News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Modric: «Σ’αυτήν την Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα είναι το πιο σημαντικό απ 'όλα»

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Του Hugo Cerezo

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Κροάτη απ’την πατρίδα του, Ζαντάρ


Ο ήλιος της Αδριατικής θερμαίνει το Ζαντάρ, το λίκνο του Luka Modric, όπου είναι οι ρίζες που φώτισαν ένα απ’τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ιστορία της Κροατίας. Το ραντεβού είναι σ’έναν αποκλειστικό θύλακα, το Punta Skala, λίγα χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της πόλης, το μέρος όπου ο Λούκα φορτώνει τις γάμπες απολαμβάνοντας τη θάλασσα και την οικογενειακή ζωή πριν επιστρέψει στη μάχη, απομονωμένος απ’το ρεύμα της κοινής γνώμης της χώρας του, που τον έχει καταδικάσει πρόωρα.

Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης κάθεται για πέμπτη φορά με τη MARCA, το μόνο ισπανικό μέσο που του έχει πάρει συνέντευξη από τότε που έφτασε στην πρωτεύουσα, για να αξιολογήσει το επίτευγμα, να τονίσει την έννοια της ομάδας και να προειδοποιήσει ότι, σ’αυτά αποδυτήρια στα οποία η καταγωγή δεν παύει να αυξάνεται, κανείς δεν θα επαναπαυτεί στις δάφνες, αλλά θα συνεχίσουν να ονειρεύονται μεγαλεία.

Μετά από σχεδόν τρεις ώρες, λέει αντίο συστήνοντας κανά δυο εστιατόρια για δείπνο και προσφέροντας τη βοήθειά του ενώπιον κάθε απρόβλεπτου. Don Luka Modric, ένας κύριος μέσα κι έξω απ’το γήπεδο.

Τι διαφορετικό είχε αυτή η Μαδρίτη απ’αυτή όλων των ετών σας στο σύλλογο για την επίτευξη του νταμπλ;

Μια πολύ ευρεία ομάδα φέτος. Για μένα, αυτό ήταν αξία του προπονητή. Ήξερε να πάρει το μέγιστο, ό, τι καλύτερο, από κάθε παίκτη, κι αυτό μας βοήθησε πολύ για να φτάσουμε στο τέλος της σεζόν σε μια άριστη φόρμα. Ήμασταν όλοι σ’ένα υψηλό επίπεδο φόρμας. Αυτό ήταν διαφορετικό απ’τα προηγούμενα χρόνια, στα οποία κάποια φορά φτάσαμε λίγο κουρασμένοι στο τέλος. Τώρα με όλα αυτά τα rotations... Στα οποία βοηθήθηκε επίσης ο προπονητής, διότι κάθε παίκτης που μπήκε τα πήγε καλά και βοήθησε την ομάδα. Έτσι ήταν πιο εύκολο να κάνει ο Ζιντάν αυτό που ήθελε. Αυτά ήταν τα κλειδιά για το νταμπλ.

Είναι η καλύτερη ομάδα και τ’αποδυτήρια στα οποία έχετε υπάρξει;

Είναι δύσκολο να πω, αλλά όταν βλέπεις ό,τι έχουμε κερδίσει, θα μπορούσα να πω ναι. Κάθε παίκτης έχει μια τεράστια ποιότητα [ξεφυσά], οι 24 που ήμασταν, για όλα αυτά θα μπορούσα να πω ότι ναι.

Τι έχετε μάθει φέτος;

Τίποτα ιδιαίτερο. Μου έχει ενισχυθεί μόνο η ιδέα ότι η ομάδα είναι το πιο σημαντικό απ’όλα. Κάθε παίκτης, κάθε άτομο γύρω απ’την ομάδα, είναι πολύ σημαντικό. Κατ 'αρχάς, ο προπονητής ήθελε να στείλει αυτό το μήνυμα. Αυτό το έχουμε μάθει. Η ομάδα.

Έχετε δει σε επανάληψη τον τελικό;

Όχι, ολόκληρο όχι, μόνο τα highlights, κανά δυο φορές.

Απ’τα τρία Champions League, τι σας μένει απ’το καθένα;

Κρατάω τον χαρακτήρα της ομάδας, το πνεύμα, το να μην τα παρατάει ποτέ. Όταν βλέπεις πώς έχουμε κερδίσει, ειδικά τα δύο πρώτα, στη Λισαβόνα και το Μιλάνο ... Στο πρώτο ήμασταν σχεδόν ηττημένοι, αλλά ποτέ δεν πάψαμε να πιστεύουμε ότι μπορούσαμε ν’αλλάξουμε αυτή την κατάσταση· στη συνέχεια αυτός ο χαρακτήρας, να’μαστε ήρεμοι σε στιγμές όπως τα πέναλτι του San Siro· και στο τρίτο, όλο αυτό και η τεράστια ποιότητά μας. Είναι αυτό που κρατάω απ’τα τρία.

Συγκλονιστήκατε ή αγχωθήκατε που δεν μπορούσατε να πανηγυρίσετε τον τίτλο στο χόρτο του Κάρντιφ;

Ναι, ναι, ήταν ένα χάος. Δεν μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε φυσιολογικά, με την οικογένειά μας, τους οπαδούς μας, δεν μπορούσαμε να δείξουμε το τρόπαιο... Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι ήταν εκεί στο γήπεδο... Φωτογράφοι, εικονολήπτες ... Δεν μας άφησαν να το πανηγυρίσουμε ειρηνικά με την οικογένεια και τους οπαδούς. Αλλά το σημαντικό ήταν να κερδίσουμε, και τέλος [γέλια].

Όταν κοιτάτε πίσω και θυμάστε το πρώτο έτος στη Μαδρίτη... Υποφέρατε πολύ;

Όχι, δεν υπέφερα πολύ. Ποτέ δεν αμφέβαλλα για μένα, ήξερα ότι επρόκειτο να πετύχω στη Μαδρίτη, αλλά μιας και δεν είχα κάνει προετοιμασία κι ερχόμουν σε μια ομάδα που απ’την πρώτη μέρα θέλει να’σαι σ’ένα υψηλό επίπεδο, που η απαίτηση είναι απίστευτη, λοιπόν ήξερα ότι επρόκειτο να υποφέρω λίγο, ότι επρόκειτο να μπορέσω να δείξω αυτό που έδειξα αργότερα. Αλλά απόλαυσα επίσης εκείνες τις στιγμές, απ’την πρώτη μέρα, όταν αντιμετωπίζω δύσκολα πράγματα δεν παύω να πιστεύω σε μένα. Δούλευα περισσότερο για να πετύχω. Όλη αυτή η κατάσταση στην αρχή με έκανε να μάθω πολλά και με βοήθησε για το μέλλον.

Πώς σας επιστρέφει η όρεξη και η φιλοδοξία για να συνεχίσετε να νικάτε μετά την κατάκτηση τόσων πολλών τίτλων;

Πολύ εύκολο. Όταν κερδίζεις κάτι, μία φορά, δύο, τρεις, κι έχεις αυτό το συναίσθημα... αυτό σε ωθεί και πάλι προς τα εμπρός. Θέλεις να κερδίσεις περισσότερα, και περισσότερα και περισσότερα. Ποτέ δεν κουράζεσαι να κερδίζεις. Είμαστε σε μια ομάδα που θέλει να’ναι πάντα η καλύτερή, θέλει να κερδίσει ό, τι είναι δυνατόν, και οι παίκτες έχουμε την ίδια σκέψη.

Δεν πιστεύετε ως εκ τούτου ότι φέτος θα κοστίσει λίγο στην ομάδα να μπει στη πρίζα μετά την κατάκτηση όλων αυτών.

Πιστεύω πως όχι, αλλά εγώ μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου, ότι έχω όρεξη να ξεκινήσω την προετοιμασία και να επιστρέψω στην εργασία. Θέλω να αισθανθώ και πάλι αυτό που αισθανθήκαμε όταν κερδίσαμε. Μπορούμε να’χουμε και πάλι μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες. Δεν πρόκειται να σκεφτούμε ότι είμαστε κουρασμένοι απ’τις νίκες. Όχι, γιατί ο σύλλογος δεν θα σε αφήνει να χαλαρώσεις, επειδή η απαίτηση είναι τεράστια. Πριν φτάσω στη Μαδρίτη το ήξερα. Ούτε και οι οπαδοί σε αφήνουν. Τα πράγματα ξεχνιούνται γρήγορα. Εάν δεν κερδίσεις ένα χρόνο, αρχίζουν ήδη οι αμφιβολίες. Κι αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να νικάμε, να εκμεταλλευτούμε αυτή τη στιγμή γιατί δεν θα διαρκέσει για πάντα. Έχουμε μια κορυφαία ομάδα και γιατί να μην συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε πράγματα φέτος και τα χρόνια που έρχονται.

Γιατί σας κόστισε να βρείτε φόρμα μετά τον τραυματισμό;

Πρώτα είχα έναν τραυματισμό στο γόνατο, κι επέστρεψα καλά. Σε καλή κατάσταση, παίζοντας καλά, κι όταν ήμουν καλύτερα, ήρθε ο δεύτερος, αυτός του προσαγωγού, και μου κόστισε λίγο να επιστρέψω στο σημείο που ήμουν. Με ατομική εργασία, και με τη βοήθεια όλων, των συμπαικτών, του επιτελείου... έφτασα σε μια πολύ καλή κατάσταση στο τέλος. Είναι φυσιολογικό, όταν έχεις έναν τραυματισμό και μετά σου’ρχεται κι άλλος, το να επανακτάς τη φόρμα δεν είναι εύκολο. Όταν σε διακόπτουν δύο φορές... Αλλά εγώ ήξερα ότι επρόκειτο να επιστρέψω στη φόρμα μου.

Σας επηρέασαν τα rotations ή το να μην ολοκληρώνετε τους αγώνες κατά την εξεύρεση ρυθμού; Ή ίσως να’ταν αυτό το κλειδί που τελειώσατε τόσο καλά...

Μπορεί να’ναι και τα δύο... Ίσως με βοήθησε να φτάσω σε καλή κατάσταση στο τελευταίο τμήμα. Μιλούσα πολύ με τον προπονητή, με το επιτελείο, με τους γυμναστές, για τη βελτίωση της φόρμας μου. Και δεν φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στη φόρμα μου, γιατί είχα την εμπιστοσύνη όλων κι αυτό όταν δεν παίζεις όπως θέλεις σε βοηθάει.

Τόσο σημαντικός υπήρξε ο Pintus αυτή τη σεζόν;

Για μένα, ναι. Αν βλέπεις πώς έχουμε φτάσει στο τέλος της σεζόν, σε μια άριστη φυσική κατάσταση, σίγουρα αυτός έχει μερίδιο σ’αυτό, αλλά κι όλο το επιτελείο. Αυτό που έχουμε δημιουργήσει εδώ, που είμαστε όλοι μαζί, έχει βοηθήσει επίσης, αλλά ο Pintus έχει κάνει σπουδαία δουλειά.

Υπάρχει μια φάση στο Κάρντιφ που απεικονίζει τη στιγμή της φόρμας σας, το σημείο της έκρηξης που είχατε στη φάση του 3-1 εναντίον της Γιούβε...

Ναι, ήταν μια κατάσταση στην οποία έκλεψα μια μπάλα, την άφησα στον Carva κι αυτός μου έδωσε τη μπάλα στο χώρο και ήξερα ότι κάτι καλό θα μπορούσε να συμβεί απ’αυτή την κατάσταση, και έδωσα τα πάντα. Ο Cristiano ήταν εκεί και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

4-3-3 ή 4-4-2;

Για μένα δεν είναι θέμα αριθμών, το πιο σημαντικό είναι πως παίζουμε εμείς σαν ομάδα. Αν είμαστε όλοι μαζί, αν παλεύουμε ως ομάδα, επιτιθόμαστε κι αμυνόμαστε, είναι πιο σημαντικό από ένα 4-3-3 ή ένα 4-4-2. Πρέπει να’μαστε μαζί, αν κάνουμε όλοι τη δουλειά μας και βοηθάμε τους συμπαίκτες, είναι πολύ δύσκολο να μας νικήσουν.

Και είπατε ότι εσείς δεν εμπιστευόσασταν τόσα rotations. Τι σκεφτόσασταν όταν βλέπατε τόσες αλλαγές στις εντεκάδες;

Στην αρχή δεν σκεφτόμουν ότι αυτό ήταν τόσο καλό για την ομάδα. Όταν παίζεις και δεν παίζεις, νομίζεις ότι θα χάσεις κάτι. Αλλά στο τέλος ο Ζιντάν απέδειξε ότι είναι δυνατόν και μας βοήθησε να κερδίσουμε όλους αυτούς τους τίτλους. Τώρα νομίζω ότι είναι καλό, αλλά βοήθησε επίσης το πώς μπήκαν και οι άλλοι παίκτες στο γήπεδο, έχουμε κερδίσει παιχνίδια επίσης και μ’αυτούς. Στη συνέχεια όλοι άρχισαν να μιλούν για την ομάδα Α ή Β, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι, είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης, μια ομάδα. Κάθε παίκτης που μπαίνει τα πάει καλά. Μας δίνει αυτοπεποίθηση. Γι’αυτό έχουμε αυτές τις επιτυχίες, πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο.

Θα σας άρεσε να πάρετε το 10, όπως στην Κροατία;

Αν ήταν δύο ή τρία χρόνια πριν, θα σου’λεγα ναι, αλλά τώρα δεν έχω τόση προτίμηση γι’αυτόν τον αριθμό. Μου αρέσει το 19. Δεν σκοπεύω να το αλλάξω.

Θα φεύγατε απ’τη Μαδρίτη με δική σας απόφαση; Όπως συνέβη με τον Özil ή τον Ντι Μαρία ή μπορεί να συμβεί με τον James και τον Morata...

Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη απόφαση να φύγεις απ’τη Μαδρίτη. Όταν φεύγεις από εδώ, στη συνέχεια τίποτα δεν είναι το ίδιο. Τώρα είσαι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο, σίγουρα, κι από εδώ πας μόνο προς τα κάτω. Ο καθένας θα’χει τους λόγους ή τα κίνητρά του, εγώ δεν με βλέπω, αν συνεχίσω έτσι θα κάνω ό, τι είναι δυνατόν για να μείνω, αλλά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αλλάζουν γρήγορα.

Δεν είναι εύκολο να φύγεις ούτε και να έρθεις. Εντάχθηκαν τρεις νεαροί, Marcos, Theo και Vallejo. Έπειτα, υπάρχουν και πιο σημαντικά ονόματα. Θα υπογράφατε κάποιον ή είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθεί αυτό που υπάρχει;

Είναι δύσκολο. Αυτό που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος, είναι ένας καλός τρόπος με τις μεταγραφές [αναφερόμενος στους νέους]. Εγώ θα υπέγραφα μόνο αν μπορεί να σου βελτιώσει αρκετά αυτό που υπάρχει. Είναι δύσκολο να βρεις παίκτες που το πληρούν αυτό, το να μας βελτιώσουν. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Club και προπονητής ξέρουν τι χρειαζόμαστε. Είναι απόφασή τους. Αποδεχόμαστε ό, τι υπογράφουν και τους βοηθάμε να προσαρμοστούν.

Πώς αντιμετωπίζετε πλέον μια τόσο απαιτητική προετοιμασία; Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, City, δύο Σούπερ Καπ... διακυβεύονται πολλά απ’την αρχή.

Δεν είναι εύκολο, διότι γνωρίζουμε ότι με τον Pintus θα’χουμε μια πολύ δύσκολη προετοιμασία όπως και πέρυσι [γέλια]. Αλλά είναι μέρος της δουλειάς μας και πρέπει να γίνουν όλα αυτά, να’χουμε αυτή τη βάση για το υπόλοιπο της σεζόν. Υπάρχουν δύσκολοι αγώνες απ’την αρχή, αλλά καλύτερα, κάθε παίκτης προτιμά να παίζουμε εναντίον της United ή της Μπάρτσα ... Είναι κάτι μοναδικό και το θέλει οποιοσδήποτε.

Έχει περισσότερη αξία αυτός ο νικηφόρος κύκλος λαμβάνοντας υπόψη ότι αντιμετωπίζετε αυτόν τον Μέσι;

Είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο σε εμάς τους ίδιους. Δεν κοιτάμε άλλους συλλόγους. Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα με τον τρόπο μας, τον καλύτερο δυνατό, και να μην ανησυχούμε για όλους. Είναι η σκέψη μας και η πολιτική μας.

Όταν είστε στο γήπεδο, αισθάνεστε ότι λόγω του ότι φοράτε αυτή τη φανέλα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε; Δεν λέω ότι κερδίζεις μόνο με τη φανέλα, αλλά ότι αυτή φανέλα κι αυτό το έμβλημα βοηθάνε στη νίκη.

Σου δίνει πολλά, το μεγαλείο της Μαδρίτης, όταν μπαίνεις στο γήπεδο γνωρίζεις ότι έχεις πιθανότητες να κερδίσεις, αλλά δεν είναι αρκετό μόνο το έμβλημα, πρέπει να κερδίσεις στο γήπεδο. Σίγουρα οι άλλες ομάδες μας σέβονται, αλλά πάνε εναντίον σου στο 200%, κι αν δεν είσαι στο επίπεδό σου η ζωή σου γίνεται δύσκολη. Το έμβλημα ξέρεις ότι είναι μια ομάδα νικήτρια. Όταν η Μαδρίτη φτάνει στους τελικούς του Champions League ή του Copa σχεδόν πάντα κερδίζει. Απ’τους τελευταίους έξι τελικούς του Champions League, έχει κερδίσει και τους έξι. Σίγουρα όλοι το έχουν αυτό κατά νου, η Μαδρίτη είναι η νικήτρια ομάδα. Αλλά στη συνέχεια αυτό δεν αξίζει τίποτα, αν δεν το δείχνεις στο γήπεδο, αν δεν το κάνεις όπως το έχουμε κάνει φέτος. Όλα αυτά είναι στο γήπεδο.

Βλέπετε πιο κοντά το όνειρό σας ν΄αποσυρθείτε στα λευκά; Μέχρι ποιο έτος βλέπετε να παίζετε;

Ακόμα δεν το έχω εξετάσει. Έχω ακόμα σίγουρα, δεν θα πω έναν αριθμό, πόσα χρόνια μου απομένουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά αν συνεχίσω να δουλεύω έτσι, και προσέχω όπως μέχρι τώρα, το σώμα μου, πράγματα που μπορώ να βελτιώσω... Φυσικά και θα μου άρεσε, είναι το όνειρό μου, αλλά ας δούμε τι θα συμβεί. Στη Μαδρίτη η απαίτηση είναι μέγιστη και πρέπει πάντα να’σαι σε άριστη κατάσταση. Αν δεν είσαι, έρχονται οι αμφιβολίες. Αν συνεχίσω να εργάζομαι για τον εαυτό μου, σε ατομικά ζητήματα, πιστεύω ότι έχω αρκετά χρόνια μπροστά σ’αυτό το επίπεδο. Επειδή εγώ θέλω να’μαι σ’αυτό το επίπεδο. Όπου είμαι τώρα με κάνει να απολαμβάνω την κάθε μέρα, την κάθε προπόνηση, το κάθε παιχνίδι. Και δεν θέλω να το χάσω αυτό. Θα παλέψω για να’μαι εδώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Στο μυαλό μου έχω μόνο τη Μαδρίτη.

Μπορείτε να εξηγήσετε ποια είναι η κατάσταση όσον αφορά τη κατάθεσή σας στη δίκη του Mamić;

Αυτή είναι μια δυσάρεστη και περίπλοκη κατάσταση, αλλά εγώ έχω καθαρή συνείδηση. Τώρα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει γρήγορα και τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να μιλήσω περισσότερο για το θέμα αυτό, δεν είναι ωραίο, είναι περίπλοκο, είναι κάτι που συνέβη πριν από πολλά χρόνια και για μένα αυτό κι ότι συμβαίνει γύρω είναι πολύ δύσκολο, αλλά εγώ άντεξα πολλά πράγματα στη ζωή μου και σίγουρα θα αντέξω επίσης κι αυτό και να τελειώσουν όλα γρήγορα για να τα ξεχάσω. Τώρα υπάρχουν απόψεις εναντίον μου χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά πώς είναι τα πράγματα. Και είναι δύσκολο για μένα. Η εθνική; Δεν έχω μια οριστική σκέψη. Ας δούμε. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ στην προετοιμασία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, να προετοιμαστώ καλά.

Μιλάτε για το ποδόσφαιρο με τον Ζιντάν;

Ναι, αρκετά. Στον προπονητή αρέσει επίσης. Μιλάμε για τα πάντα. Κάποια φορά για τους παλιούς καιρούς, μια άλλη μου αρέσει να ξέρω κάτι γι 'αυτόν, για το πώς έκανε κάποια πράγματα ... Μου αρέσει να μιλάω για το ποδόσφαιρο μαζί του, γνωρίζει πολλά, με όλα αυτά που έχει υπάρξει και είναι τώρα, είναι μια περηφάνια και σε βοηθάει με τη σκέψη του στο γήπεδο.

Πώς προέκυψε η φιλία σας με τον Ράμος;

Φυσιολογικά, αυθόρμητα. Αυτές οι φιλίες όταν γεννιούνται έτσι είναι οι καλύτερες. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση, είμαι πολύ ικανοποιημένος που τον έχω φίλο.

Και τι κοινό έχετε; Δεν θα'ναι το φλαμένκο ...

[Γέλια] Όχι, τον χαρακτήρα του, τον τρόπο του, μπορείς να υπολογίζεις πάντα σ'αυτόν, για να σε βοηθάει, σε δύσκολες καταστάσεις, σε κάθε πτυχή. Μου αρέσει ο χαρακτήρας του.

Επίσης μιμείται πολύ καλά τη φωνή σας...

[Γελάει ξανά] Ναι, του αρέσει, εγώ μιλούσα έτσι στην αρχή και πιάσανε όλοι τη φωνή μου και μιλάνε πάντα σαν κι εμένα. Είναι ωραίο, είναι ωραίο, δεν τρέχει τίποτα που με μιμούνται, είναι διασκεδαστικό.

Έχετε συνυπάρξει με πολλούς αρχηγούς. Τι έχει ο Ramos που δεν έχουν οι άλλοι;

Δεν θα μου άρεσε να συγκρίνω με άλλους. Ο Srna ήταν ένα πολύ καλός αρχηγός, κορυφαίος, κι έχω φιλία μαζί του. Στον Sergio ως αρχηγό μπορείς να υπολογίζεις πάντα, είναι πάντα εκεί, για την ομάδα για να παλέψει, ο χαρακτήρας του, δεν τα παρατά ποτέ, δίνει τα πάντα στο γήπεδο ... Είναι ο καλύτερος αρχηγός για εμάς.

Ο Μπέιλ δεν έχει ενσωματωθεί τόσο στ'αποδυτήρια... Πιστεύετε ότι στερείται ηγεσίας στη Ρεάλ Μαδρίτης;

Ο Gareth ήταν πάντα έτσι. Επίσης και στην Τότεναμ. Είναι μέρος του χαρακτήρα του. Για τους υπόλοιπους, θα κάνει τα πάντα για την ομάδα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, δεν θέλει να'ναι πάνω απ'την ομάδα, είναι πολύ ταπεινός και κάνει πολλά για την ομάδα. Τα υπόλοιπα είναι ο τρόπος ύπαρξής του, δεν πρόκειται ν'αλλάξουμε τον Gareth, έτσι είναι. Πρέπει να τον αποδεχθούμε οπως είναι. Αλλά δίνει τα πάντα για την ομάδα και υποφέρει. Είχε μια δύσκολη χρονιά με πολλούς τραυματισμούς, αλλά ξεκίνησε τη σεζόν πολύ καλά, ήταν ο καλύτερος παίκτης μας. Κι από εκεί και μετά άρχισε να'χει τραυματισμούς και είναι φυσικό να μην μπορείς να δείξεις στο γήπεδο όλα όσα έχεις. Γι'αυτόν είναι σημαντικό να'ναι υγιής κι ελπίζω φέτος να μπορέσουμε να δούμε τον καλύτερο Gareth.

Έχετε ήδη πει ότι έπρεπε να υπήρχε υπομονή με τον Kovacic... κι έκανε μια σπουδαία σεζόν. Τον ετοιμάζετε για να γίνει ο διάδοχός σας;

Χαχα. Εγώ δεν θέλω να σταματήσω να παίζω ακόμα, έχω ακόμα πολλά χρόνια. Ο Mateo είναι, ο Mateo έχει τις αρετές του, τον βλέπεις στο γήπεδο. Δεν πρέπει να τον φορτώνουμε με πίεση λέγοντας ότι είναι ο διάδοχός μου ή ο διάδοχος άλλου... Πρέπει να τον αφήσουμε, με το στιλ παιχνιδιού του. Τον εμπιστεύομαι πάντα, και στο μέλλον θα'ναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για τη Μαδρίτη, αλλά εγώ δεν έχω εξετάσει το να φύγω τόσο σύντομα.

Σας έχει εκπλήξει ο Asensio;

Ναι, λίγο. Εγώ το ήξερα, όταν τον είδα πριν από δύο χρόνια στην προετοιμασία, ότι έχει ταλέντο, ότι έχει κάτι. Αλλά επειδή είναι τόσο νέος, δεν πίστευα ότι επρόκειτο να'χει μια σεζόν σαν αυτή. Ήταν πολύ σημαντικός, όταν έπαιξε έκανε σπουδαία πράγματα. Σίγουρα θα συνεχίσει να'ναι και στο μέλλον.

Κι ο Cristiano; Ως συμπαίκτης, πώς έχετε ζήσει όλη αυτήν την σαπουνόπερα που φαίνεται πλέον να'χει τελειώσει;

Ποτέ δεν έχω ακούσει τον Cristiano να λέει ότι θέλει να φύγει. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, αλλά πιστεύω ότι η σύνδεση και η σχέση μεταξύ της Μαδρίτης και του Ρονάλντο είναι τόσο ισχυρή που πιστεύω ότι θα παραμείνει παίκτης της Real.

Παίζετε πιο ήρεμος, γνωρίζοντας ότι πίσω έχετε έναν σωματοφύλακα όπως τον Casemiro;

Ναι, ο Casemiro είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας, όχι μόνο επειδή παίζει καλά αμυντικά και τρέχει πολύ, αλλά κι επειδή επίσης μπορεί να παίξει, να βάλει γκολ, όπως έκανε στον τελικό και σ'άλλα σημαντικά παιχνίδια. Χαίρομαι γι 'αυτόν, επειδή είναι ένας κορυφαίος άνθρωπος, ένας πολύ ταπεινός και καλός άνθρωπος. Κατάφερε τα πάντα με τη δουλειά του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.