News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Pepe, ένας άνεργος αβέβαιου μέλλοντος που θέλει μόνο διετές συμβόλαιο

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Του Gonzalo Cabeza

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ εξετάζει το να τον τιμήσει

Ο 34χρονος στόπερ πίστευε ότι έχει μια κλεισμένη συμφωνία με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ούτε οι Γάλλοι ήθελαν να του προσφέρουν περισσότερο από μία σεζόν ποδοσφαίρου. Η Μπεσίκτας ακούγεται πλέον ως πιο πιθανή επιλογή

Η 30η Ιουνίου είναι το τελευταίο όριο των παικτών στους οποίους λήγει το συμβόλαιο. Την επόμενη μέρα γίνονται άνεργοι, παράξενη κατάσταση για ανθρώπους που κερδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αν όχι εκατομμύρια, για την άσκηση του επαγγέλματός τους. Τουλάχιστον στα ανώτερα κλιμάκια του αθλήματος. Στην καλοκαιρινή ταλάντευση φεύγουν απ'τις μεγαλύτερες ομάδες κάποιοι παίκτες, που περισσότερο απ'αυτό, είναι θεσμικοί. Ο Pepe σήμερα είναι ελεύθερος, ψάχνει ομάδα. Δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Και λίγοι θα σκέφτονταν ότι το πέρασμά του απ'τον σύλλογο ήταν απαρατήρητο.

Ήταν δέκα χρόνια κι ένα άσχημο τέλος. Στιγμές ψηλές, πολύ ψηλές κι επίσης ντροπιαστικά χαμηλές. Ο Pepe είναι μέρος της ιστορίας της Μαδρίτης, όσο κι αν τα τελευταία λόγια του ήταν απ'την αγανάκτηση και τον πόνο. Θεωρεί τον εαυτό του κακομεταχειρισμένο απ'τον σύλλογο, ότι δεν τον υπερασπίστηκε όταν το Υπουργείο Οικονομικών τον έβαλε στη διαπόμπευση. Επίσης, τον ενοχλεί ότι δεν του έχουν προσφέρει δύο χρόνια συμβόλαιο, επειδή η Μαδρίτη πιστεύει ότι, στην ηλικία του, το ένα συν ένα φτάνει. Έκλεισε τα 34 τον Φεβρουάριο και είναι μια στιγμή στην οποία στους διαχειριστές ενός club μπαίνουν αμφιβολίες.

Πόσος χρόνος απομένει στον Pepe στο ποδόσφαιρο; Θα το διαπιστώσουμε, διότι δεν φαίνεται ο Πορτογάλος να στοχεύει σε μια κοντινή απόσυρση. Ούτε και είναι καλά γνωστό πού θα τελειώσει, καθώς ο Pepe έχει αποφασίσει να παίξει με τη φωτιά. Όταν έφυγε, σε κάποιες δηλώσεις στο COPE στις οποίες έκαψε τα πάντα στο πέρασμά του, φαίνονταν αρκετά σίγουρος για το ποιος επρόκειτο να'ταν ο επόμενος προορισμός του. Αλλά φαίνεται πως όχι, γιατί είναι 2 Ιουλίου κι εξακολουθεί να περιμένει. Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η προτιμώμενη επιλογή, ένα club πρώτης γραμμής, ανταγωνιστικό και που τον ήθελε. Αλλά κάτι πήγε στραβά στις διαπραγματεύσεις, διότι αυτό που φαινόταν απολύτως δρομολογημένο, τώρα τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Υπάρχουν πηγές που λένε ότι η PSG είναι δύσπιστη όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και προτιμά να του προσφέρει μόνο μία σεζόν και μετά να δει πώς πάει το θέμα. Ανεπαρκές για έναν παίκτη που έχει βροντήξει την πόρτα στην Concha Espina ακριβώς γι'αυτό, επειδή η διάρκεια της σύμβασης δεν ήταν αυτή που θεωρούσε κατάλληλη. Επίσης έγινε λόγος για την Ίντερ, αλλά με τις εβδομάδες, αυτός ο θόρυβος έχει μειωθεί. Η νέα πιθανή νύφη είναι η Μπεσίκτας, που δεν ακούγεται τόσο ελκυστική όσο ο προορισμός του Παρισιού, αλλά που μπορεί να'ναι η μόνη που πληροί τις απαιτήσεις του Πορτογάλου.

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν επιστρέψει μια μέρα για να παίξει στο Μπερναμπέου. Πολλοί ήταν αυτοί που έφυγαν κι έπρεπε να επιστρέψουν με τη νέα τους ομάδα, αν και όχι τόσοι, αυτοί που πριν από αυτή τη στιγμή είχαν περάσει δέκα χρόνια υπερασπιζόμενοι τη λευκή φανέλα. Ο Pepe ναι, και παρ 'όλα αυτά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς θα ανταποκρίνονταν ένα μέρος της κερκίδας. Η έξοδός του, απότομη και με αγενείς φράσεις, δεν έχει αρέσει καθόλου. Και πολλοί του την είχαν φυλαγμένη, επειδή υπάρχει ένας τομέας του madridismo, ολοένα και μικρότερος, που θεωρεί ότι πρόδωσε τον Μουρίνιο και δεν του το συγχωρεί. Αυτοί έχουν υπάρξει τώρα οι πιο φλύαροι, αυτοί που έδειχναν με το δάχτυλο το τέλος, που είπε ότι η σχέση του με τον Zidane ήταν άσχημη, ή για το κλάμα της μη ανανέωσης. Είναι λόγω του παρόντος, κι επίσης και του παρελθόντος.

Ο Pepe έχει περάσει τα πάντα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στις τελευταίες σεζόν του κατάφερε να σταθεροποιηθεί σ'αυτόν η εικόνα του καταλυτικού, ενός απ'τους καλύτερους στόπερ που έχουν περάσει απ'την λευκή ομάδα. Δεν ήταν πάντα έτσι, ο Πέπε ήταν πάντα ένας καλός παίκτης, αλλά ήταν επίσης ύποπτος. Ο Casquero είναι ένα όνομα που θα'ναι πάντα κολλημένο στη ζωή του Πορτογάλου, μια κηλίδα στο ιστορικό που κατάφερε να τον στιγματίσει για αρκετές σεζόν ως ένα είδος Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Η μεταμόρφωση του Πέπε

Και είναι μια υπερβολή, αλλά δεν στερείται λόγων. Η, χιλιάδες φορές, επαναλαμβανόμενη εικόνα του στόπερ να ρίχνει κλωτσιές στον αέρα ενάντια σ'έναν παίκτη στο έδαφος, θέτοντας σε κίνδυνο σε κάθε χτύπημα τη σωματική ακεραιότητα του συναδέλφου του. Δεν ήταν, καθόλου, η μόνη υπερβολή του Pepe. Κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών, ειδικά στις αρχές του Μουρίνιο, ο στόπερ ήταν σκληρός, επιθετικός, πολλές φορές βίαιος.

Αυτό είναι τόσο αλήθεια όσο κι ότι ο καιρός τον άλλαξε, τα τελευταία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένας πολύ πιο ήρεμος παίκτης, λιγότερο ύπουλος, αν και είχε κάποια δυσάρεστη χειρονομία, όπως μια διαμάχη με τον Diego Costa στην οποία κατέληξε ρίχνοντας μια μύξα. Εκείνη δεν ήταν ακριβώς μια μονομαχία Ουρσουλινών. Αλλά αυτά τα επεισόδια, τα οποία δεν έφυγαν ποτέ τελείως, ατόνησαν στο αρχείο υπηρεσιών του Pepe. Σταδιακά καθιερώθηκε ως βασικός, ως ισχυρός στόπερ, αλλά πλέον όχι βρώμικος, τεράστιας διαχείρισης του σώματος και του εναέριου παιχνιδιού. Ένας πλήρης αμυντικός, απ'τους καλύτερους που έχουν περάσει απ'τον σύλλογο. Και κανείς δεν θα αμφέβαλλε γι'αυτό το ακραίο, ακόμα κι αν είναι μόνο επειδή για να διαρκέσει ένας παίκτης δέκα χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης, πρέπει να τα'χει πάει πολύ καλά.

Ο Pepe έφθασε στο λευκό club για πολλά χρήματα, 30 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που φαίνονταν υπερβολικό για έναν παίκτη που δεν είχε τόση εικόνα όταν έφτασε. Η ανάλυση των τιμών των παικτών είναι πάντα μια επικίνδυνη δουλειά. Σήμερα αυτά τα χρήματα φαίνονται καλά ξοδεμένα, όπως φαίνονται επίσης τα σχεδόν 100 που εκταμίευσε ο σύλλογος για τον καλό φίλο του, Κριστιάνο Ρονάλντο. Όλα είναι σχετικά κι ο χρόνος είναι μια μεταβλητή που δεν λαμβάνεται συνήθως υπόψη σ'αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Pepe ψάχνει ένα νέο σπίτι, ένα μέρος όπου, χαλαρός όπως είναι, μπορεί να τελειώσει την καριέρα του. Το τελευταίο έτος είχε τραυματισμούς και δεν είναι πλέον, σε καμία περίπτωση, ένα παιδί για να παίζει ποδόσφαιρο. Η φυσική κατάσταση έχει αρχίσει να αποτυγχάνει κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο Μαδρίτη και Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχουν θελήσει να επεκτείνουν περισσότερο από ό, τι θα'πρεπε το συμβόλαιό του. Αυτός θέλει, τουλάχιστον, δύο ακόμη χρόνια ποδοσφαίρου.

Ο Florentino Pérez λέει ότι ο Pepe χρειάζεται ένα αφιέρωμα, ότι πρέπει να πάει στα επίσημα του Μπερναμπέου και να ποζάρει με τους πολλούς τίτλους του, συμπεριλαμβανομένων τριών Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Η σχέση μεταξύ τους έχει υπάρξει αγάπης, ακόμη κι εμπιστοσύνης, αν και περιστασιακά έχουν υπάρξει λακκούβες. Σε μια δεκαετία θα'ταν δύσκολο να μην συνέβαινε έτσι. Δεν θα υπάρξει περισσότερο Πέπε στη Ρεάλ Μαδρίτης, τουλάχιστον όχι σε ενεστώτα χρόνο. Φεύγει ένας στόπερ δέκα ετών. Τώρα ψάχνει προορισμό.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.