News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη υπογράφει μόνο Κ 25

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Του Daniel López Peinado

Ο μέσος όρος ηλικίας των μεταγραφών του Florentino κατεβαίνει μέχρι τα 23 έτη


Νεαροί παίκτες. Είναι ό, τι ακούγεται στο Santiago Bernabeu κάθε φορά που σκέφτονται μία ενσωμάτωση για τη madridista ομάδα. Όταν ο Florentino Pérez επέστρεψε το 2009 στη λευκή προεδρία θέλησε να κάνει μια στροφή στην πολιτική των μεταγραφών του κι αποφάσισε να ενσωματώνει παίκτες που να’χαν πολύ μέλλον. Ο μέσος όρος ηλικίας των προσθηκών έχει κατέβει μέχρι τα 23 έτη, τρία λιγότερα από ό, τι στο πρώτο στάδιο.

Οι galácticos μεταγραφές στη νέα θητεία του ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο -24 ετών όταν υπέγραψε-, ο Κακά -27-, ο Μπέιλ -24-, ο James -23- ή ο Kroos-24-. Όλοι αυτοί, εκτός απ’τον Βραζιλιάνο, δεν υπερβαίνουν το τέταρτο του αιώνα. Μικρή διαφορά ηλικίας με τους παίκτες που ήρθαν στην πρώτη του θητεία: Φίγκο -27-, Ζιντάν -29-, Beckham -28- ή Ρονάλντο -26-. Αλλά τελικά έχουν καταλήξει να δώσουν περισσότερα αποτελέσματα, καθώς παίκτες, όπως ο Πορτογάλος αστέρας ή ο Bale, έχουν ήδη τρεις κούπες με μεγάλα αυτιά στο ενεργητικό τους. Οι galácticos δεν πήραν παραπάνω από μία.

Πολλοί παίκτες έχουν φτάσει με μέτριο κόστος και με λίγη ηλικία και στη συνέχεια έχουν δώσει μια εξαιρετική απόδοση. Παίκτες όπως ο Özil, ο Ντι Μαρία η ο Isco έφτασαν στην ομάδα με μια καλή εικόνα, αλλά χωρίς να’χουν υπάρξει πριν παίκτες μεγάλου ονόματος. Με τη λευκή φανέλα έχουν καταλήξει να σχηματιστούν ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και έχουν μετατραπεί σε αναφορές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Τη μέση ηλικία δεν έχουν μειώσει μόνο οι μεταγραφές. Απ’το Μπερναμπέου θεωρούν ότι οι παίκτες με το περισσότερο μέλλον της La Fábrica πρέπει να φεύγουν απ’τον σύλλογο για να ολοκληρώνουν τη διαδικασία εκπαίδευσής τους και να επιστρέφουν για να διεκδικούν μια θέση στους βασικούς. Carvajal, Casemiro, Lucas ή Morata είναι το ξεκάθαρο παράδειγμα. Όλοι αυτοί έχουν παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην πρώτη ομάδα. Όλοι κάτω των 25 ετών στην επιστροφή τους.

Εμπιστοσύνη στους νέους

Μετά την κατάκτηση του Δέκατου, η λευκή ομάδα δεν είχε την άμεση ανάγκη να κερδίσει και πάλι. Από τότε η Μαδρίτη ποντάρει σε πολύ νεαρούς παίκτες που συμπληρώνουν τους αστέρες της ομάδας. Όλες οι προσθήκες από τότε δεν υπερβαίνουν τα 25 έτη, εκτός από εκείνες των τερματοφυλάκων.

Η υπογραφή του Asensio είναι το ξεκάθαρο παράδειγμα. Η Μαδρίτη τον απέκτησε μόλις στα 19 του. Τελείωσε τη σεζόν στη Μαγιόρκα και στη συνέχεια πήγε ένα έτος στην Εσπανιόλ πριν παίξει με τον λευκό σύλλογο. Πλέον στη Μαδρίτη, έχει αποδείξει ότι δεν έκαναν λάθος με την υπογραφή του. Ότι όλη η εξέλιξη που αναμένονταν απ’αυτόν έχει φτάσει ακόμη και να πάει πιο μακριά. Ομοίως έγινε και η υπογραφή του Vallejo. Έχοντας ολοκληρώσει το Erasmus του, θ’αρχίσει την περιπέτεια του στην πρώτη ομάδα για να καλύψει την αποχώρηση του Pepe.

Βλέποντας αυτό το αποτέλεσμα, στο Μπερναμπέου δεν έχουν σταματήσει τη μηχανή και συνεχίζουν να ψάχνουν τα νέα ποδοσφαιρικά αστέρια του μέλλοντος. Ο Vinicius ήταν ο τελευταίος που ήρθε. Ένας παίκτης μόλις 16 ετών έχει μια υποσχόμενη καριέρα μπροστά του, αλλά που πρέπει ακόμη να το αποδείξει. Η Μαδρίτη έχει ρισκάρει και δεν φαίνεται να τελειώνουν τα πάντα σ’αυτόν.

Ο επόμενος θα’ναι ο Theo. Σε ηλικία μόλις 19 ετών και μία σεζόν ως επαγγελματίας, θα’ρθει στη Μαδρίτη για να διεκδικήσει τη θέση απ’τον Marcelo. Καθόλου απλή δουλειά. Ceballos, Mbappé ή Donnarumma είναι οι άλλοι παίκτες που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του συλλόγου για να συνεχίσει με την πολιτική του των νεαρών μεταγραφών.

Όλα αυτά χωρίς να ξεχνάμε την cantera. Ο Marcos Llorente θα μπορούσε να επιστρέψει και παίκτες όπως ο Achraf, ο Enzo ή ο Odegaard, να ακολουθούσαν τα βήματα του Carva. Η Ρεάλ Μαδρίτης ατενίζει το μέλλον με την ελπίδα ότι έχει από πολύ νεαρούς στις τάξεις της μέχρι μελλοντικούς κατόχους της Χρυσής Μπάλας.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.