News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τελεσίγραφο: αν ο Cristiano δεν πληρώσει πριν απ’τις 11 Αυγούστου, διακινδυνεύει τη φυλακή

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Του Joaquín Maroto

Τα τέσσερα φερόμενα οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν συνολικού ύψους 14.780.000 ευρώ επισείουν μια ελάχιστη ποινή φυλάκισης επτά ετών


Η Δικαστής Mónica Gómez Ferrer έχει διάρκεια έξι μήνες, ή μέχρι τις 18 Αυγούστου αν ανακηρύξει την ιδιαίτερη πολυπλοκότητα της υπόθεσης, για να αναθέσει τη διαδικασία του Κριστιάνο Ρονάλντο και ν’αποφασίσει, μετά από ακρόαση των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, εάν στείλει την περίληψη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης (TSJ), το οποίο είναι η αίθουσα όπου θα’πρεπε να γίνει η δίκη όντας μια διαδικασία που επισείει το αίτημα ποινών φυλάκισης άνω των δύο ετών.

Αν η Gómez Ferrer κινήσει τη διαδικασία, κάτι που αναμένεται μετά την κατάθεση του Cristiano, θα καλέσει να καταθέσουν τα πρόσωπα που κατανοεί ότι έχουν μπορέσει να εμπλακούν στην υποτιθέμενη απάτη, είτε ως καθοδηγητές είτε ως απαραίτητοι συνεργάτες. Μετά την σημερινή ανάκριση του Πορτογάλου, είναι πιθανό η δικαστής να καλέσει για κατάθεση αυτό το φθινόπωρο (ο Αύγουστος είναι άβολος στα δικαστήρια) τον Jorge Mendes, τον οποίο ο Κριστιάνο απάλλαξε στην κατάθεσή του, και τον Luis Correia (οι οποίοι διερευνώνται ήδη για την «υπόθεση Falcao») και δύο άλλα πρόσωπα που έχει αναφέρει ο παίκτης στην σημερινή του κατάθεση: ο Πορτογάλος δικηγόρος Carlos Osorio de Castro κι ο Βρετανός δικηγόρος Chris Farnell, σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον οποίο έχουν αναθέσει τη δημιουργία της δομής στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους κατά τη διάρκεια του χρόνου του ως παίκτης της αγγλικής ομάδας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αντιμετώπιζε ένα αίτημα συνολικής ελάχιστης ποινής φυλάκισης επτά ετών για τέσσερα φερόμενα οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν για συνολικό ύψος 14.780.000 ευρώ. Τρία απ’αυτά τα εγκλήματα θεωρούνται επιδεινωμένα και τιμωρούνται με ελάχιστες ποινές από δύο έως έξι έτη το κάθε ένα. Ωστόσο, ο δικαστής θα μπορούσε να εφαρμόσει την υψηλή εξειδίκευση ελαφρυντικών της αυτοσχέδιας τακτοποίησης που εισήγαγε ο Ποινικός Κώδικας το 2013 και να μειώσει την ποινή κατά το ήμισυ ή το ένα τέταρτο εάν ο Κριστιάνο πληρώσει τα φοροδιαφυγέντα συν το πρόστιμο και τους τόκους, αποδεχτεί το έγκλημα και δείξει διατεθειμένος σε μια «ειδική συνεργασία» με την Δικαιοσύνη για να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα. Η προθεσμία για να πάρει αυτά τα οφέλη τελειώνει στις 11 Αυγούστου.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.