News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το δίλημμα του Mbappé: χρήματα ή κύρος

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν σκέφτεται να σπάσει τη μισθολογική της κλίμακα για τον Γάλλο


Μισθολογικό οικοσύστημα. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει εδώ κι αρκετά χρόνια, συγκεκριμένα απ’το 2009, που θέτει έμφαση στο θέμα των μισθών των παικτών. Είναι ένα αξίωμα που σεζόν με τη σεζόν, καθορίζει τις πιθανές μεταγραφές κι επιτρέπει η συνύπαρξη μέσα στο madridista ρόστερ να’ναι η καλύτερη δυνατή. Κι αυτό το καλοκαίρι δεν αποτελεί μια εξαίρεση. Οι κινήσεις μελετώνται λεπτομερώς κι όπως συνέβη πριν από ένα χρόνο με τον Paul Pogba, συμβαίνει αυτό το έτος με τον Kylian Mbappé.

Η τεχνική διοίκηση με τον Ζιντάν επικεφαλής θέλει την υπογραφή του Γάλλου. Η άρχουσα τάξη με τον Florentino Pérez, όπως έχει αναγνωρίσει δημόσια, αναμένει την άφιξη του επιθετικού, αλλά οι αριθμοί λένε ότι η υπογραφή του παίκτη της Μονακό δεν είναι εφικτή, εκτός κι αν αποδεχθεί την λευκή πρόταση να αμείβεται με 5 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Το να πλησιάσει εκείνα τα 12 εκατομμύρια που του έχει βάλει η PSG στο τραπέζι, θα σήμαινε την πτώση του μισθολογικού οικοσυστήματος, αυτό για το οποίο περηφανεύονται απ’το Santiago Bernabeu.

Αν οι ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης πλησιάσουν σ’αυτά τα χρήματα, η επανάσταση θα’ταν θέμα ωρών. Τ’αποδυτήρια, αυτή την στιγμή, σέβονται τη μισθολογική κλίμακα που επιβάλλεται απ’τον σύλλογο και δεν σκοπεύουν να βάλουν στην πίστα τυχόν προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την δουλειά του Ζινεντίν Ζιντάν. Ούτε με μια υποτιθέμενη, κι αρκετά απομακρυσμένη απ’την πραγματικότητα, άνοδο του μισθού του Κριστιάνο Ρονάλντο

Το να πληρώσουν αυτά τα χρήματα στον Mbappé θα σήμαινε την τοποθέτηση ενός 18χρονου παίκτη, νεοφερμένου στην ελίτ του ποδοσφαίρου, ως τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ομάδα κι αυτό δεν περνάει απ’το μυαλό των λευκών ηγετών. Τόσο, ώστε όλες οι ανανεώσεις που θα ανακοινωθούν στις επόμενες εβδομάδες μελετώνται κι όλες μπαίνουν πλήρως σ’αυτήν τη μισθολογική κλίμακα της οποίας ηγούνται οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Gareth Bale και Sergio Ramos. Κανείς δεν θα ξεπεράσει το τρίο των ηγετών.

Αυτή η οικονομική ισορροπία δεν σημαίνει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης απαρνείται τον Kylian Mbappé ούτε στο ελάχιστο. Ξέρουν ότι αυτός ο μισθός των κάτι περισσότερο από 5 εκατομμύρια που του προσφέρουν, θα μπορούσε να αναθεωρηθεί σε κανά δύο χρόνια ανάλογα με τη συμβολή του και τη σημασία του μέσα στην ομάδα, αλλά τώρα είναι αδύνατο να γίνει πραγματικότητα όσο κι αν ο πατέρας του παίκτη επιμένει σ’αυτό.

Στην ευγενή περιοχή του Santiago Bernabeu ξέρουν ότι ο παίκτης διστάζει λόγω του madridismo του κι επειδή η PSG δεν είναι μια αθλητική εναλλακτική που τον γεμίζει. Η παριζιάνικη ομάδα βρίσκεται αρκετά σκαλοπάτια κάτω απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης κι αυτό είναι το επιχείρημα που Pérez και Ζιντάν πιστεύουν ότι μπορεί να φτάνει, αλλά οι γονικές πιέσεις είναι πολύ ισχυρές για ένα παιδί 18 ετών ο οποίος θέλει να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.