo αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καπρίτσιο στην απόλυτη υπεράσπιση που πραγματοποιείται απ’τον σύλλογο. Τόσο ώστε η ενορχηστρωμένη διαμαρτυρία ήταν χλιαρή και μόνο λίγες ζεστές κραυγές στο αστέρι υπενθύμισαν το αδίκημα. Αλλά τα απαραίτητα μαντήλια έμειναν στην τσέπη.

Ένας άνθρωπος καθόλου θυμωμένος όπως ο Ζιντάν πρέπει ν’αντιμετωπίσει τώρα για τους υπόλοιπους το βάρος της υποψίας που άφησε με το «κάτι συμβαίνει εκεί». Τόσο που απ’το portal «Iusport» -αφιερωμένο στην εξάπλωση του αθλητικού δικαίου- διέρρευσαν ότι η Τεχνική Επιτροπή Διαιτησίας μελετούσε τις λέξεις του Γάλλου για το αν είναι άξιες καταγγελίας. Δεν φαίνεται ότι θ’αποκτήσουν επισημότητα κι ότι θα μπλέξουν περαιτέρω το θέμα. Αλλά η προειδοποίηση έγινε. Η στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Ρεάλ Μαδρίτης είναι περίεργη. Το λογικό ήταν να ξεμαρκαριστεί απ’το εύκολο -τις κριτικές στην διαιτησία- για να εκμεταλλευτεί το ποδοσφαιρικό σενάριο της αθλητικής παράστασης. Αλλά έπρεπε να ικανοποιήσει τον Πορτογάλο αστέρα, έπρεπε ν’αντιληφθεί ότι συσπειρώνονταν γύρω του. Με την ευκαιρία, σ’αυτή την πλημμύρα της εξωφρενικών υποστηρίξεων στον Κριστιάνο, παραξενεύει η φωνή του αρχηγού της ομάδας. Η σιωπή και η μπάλα ήταν τα καλύτερα όπλα για να δηλώσουν τους εαυτούς τους ως τους καλύτερους. Ωστόσο, ο CR7 απαιτούσε πολύ θόρυβο, αν και καθοδόν έχουμε βρει λίγα καρύδια στο δρόμο.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.