News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Για τη Barcelona είναι δύσκολο να υπογράψει τον Verratti κι ο Florentino Pérez ξέρει το λόγο

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Του Alonso Castilla

Ο αγαπημένος του Σεΐχη της PSG

Ο Ιταλός είναι ο αγαπημένος του Nasser Al Khelaifi, του πρόεδρου της Παρί Σεν Ζερμέν. Ήδη πριν από χρόνια έστειλε μια σοβαρή προειδοποίηση στον Florentino Pérez για να ξεχάσει την υπογραφή που τώρα θέλει να κλείσει η Barcelona


Η μεταγραφική αγορά έχει ακόμα πολλά κεφάλαια για να ολοκληρωθεί, τα πιο σημαντικά, τα πιο θορυβώδη. Με την ανανέωση του Leo Messi ακόμα προς επίσημη ανακοίνωση, όλα δείχνουν ότι η Barcelona δεν πρόκειται να’χει καθόλου εύκολη την ενίσχυση της ομάδας της με παίκτες πρώτου επιπέδου. Η υπογραφή αστέρα που θέλει να κλείσει είναι αυτή του Μάρκο Βεράτι, αλλά οι πρώτες κινήσεις δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Και δεν θα’ναι εύκολο να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση. Ο Florentino Pérez γνωρίζει με το παραπάνω ότι αυτή είναι η πραγματικότητα, καθώς μια φορά το δοκίμασε κι αναγκάστηκε να τα παρατήσει όταν έλαβε ένα απειλητικό μήνυμα...

Ο σεΐχης Nasser Al Khelaifi, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τις τύχες της Παρί Σεν Ζερμέν εδώ και χρόνια, ξέκοψε μονομιάς το θέμα στέλνοντας μια σοβαρή προειδοποίηση προς τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ηγέτης επίσης του Ομίλου ACS, με συμφέροντα σε πολλά μέρη του κόσμου, επίσης και στο Κατάρ, ο πρόεδρος του γαλλικού συλλόγου του μετέφερε ότι αν συνέχιζε να ενοχλεί με τον Verratti, η ισχυρή ισπανική εταιρεία θα το’χε πολύ δύσκολο να κάνει επιχειρήσεις στην αραβική χώρα. Με μια λέξη, ο εκατομμυριούχος κατέστησε σαφές στον Pérez ότι ήταν καλύτερα ν’αλλάξει το στόχο του για την ενίσχυση του λευκού ρόστερ.

Ο τότε προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης επέμεινε περισσότερο από μία φορά στον Verratti. Ο Carlo Ancelotti γνώριζε με το παραπάνω τον Ιταλό μέσο, τον οποίο πήρε στο Παρίσι όταν προπονούσε το ρόστερ που σήμερα είναι στα χέρια του Unai Emery. Μετέφερε στα γραφεία του Santiago Bernabeu ότι άξιζε το κόπο να γίνει μια προσπάθεια απόκτησης του συμπατριώτη του, ότι θα’ταν μια πλήρης επιτυχία. Αλλά φυσικά, ο Florentino Pérez αντιμετώπιζε το ότι η ACS θα έβρισκε κλειστές τις πόρτες μιας χώρας σε πλήρη ανάπτυξη, όπως είναι το Κατάρ, όπου τον τελευταίο καιρό κλείνουν επιχειρήσεις ασταμάτητα.

Ο προστατευόμενος του Σεΐχη

Εδώ και μέρες, οι πληροφορίες σχετικά με τον Μάρκο Βεράτι είναι ασταμάτητες. Έχουν δείξει ότι ο ενδιαφερόμενος πιέζει για ν’ανοίξει την πόρτα εξόδου της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά η επιχείρηση δεν είναι απλή. Ο Nasser Al Khelaifi έχει κάνει σημαντικές και δαπανηρές μεταγραφές τα τελευταία χρόνια, αλλά αν υπάρχει ένας ξεχωριστός παίκτης γι 'αυτόν είναι ο Verratti. Είναι το όμορφο αγόρι του, έχει τον μέσο σ’ένα καθεστώς υψηλότερο από παίκτες όπως ο Cavani ή ο Ντι Μαρία, τουλάχιστον στην καρδιά του προέδρου. Ο Ιταλός είναι ο αγαπημένος του αφεντικού κι αυτό είναι μεγάλο πράγμα.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε πριν από μερικές εβδομάδες στο «Goal», ο Xavi Hernández δεν δίστασε να υποστηρίξει με αποφασιστικότητα ότι «θα’ταν ένας ιδανικός παίκτης για τη Μπαρτσελόνα». Αλλά όχι, η απόκτηση του παίκτη δεν είναι εύκολη. «Όχι, ο Verratti δεν πωλείται. Μπορεί να βγάλει όλες τις φωτογραφίες που θέλει, αλλά στις 4 Ιουλίου θα επιστρέψει στην PSG, επειδή έχω αποφασίσει ότι δεν πωλείται», φέρεται να’χει δηλώσει ηχηρά ο πρόεδρος του παριζιάνικου club σε δηλώσεις στην «La Gazzetta dello Sport». Barca και Marco θα πρέπει να παίξουν πολύ καλά τα χαρτιά για να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση.


Αυτό που συνέβη με τον Motta

Ο γείτονας της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Καταριανός δισεκατομμυριούχος δεν μασάει όταν κάποιος θέλει να πάει για κυνήγι στην αυλή του. Απόδειξη σ’αυτό, μπορεί να δώσει ο Miguel Ángel Gil Marín, διευθύνων σύμβουλος της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος έλαβε επίσης το αντίστοιχο προειδοποιητικό μήνυμα. Συνέβη πριν από δύο χρόνια, όταν το rojiblanco club απευθύνθηκε στον Τιάγκο Μότα για να ενισχύσει την ομάδα του. Ο Ιταλο-Βραζιλιάνος έφτασε να στηθεί στην πρωτεύουσα, ανυπόμονος να φορέσει και πάλι τη ριγέ φανέλα που υπερασπίστηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2007/2008. «Θέλω να επιστρέψω και να εγκαταλείψω την Παρί Σεν Ζερμέν», εξήγησε τότε στην L'Equipe. Η επιθυμία του πήγε στο βρόντο...

«Η Παρί Σεν Ζερμέν γνωρίζει ότι η επιθυμία μου είναι να εγκαταλείψω τον σύλλογο και οι δύο πλευρές συζητάμε υπό αυτή την έννοια», τόνισε ο Motta. «Πιστεύω ότι ο Nasser Al Khelaifi θα’ναι αυτός που θ’αποφασίσει το μέλλον μου», ολοκλήρωσε ο μέσος. Κι έτσι συνέβη, αποφάσισε ο πρόεδρος και ήταν κατηγορηματικός όταν έστειλε μια περισσότερο από σοβαρή προειδοποίηση στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Έφτασε να μεταφέρει ξεκάθαρα στον μαδριλένικο σύλλογο ότι αν συνέχιζε σ’αυτήν την γραμμή, πιέζοντας τον παίκτη για να αναγκάσει την κατάσταση, θ’άρχιζε να αγγίζει τις κύριες μορφές της ομάδας του Cholo Simeone. Και η ιστορία τέλειωσε εκεί, ο Motta παρέμεινε στο Παρίσι κι ο προπονητής χωρίς έναν παίκτη που θεωρούσε ζωτικής σημασίας.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.