News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Προσέχοντας τον Mbappé, αποσπόμαστε απ’τον Asensio

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Του Amalio Moratalla

Τι θέλετε να πω, αγαπητέ αναγνώστη, μου αρέσει πολύ η ιδέα ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να καταλήξει υπογράφοντας τον Kylian Mbappé, ένα κόσμημα 18 ετών ικανό ήδη ν’αναμετρηθεί με τους πολύ μεγάλους και να διακριθεί, αλλά αυτό που κάνει ο Marco Asensio κάθε φορά που του δίνει ο Ζιντάν μια ευκαιρία δεν είναι λιγότερο θεαματικό. Επίσης ένα παιδί (21 ετών), αλλά κάπως πιο ψημένο και σε πλήρη ποδοσφαιρική έκρηξη. Και δεν το λέω μόνο λόγω των γκολ του, τα οποία ήταν 10, το λέω επίσης και πάνω απ 'όλα, για το τι είναι σε θέση να παρέχει στην ομάδα με και χωρίς τη μπάλα. Την ταχύτητά του, την αφοσίωσή του και την γνώση του να περιμένει σιωπηλά τις ευκαιρίες του προπονητή, που δείχνει επίσης την ωριμότητά του έξω απ’το γήπεδο.

Τις προάλλες στο Μαϊάμι έκανε μια φασάρα κι έβαλε μια γκολάρα που μπορεί να θεωρηθεί το καλύτερο στον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα. Κι αυτό ούτε με εκπλήσσει, ούτε μου αποκαλύπτει τίποτα γι 'αυτόν τον παίκτη (μας έχει κακομάθει μ’αυτά τα μαργαριτάρια), αλλά δείχνει ότι αυτή τη σεζόν θα’ναι πρωταγωνιστής. Μιλάμε για το BBC, την πιθανή αποχώρηση κάποιου -ίσως του Bale- ή την ενσωμάτωση του Mbappé, όταν είμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που ονομάζεται Marco Asensio για την οποία δεν βγάζουμε ούτε κιχ. Για μένα ένας βασικότατος, ικανός ν’αλλάξει το πρόσωπο μιας ομάδας ή να αντιστρέψει ένα κακό αποτέλεσμα. Κι όλα αυτά στη βάση καλού παιχνιδιού και ποιότητας.

Για τον Ζιντάν μια δέσμευση ή ένα προνόμιο, ανάλογα με την προσωπικότητα που βάζει στο πρόβλημα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτή την χρονιά ο Asensio θα’ναι ένας ακόμα απ’αυτούς που μπαίνουν στα rotations. Θα’ναι ένας ημι-σταθερός και ξέρω ήδη το πόσο δύσκολο είναι, αλλά έχει τη μεγάλη αρετή να’ναι ένας φορ όταν το χρειάζεται η ομάδα ή ένας μέσος αν οι περιστάσεις το απαιτούν έτσι. Ο πιο πλήρης, χωρίς αμφιβολία, απ’αυτούς που έχει ο Ζιντάν στον πάγκο. Κι αν έρθει ο Mbappé, πιο δύσκολα, αλλά θα συνεχίσω να πιστεύω το ίδιο. Αυτός ο παίκτης είναι πολύ καλός και θα συνεχίσει να το δείχνει με αυξητικό τρόπο. Κι αν όχι, εν καιρώ...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.