News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona κολλάνε με τον Ceballos, το παιδί που ψήλωσε έγκαιρα

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Του Alonso Castilla

Ανοιχτός πόλεμος για τον παίκτη της Μπέτις

Οι δύο μεγάλοι έχουν εισέλθει πλήρως, και με δύναμη, στον παζάρι για τον μέσο της Μπέτις, ένα απ’τα μεγάλα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου


Πριν από λίγους μήνες κανείς δεν σκέφτονταν ότι σ’αυτό το σημείο θα’ταν αστρικός πρωταγωνιστής στη μεταγραφική αγορά. Τότε γινόταν λόγος για το ενδιαφέρον της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά μετά την απόφαση του CAS όλα άλλαξαν. Τώρα υπάρχει πολύς περισσότερος θόρυβος γύρω του, όταν Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona έχουν εισέλθει πλήρως στο παζάρι της απόκτησης του Dani Ceballos, του ανερχόμενου αστεριού της Μπέτις. Ανακηρυγμένος ως ο καλύτερος παίκτης στο πρόσφατο ευρωπαϊκό Κ 21 που η Ισπανία δεν κατάφερε να κερδίσει μετά την ήττα στον τελικό εναντίον της Γερμανίας, έχει εισέλθει τον τελευταίο καιρό στο δρόμο της ωριμότητας, αν και μέχρι να φτάσει σ’αυτό το σημείο ο δρόμος δεν ήταν καθόλου απλός.

Δεν το είχε καθόλου απλό μέχρι να φθάσει στο μέρος που καταλαμβάνει σήμερα μόλις στα 20 του και μ’ένα τεράστιο μέλλον μπροστά. Στη Σεβίλλη, σήμερα ο μεγάλος εχθρός του, τα πράγματα δεν του πήγαν καθόλου καλά. Όντας ένα παιδί, το ταλέντο μπορούσε ήδη να διαφανεί, αλλά η σωματική κατάσταση δεν το συνόδεψε. Δεν εξελίσσονταν με τον ίδιο ρυθμό όπως οι συμπαίκτες του, το ψήλωμα του αντιστέκονταν και ήρθε κάποια στιγμή στην οποία ο σύλλογος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Dani δεν είχε προϋποθέσεις να συνεχίσει να κλωτσάει μια μπάλα, τουλάχιστον με πιθανότητες να θριαμβεύσει με το πέρασμα των ετών.

Αλλά ο νόμος της ζωής κατέληξε να επιβληθεί. Έπρεπε να επιστρέψει στην Utrera, μέρος όπου γεννήθηκε, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του, ελπίζοντας ότι οστά και μύες θα επεκτείνονταν, κάτι που συνέβη. Εντάχθηκε στη Μπέτις στην κατηγορία Juvenil και σ’εκείνη τη στιγμή ο μικρός Dani άρχισε να ψηλώνει εκρηκτικά. Τελικά έφτασε περίπου στο 1,80, ένα περίσσιο μέγεθος έτσι ώστε κανείς να μην τον υποδεικνύει όπως το έκαναν όταν φορούσε τη λευκή φανέλα της σημερινής μεγάλης αντιπάλου του μέσου.

Η σκιά του Poyet

Στα 16 του, το σώμα του άρχισε να επιμηκύνεται, στο βαθμό που στο bético σπίτι συνειδητοποιούσαν ότι είχαν έναν διαφορετικό παίκτη, με μια ιδιαίτερη μαγεία. Αλλά μέχρι να φτάσει στην σημερινή στιγμή, ο Dani Ceballos έχει υποφέρει. Ειδικά όταν ο Gustavo Poyet -σήμερα στην Shanghai Shenhua της Κίνας- ανέλαβε το πρώτο verdiblanco ρόστερ. Ο Ουρουγουανός προπονητής δεν τον πίστεψε ποτέ, αποκλείοντάς τον συνεχώς, φτάνοντας να τον στείλει στην κερκίδα, παρά το ότι η ομάδα δεν λειτουργούσε. Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος κάποια στιγμή έφτασε να θέσει ότι το πιο συνετό ήταν να πακετάρει.

Κατάλαβε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει αυτά τα πράγματα, ότι οι λακκούβες απειλούν όταν δεν το περιμένει κάποιος. Μακριά απ’το να βυθιστεί ολοκληρωτικά, πήρε μια απόφαση που τελικά τον ώθησε ξεκάθαρα. Στις εντολές του Poyet δεν αισθάνονταν ότι ήταν στο εκατό τοις εκατό σωματικά και, ως εκ τούτου, προσέλαβε έναν γυμναστή για να δουλεύει μόνος του τα απογεύματα ή τα πρωινά, ανάλογα με το πότε έπρεπε να εργαστεί υπό τις εντολές του προπονητή του. Για κάποιο λόγο στο δεύτερο μισό της σεζόν απέδωσε σ’ένα τόσο καλό επίπεδο, τόσο στη Μπέτις όσο και στην Rojita του Albert Celades.

Η συμβουλή του Serra Ferrer

Στις εντολές του Víctor Sánchez del Amo τα πάντα άλλαξαν για τον Ceballos. Βρήκε ένα αφεντικό που απ’την πρώτη στιγμή του έδειξε μια απόλυτη εμπιστοσύνη. Το παιχνίδι του άρχισε να λάμπει, η παρουσία του στην εντεκάδα ήταν αδιαμφισβήτητη. Και το ταλέντο έκανε τα υπόλοιπα. Ο Cholo Simeone το σημείωσε, όπως και διαφορετικές ομάδες άρχιζαν να ακολουθούν το μονοπάτι του Αργεντινού προπονητή. Η απόδοσή του στο Ευρωπαϊκό Κ 21 έχει υπάρξει οριστική έτσι ώστε η Ρεάλ Μαδρίτης να μην έχει αμφιβολίες για την αξία του παίκτη, όπως και μια Barcelona, πολύ πιεσμένη σ’αυτές τις στιγμές στις μεταγραφές.

Τύπος πολύ οικογενειακός, στην Πολωνία, όπου γίνονταν το Ευρωπαϊκό Κ 21, συνοδευόταν απ’τους γονείς του κι έναν απ’τους παππούδες του, ένα πρόσωπο που του χάραξε την πορεία που έπρεπε ν’ακολουθήσει για να φτάσει στην κορυφή. Για καιρό έπαιζε στα άκρα κι ο Pep Mel, τότε προπονητής της Μπέτις, σήμερα προπονητής της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, του είπε μια φράση που αποδείχθηκε ότι προφητική: «Όταν παίξεις στο κέντρο, θα γίνεις εκατομμυριούχος με το ποδόσφαιρο». Τώρα κινείται σ’αυτήν την περιοχή στην οποία το παιχνίδι του φαίνεται τόσο, το οποίο τον έχει οδηγήσει να μετατραπεί στο αντικείμενο του πόθου για Ρεάλ Μαδρίτης και Barcelona.

Η Μπέτις βρίσκεται σε μια καλή θέση, με τις πόρτες ανοιχτές στη διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε, έτσι ώστε να πάρει το έπακρο της επιχείρησης, τόσο αν μιλάμε για χρήματα όσο και για δανεισμό παικτών που θα μπορούσαν να την ενδιαφέρουν, είτε απ’τη Μαδρίτη είτε απ’τη Barcelona. Με μια ρήτρα στα 15 εκατομμύρια ευρώ, ο παίκτης βλέπει με καλό μάτι να παραμείνει δανεικός στη Μπέτις για να συνεχίσει να παίρνει λεπτά. Ο Lorenzo Serra Ferrer, αθλητικός αντιπρόεδρος του Ανδαλουσιανού club, παραδέχθηκε χθες ότι η Barça «μου ζήτησε τη γνώμη για τον Ceballos και την έδωσα. Μπορείτε να φανταστείτε ποια ήταν...». Εν τω μεταξύ, ο Ángel Haro, ο πρόεδρος, αρνήθηκε ότι είναι ανοιχτές οι διαπραγματεύσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει να περιμένουμε, αλλά δεν θα πάρει πολύ...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.