News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano, συγκλονισμένος και ιδρωμένος: «Έχω εμπιστευτεί τους συμβούλους μου, που ήταν οι καλύτεροι»

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Των Roberto Ballesteros, Rafael Mendez και Pablo Gabilondo

Απαντά στην πλειοψηφία των ερωτήσεων


«Όταν υπέγραψα για την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν δημιούργησα μια ειδική δομή για τη διαχείριση των δικαιωμάτων της εικόνας μου, αλλά διατήρησα αυτήν που τα διαχειρίζονταν όταν ήμουν στην Αγγλία... Οι δικηγόροι που μου συνέστησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη δημιούργησαν το 2004, πολύ πριν σκεφτώ να'ρθω στην Ισπανία· η δομή ήταν αυτή που συνηθίζονταν στην Αγγλία, ελέγχθηκε απ'το βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών κι επιβεβαίωσαν ότι ήταν νόμιμη και θεμιτή», εξήγησε.

Ο Ronaldo επέμεινε ότι δεν οφείλει τίποτα στο ισπανικό δημόσιο ταμείο, ότι ποτέ δεν είχε την πρόθεση να αποφύγει κι ότι έχει συμμορφωθεί με τους κανόνες. «Αν δεν με λέγανε Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα'μουν καθισμένος εδώ», είπε σε μια στιγμή της δήλωσής του για να επιμείνει στην αθωότητά του. Ο Cristiano διατηρεί έτσι την υπερασπιστική γραμμή του να μην συμφωνήσει τίποτα και του να υπεραμυνθεί ότι δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα. Η υπόθεση προκάλεσε μια έντονη συζήτηση στην Φορολογική Αρχή πριν τον καταγγείλει στην Εισαγγελία κι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπισή του.

Σύμφωνα με τη δήλωση που εκδόθηκε απ'το γραφείο επικοινωνίας που συμβουλεύει τον Cristiano σ'αυτό το θέμα, ο παίκτης έχει πει ότι δεν έχει αποκρύψει ποτέ το εισόδημά του. «Το ισπανικό Υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει λεπτομερώς όλα τα εισοδήματά μου, επειδή του τα έχω δηλώσει· ποτέ δεν έχω κρύψει τίποτα, ούτε είχα πρόθεση να αποφύγω τους φόρους μου· κάνω πάντα τις δηλώσεις μου εθελοντικά, γιατί νομίζω ότι όλοι πρέπει να δηλώνουμε και να πληρώνουμε σύμφωνα με τα εισοδήματά μας· όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τι ζητώ απ'τους συμβούλους μου: να'χουν τα πάντα ενημερωμένα και σωστά πληρωμένα, επειδή δεν θέλω προβλήματα».

Ο παίκτης, ο οποίος σε ένα σημείο της δήλωσης έβγαλε το σακάκι και ζήτησε νερό γιατί ήταν ιδρωμένος, βομβαρδίστηκε με ερωτήσεις απ'την Εισαγγελία και τον Συνήγορο του Κράτους. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή εξήγησε ότι δεν περίμενε αυτή τη πίεση κι αρνούνται ότι ήταν συγκλονισμένος, αλλά συνεργάσιμος κι απαντώντας σ'όλες τις ερωτήσεις. Ο Ρονάλντο βγήκε χαμογελώντας και κάνοντας αστεία με κάποιους απ'τους υπαλλήλους των δικαστικών χώρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κοντά στον παίκτη, έχει έρθει με διάθεση συνεργασίας και διάθεση να απαντήσει σ'όλες τις ερωτήσεις «που μπορεί». Αυτές οι πηγές αρνούνται ότι ήταν συγκλονισμένος, αλλά συνεργάσιμος ανά πάσα στιγμή κι απαντώντας σ'όλες τις ερωτήσεις.

«Ντρίμπλαρε» τον Τύπο

Ο παίκτης είχε προγραμματίσει να διαβάσει μια δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, με αναλόγιο. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ο Ronaldo «ντρίμπλαρε» τους περισσότερους από 200 δημοσιογράφους οι οποίοι στριμώχτηκαν από νωρίς το πρωί μπροστά απ'τα δικαστήρια κι αποφάσισε να βγει όπως είχε μπει, απ'το γκαράζ στη Mercedes του και χωρίς να παρουσιαστεί ενώπιον του Τύπου και των δεκάδων οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης που είχαν έρθει να τον δουν.

Επαγγελματίες των ΜΜΕ προερχόμενοι από είκοσι χώρες και οπαδοί -μεταξύ αυτών των τελευταίων, πολλά παιδιά- πίστεψαν απ'την πρώτη στιγμή την ανακοίνωση ότι ο Ρονάλντο θα μετέφερε κάποιες λέξεις, αν και χωρίς ερωτήσεις, στην κοινή γνώμη. Μάλιστα, ο οργανισμός που είχε προσλάβει ο παίκτης είχε τοποθετήσει ακόμη κι ένα αναλόγιο κι ένα ηχητικό σύστημα, έτσι ώστε ο καθένας να μπορούσε ν'ακούσει καλά τον παίκτη. Την τελευταία στιγμή, όμως, ένα μέλος της εν λόγω εταιρείας βγήκε να πει ότι ο ποδοσφαιριστής είχε ήδη δηλώσει ότι «τα πάνα ήταν σε τάξη» κι ότι είχε πλέον φύγει «κατευθυνόμενος στο σπίτι του».


Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.