News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano αντιμετώπισε την δικαστή ως διαιτητή και τον Τύπο, όπως (πριν) τους αντιπάλους του

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Του Enrique Marin

Διπλό λάθος του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης: προκαλεί την δικαστή Mónica Gómez και στήνει τους 200 δημοσιογράφους που περίμεναν την εμφάνισή του στο δικαστήριο του Pozuelo

Όπως έγραψε ο Εντουάρντο Γκαλεάνο, «μερικές φορές, σπάνια, κάποια απόφαση του διαιτητή συμπίπτει με τη βούληση του οπαδού, αλλά ούτε κι έτσι δεν καταφέρνει ν’αποδείξει την αθωότητά του. Οι χαμένοι χάνουν εξαιτίας του και οι νικητές νικάνε χωρίς αυτόν. Άλλοθι για όλα τα σφάλματα, εξήγηση για όλες τις ατυχίες». Είναι πιθανό όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάθισε χθες μπροστά απ’τη δικαστή Monica Ferrer Gómez να σκέφτονταν ότι τους δικαστές, αν και σε αυτή την περίπτωση ήταν μια δικαστής, μπορεί να τους συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρονται πολλοί παίκτες στους διαιτητές. Μόνο έτσι εξηγείται το ότι ο Πορτογάλος τόλμησε να πει στην εξοχότητά της ότι «αυτό το έχει κάνει η Φορολογική Αρχή γιατί εγώ είμαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο». Σχεδόν τίποτα.

«Εμένα μη με δείχνεις με το δάχτυλο, δεν είμαι ένας διαιτητής», λένε ότι είπε ο Florentino Pérez στον Φερνάντο Ιέρο σε μια στιγμή της έντονης συζήτησης που είχαν πρόεδρος και πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης στο Meson Txistu κατά τη διάρκεια του δείπνου για τον εορτασμό της κατάκτησης του πρωταθλήματος του 2003. Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Cristiano παίρνει την έξοδό του σε προετοιμασμένο τόνο. Επιπλέον, σίγουρα οι σύμβουλοί του τον συμβούλεψαν να παραμείνει ήρεμος. Ως εκ τούτου το πιο λογικό είναι να σκεφτεί κανείς ότι ο Πορτογάλος φόρτωσε, όπως φορτώνει κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, την ίδια στιγμή περιέργως που διατήρησε τη δήλωσή του. «Όλο αυτό συμβαίνει επειδή είμαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο,» είπε και πάλι στην Δικαστή Mónica Gómez όταν αυτή του απάντησε και του είπε: «Όχι, αν εσείς λεγόσασταν Antonio Pérez θα καθόσασταν και πάλι εκεί. Δεν είναι εδώ ως παίκτης, αλλά ως ένας ακόμα πολίτης».

Αν και τα νεύρα του CR7 είναι περισσότερο από κατανοητά και η αλήθεια είναι ότι η οργή του μπορεί να’ναι η καλύτερη απόδειξη της πεποίθησης που έχει για την αθωότητά του, η στάση του Cristiano δεν μοιάζει η καλύτερή κι αντικατοπτρίζει αυτή τη συμπεριφορά των πραγματικών παιδιαρισμάτων που έχουν πολλοί παίκτες, συνηθισμένοι να μην τους λέει κανείς το αντίθετο. «Εγώ δεν έχω σπουδές και δεν ξέρω τίποτα για τους φόρους. Οι σύμβουλοί μου φρόντισαν για τα πάντα και είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Εγώ τους εμπιστευόμουν εκατό τοις εκατό», είπε στη δικαστή. Σκεφτείτε το για μια στιγμή: τι πιστεύετε ότι θα’κανε ένας διαιτητής, αν, όταν σφύριζε ένα φάουλ ενάντια στον Πορτογάλο του έλεγε αυτός ότι το έκανε επειδή είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Λοιπόν, θα’χε δει τουλάχιστον μια κίτρινη κάρτα. Αλλά είναι ότι, επιπλέον, το δικαστήριο δεν είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και η υποχρέωση της δικαστή ήταν να τεντώσει το σχοινί κι αυτή του κατηγορουμένου, να μην το σπάσει.

Φυσικά, για την αντίθεση, οι χειρονομίες υποστήριξης -ντροπαλές φυσικά, και καθόλου συγκρίσιμες με το χειροκρότημα στον Μέσι στην Gavà- που έλαβε ο Cristiano κατά την άφιξή του στο Δικαστήριο των οδηγιών Νο 1 του Pozuelo έναντι της γιούχας που δέχτηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Gestifute, της εταιρείας του Jorge Mendes, όταν ανακοίνωσε ότι «ο παίκτης έχει ήδη δηλώσει, όλα είναι εντάξει και βρίσκεται πλέον καθοδόν για το σπίτι του». Η παρουσία ενός αναλόγιου στις πύλες του δικαστηρίου, εκτός απ’την άδεια που ζητήθηκε και δόθηκε απ’την δικαστή, είχαν κάνει να πιστεύεται ότι ο Κριστιάνο θα εμφανίζονταν ενώπιον των περίπου 200 διαπιστευμένων δημοσιογράφων από 16 διαφορετικές χώρες, και 40 κάμερες που τους περίμεναν στην έξοδο για αρκετές ώρες και στους 31 βαθμούς. Η ντρίμπλα του Πορτογάλου ήταν απ’αυτές που συνήθιζε να κάνει στους αντιπάλους του, περισσότερο πριν παρά τώρα, και δεν τον βοηθάει καθόλου στην υπεράσπισή του, σε αυτή την περίπτωση ενώπιον των μέσων ενημέρωσης και της κοινής γνώμης.

«Ο Κριστιάνο ήταν ήρεμος ανά πάσα στιγμή, έχει τη συνείδηση ​​του ότι έχει συμμορφωθεί πάντα με το Υπουργείο Οικονομικών· του ότι έκανε τα πράγματα καλά», είπαν απ’το γραφείο που υπερασπίζεται τον Πορτογάλο, αν και για να αποδειχτεί ότι αυτό ήταν έτσι, τίποτα καλύτερο απ’το να’χε εμφανιστεί ο παίκτης σύντομα ενώπιον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως είχε, επιπλέον, προγραμματιστεί. «Όποιος δεν χρωστά, δεν φοβάται» είπε ο CR7 λίγο μετά το ξέσπασμα της είδησης ​​του υποτιθέμενου οικονομικού του εγκλήματος, αλλά η τεταμένη κι αόριστη στάση του καλεί να σκεφτόμαστε εντελώς το αντίθετο.

«Το ισπανικό Υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει λεπτομερώς όλα τα εισοδήματά μου, επειδή του τα έχω δηλώσει· ποτέ δεν έχω κρύψει τίποτα, ούτε είχα πρόθεση να αποφύγω τους φόρους μου» μπορούσε να διαβαστεί στην δήλωση που εκδόθηκε απ’το Gestifute μετά την άτακτη φυγή απ’τα δικαστήρια του Pozuelo. «Κάνω πάντα τις δηλώσεις μου εθελοντικά, γιατί νομίζω ότι όλοι πρέπει να δηλώνουμε και να πληρώνουμε σύμφωνα με τα εισοδήματά μας· όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τι ζητώ απ'τους συμβούλους μου: να'χουν τα πάντα ενημερωμένα και σωστά πληρωμένα, επειδή δεν θέλω προβλήματα». Εγώ προσωπικά πιστεύω αυτά που λέει ο Cristiano, εξ ου και το καλύτερο γι 'αυτόν θα’ταν να’χε προσπαθήσει να πείσει την δικαστή, αντί να την κατηγορεί για ό, τι ενοχλεί επίσης περισσότερο τους διαιτητές: για πρόθεση.

Παρεμπιπτόντως, αποδεικνύεται περίεργο ότι τον Πορτογάλο τον συνοδεύει ο αρχηγός ασφαλείας της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Julio Cendal, κι ότι στο Δικαστήριο επί της Οδού Dos Castillas 33 φάνηκε ο José Luis del Valle, δικηγόρος ο οποίος έχει συμβουλεύσει τον σύλλογο του Μπερναμπέου στις μεγάλες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων. Είναι γνωστό ότι αυτό το θέμα ενοχλεί τον πρόεδρο Florentino Pérez, σε σημείο που, όπως ενημερώσαμε στην El Confidencial, απ’την διοίκηση του λευκού club ζήτησαν απ’τα συναφή μέσα μαζικής ενημέρωσης μαζί με τον αναπόφευκτο τίτλο «Η Εισαγγελία κατηγορεί τον Cristiano για φοροδιαφυγή 14,7 εκατομμυρίων ευρώ» να εμφανίζεται ο παίκτης με τη φανέλα της Πορτογαλίας κι όχι εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης. Φαίνεται ότι οι απειλές του Πορτογάλου να φύγει, προερχόμενες συγκεκριμένα απ’τη χώρα του, έχουν αποτέλεσμα, τουλάχιστον στο club του, αν κι όχι στο δικαστήριο, όπου το να συμπεριφέρεται σε μια δικαστή σαν να’ταν ένας διαιτητής αποφέρει εξίσου την κόκκινη κάρτα... για διαμαρτυρία.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.