News Update :

powered by Agones.gr - livescore

95 εκατομμύρια για λευκούς επιθετικούς

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Των Patricia Terroba και R. Molina

Mariano, ο τελευταίος goleador που βγαίνει απ’το Valdebebas


Η ταινία επαναλαμβάνεται με τον Mariano: ένας επιθετικός της madridista θυγατρικής αναγκάζεται να φύγει σε άλλη ομάδα σε αναζήτηση λεπτών. Επειδή το άλμα στην επίθεση της πρώτης ομάδας είναι περίπλοκο, όπως το έχει διαπιστώσει ήδη ο ίδιος ο Mariano την περασμένη σεζόν. Κατάφερε να παίξει μόνο 302 λεπτά, και ήταν πάντα ένας απ’τους πρώτους που έκοβε ο Ζιντάν στις αποστολές. Γι’αυτό, αποφάσισε να ψάξει ρόλο στην Olympique de Lyon. Περιέργως, η ομάδα απ’την οποία βγήκε ο Καρίμ Μπενζεμά, ο αντίπαλός του για τη θέση στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Και είναι ότι η λευκή επίθεση είναι και πάντα ήταν, μια απ’τις καλύτερες στον κόσμο. Τα κύρια αστέρια, πολλά απ’αυτά διεθνείς, έχουν καταλάβει αυτή τη θέση, δυσκολεύοντας στους canteranos αυτό το άλμα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Mariano είναι μόνο ένα παράδειγμα, ένα απ’τα πολλά «9» που τα τελευταία χρόνια έχουν φτιάξει τις βαλίτσες. Συνολικά, 12 πουλημένοι φορ που, απ’τη σεζόν 06-07, έχουν αφήσει στα ταμεία της ομάδας που προεδρεύει ο Florentino Pérez, 95 εκατομμύρια.

Negredo



Morata


Eto'o


Soldado


Mariano


Rodrigo


Joselu


Alberto Bueno


Borja Mayoral


Szalai


Barral


Markkanen


Πριν τον Mariano ήταν ο Borja Mayoral, πριν από μία σεζόν, μ’έναν δανεισμό στη Βόλφσμπουργκ. Η Μαδρίτη κέρδισε δυόμιση εκατομμύρια ευρώ, κι ο επιθετικός έπαιξε 21 αγώνες και σκόραρε δύο γκολ. Αδιανόητα στατιστικά στο σύνολο του Ζιντάν, με τους Μπενζεμά, Morata και τον ίδιο τον Mariano μπροστά του.

Το ίδιο συνέβη με τον Negredo πριν από 10 χρόνια. Ο επιθετικός, εκείνη τη στιγμή, της Castilla, προσχώρησε στην Αλμερία, όπου παρέμεινε δύο σεζόν. Η Μαδρίτη άσκησε την οψιόν επαναγοράς, αλλά ο canterano μετακόμισε στο Sánchez Pizjuán μην έχοντας θέση στο Μπερναμπέου λόγω της παρουσίας των Μπενζεμά, Ραούλ, Higuaín και Φαν Νιστελρόι. Συνολικά, 22,4 τα εκατομμύρια που κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης με τις επιχειρήσεις του Negredo, του φορ της cantera ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δώσει τα περισσότερα κέρδη στην λευκή ομάδα.


Η έκρηξη του καλοκαιριού

Η έξοδος των «9» της cantera μετατρέπεται σε μια συνήθεια στην λευκή ομάδα. Τρεις σεζόν πριν, ήταν ο Άλβαρο Μοράτα αυτός που αναγκάστηκε να υπογράψει για την Γιουβέντους για ν’αποκτήσει την εμπειρία που του αντιστέκονταν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και το πέτυχε μέχρι το σημείο που ο Ζιντάν ζήτησε την επιστροφή του πριν από μια σεζόν. Η Μαδρίτη πήρε τότε με την πώλησή του στο ιταλικό σύνολο 22 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα ποσό που αυτό το καλοκαίρι μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, αν ο επιθετικός καταλήξει τελικά στο Old Trafford. Κι αυτό γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να πληρώσει για τον Μαδριλένο περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ. Ή, τουλάχιστον, αυτό ελπίζει το madridista σύνολο. Μετά απ’αυτή τη σεζόν, ο Morata έχει εξετάσει και πάλι να εγκαταλείψει το Chamartin. Δεν κατάφερε ν’αποσπάσει την θέση του βασικού απ’τον Μπενζεμά, και στα 25 του, θα’φτανε στην αγγλική ομάδα ως ένα αστέρι κι ως η αναφορά στην επίθεση.

Δηλαδή, με τη δεύτερη πώληση του παίκτη, η Μαδρίτη θα’φτανε τα 175 εκατομμύρια στις επιχειρήσεις με τα «9» της cantera απ’τη σεζόν 06-07. Περισσότερα από 100 μόνο απ’τον Morata. Συνολικά, 12 ακόμα παίκτες όπως ο Mariano που έχουν εγκαταλείψει το σύλλογο για να καταφέρουν «ν’αποδείξουν τι αξίζουν» μακριά απ’το Santiago Bernabeu, όπως είπε ο Ισπανο-Δομινικανός προχθές.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.