News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αν δεν ήσουν ο Cristiano, θα’χες πληρώσει ήδη

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Του Joaquín Maroto

Ένας Cristiano συγκλονισμένος και ιδρωμένος έβγαλε το σακάκι του στην ανάκριση και ξεφούρνισε στην Δικαστή: «Το Υπουργείο Οικονομικών το έχει κάνει αυτό επειδή είμαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, γι’αυτό κάθομαι εδώ». Η Δικαστής Mónica Gómez Ferrer, εμφανώς θυμωμένη, του απάντησε: «Μην μπερδεύεστε, εσείς είστε εδώ επειδή έχετε κατηγορηθεί για μια υποτιθέμενη φορολογική απάτη για την οποία θα πρέπει ν’αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Εσείς κάθεστε στο σκαμνί των κατηγορουμένων για ένα υποτιθέμενο ποινικό έγκλημα, όπως και κάθε άλλος ανώνυμος πολίτης ο οποίος είχε κατηγορηθεί για το ίδιο, όχι επειδή είστε ο Κριστιάνο Ρονάλντο».

Ίσως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σ’αυτήν την μεγαλομανία που τον περιβάλλει, να σκέφτεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών τον έχει καταγγείλει για να «πάρει ένα Lola Flores», για να τον δείξει ως αποδιοπομπαίο τράγο. Αλλά αυτό που νομίζω εγώ είναι ακριβώς το αντίθετο απ’αυτό που νομίζει ο Cristiano: εγώ πιστεύω ότι αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν αυτός που είναι, θα’χε πληρώσει ήδη τα όσα φέρεται να’χει φοροδιαφύγει συν το αντίστοιχο πρόστιμο. Επειδή μια κόντρα με το Κράτος είναι μόνο στην δυνατότητα των «δισεκατομμυριούχων», όπως τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Για να αντιδικήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών, την Εισαγγελία και τον Συνήγορο του Κράτους απαιτούνται επιβλητικοί οικονομικοί πόροι και χαρισματικά νομικά επιτελεία. Το οποίο έχουν άνθρωποι μόνο σαν κι αυτόν. Ο Cristiano θα μπορούσε να’χε εξουδετερώσει αυτόν τον ταύρο για 30 εκατομμύρια ευρώ (αυτό που αξιώνουν συν το πρόστιμο), το οποίο είναι αυτό που κερδίζει περίπου σε τέσσερις μήνες. Αλλά έχει αποφασίσει να προχωρήσει. Αν χάσει, πέραν του ότι αυτά τα 30 εκατομμύριά θα γίνουν 60, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης επτά ετών.


Αυτό δεν είναι το να βάλει ένα αναλόγιο για να φωνάξει για την αθωότητά του και να εξασφαλίσει την εικόνα του και να την αφήσει κενή χωρίς περαιτέρω έτσι ώστε να σκέφτεται ο κόσμος ότι αυτός που σιωπά κρύβει κάτι. Αυτό δεν είναι μια πρόποση στον ήλιο. Αυτή είναι μια ποινική διαδικασία. Κι εγώ πιστεύω ότι η δικαιοσύνη είναι ίση για όλους.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.