News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane, persona non grata στην Colombia... και στο σπίτι του James

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Του David Ruiz

Η Κολομβία δεν συγχωρεί ότι τον έχουν ταπεινώσει

Περιβαλλόμενος και προσεγμένος απ’τους συμπαίκτες του στη εθνική μετά την πικρία του Κάρντιφ, ο James γλείφει τις πληγές του ενώ οι συμπατριώτες του κραυγάζουν εναντίον του Ζιντάν, θεωρώντας τον persona non grata


Τίποτα σαν την επιστροφή στο «σπίτι» για να πνίξεις τις λύπες. Ο James Rodríguez έχει βρει καταφύγιο και παρηγοριά στο θέρετρο «La Finca Golf» στο Αλικάντε, όπου η εθνική της χώρας του, της Κολομβίας, συγκεντρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να προετοιμάσει επαρκώς το διπλό «ισπανικό» ραντεβού της με τις φιλικές αναμετρήσεις ενάντια στην Roja, σήμερα στη Μούρθια, και στο Καμερούν, την Τρίτη στις 13, στο Coliseum Alfonso Pérez της Χετάφε.

Συγκεκριμένα ήταν ακριβώς σ’αυτή την ειδυλλιακή γωνιά της Costa Blanca, όπου ο Χοσέ Πέκερμαν και τα υπόλοιπα μέλη της cafetero εθνικής έφεραν την απογοήτευση του να δουν τον συμπαίκτη τους και, με την άδεια του Falcao, ηγέτη της Νοτιοαμερικανικής εθνικής, να υποβιβάζεται στις κερκίδες του Millenium Stadium του Κάρντιφ στον τελικό του Champions League εναντίον της Γιουβέντους, από έναν Ζινεντίν Ζιντάν που έδειξε ακόμη μια μέρα την έλλειψη αθλητικής αρμονίας με τον μέσο απ’την Κουκουτά.

Είναι αλήθεια ότι ο Γάλλος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να αφήσει αρκετούς παίκτες στην κερκίδα, έχοντας υπόψη ότι είχε διαθέσιμους όλους τους παίκτες του για το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, αλλά δεν είναι επίσης λιγότερο αλήθεια ότι τόσο οι σύντροφοί του που βρίσκονται δίπλα στη Μεσόγειο, όσο και οι cafetera οπαδοί, είχαν την πεποίθηση ότι το μεγάλο τους αστέρι θα’ταν στον πάγκο των αναπληρωματικών περιμένοντας μια ευκαιρία για να βγει στο χόρτο της Ουαλίας και να συμβάλει το κατιτίς του στο Δωδέκατο.

Ο τελεσίδικος merengue θρίαμβος επί της ιταλικής πρωταθλήτριας και το καλό χέρι που επέδειξε ο Zizou για να ξεπεράσει στον τομέα της τακτικής τον Allegri δεν αποτέλεσαν εμπόδια έτσι ώστε ολόκληρη η Κολομβία να δείξει την οργή της για τον μεγάλο υποψήφιο για τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς. Οι δικτυοναύτες της εν λόγω χώρας έβγαλαν καπνό απ’τις ώρες πριν απ’τον τελικό, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του λευκού τεχνικού ν’απαλλαγεί απ’τις υπηρεσίες του James. Το πράγμα, όπως και να’χει, έρχεται από μακριά. Η ενόχληση με τον Ισπανό νταμπλούχο, αλλά πάνω απ 'όλα με τον νυν προπονητή του, έχει εγκατασταθεί στις καρδιές της cafetera παροικίας σχεδόν απ’τη μέρα που ο La Castellane ανέλαβε τον merengue πάγκο.


«Ο Ζιντάν δεν έχει σεβαστεί τη θέση του James»

Σύμφωνα με ορισμένα μέλη του Κολομβιανού Τύπου που ταξίδεψαν στη Μούρθια για να καλύψουν το φιλικό ενάντια στην Ισπανία στο Nueva Condomina, «ο κόσμος εκεί πιστεύει ότι ο Ζιντάν δεν έχει σεβαστεί τη θέση που κέρδισε ο James στο γήπεδο. Τον κατηγορούν ότι έχει περιθωριοποιήσει, αγνοήσει κι ακόμη και ταπεινώσει τον James χωρίς έναν προφανή λόγο, δεδομένου ότι τις περισσότερες φορές που μπήκε στο γήπεδο έδωσε ασίστ κι έβαλε γκολ. Ένα άλλο πράγμα πολύ διαφορετικό είναι η άποψη των αναλυτών. Η πλειοψηφία κατανοεί λίγο καλύτερα την κατάσταση, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τους συνεχείς τραυματισμούς του Κολομβιανού».

Εάν η υπογραφή του παίκτη απ’την Κουκουτά για την Ρεάλ ήταν «ένα όνειρο» για όλους τους cafetera οπαδούς, η πορεία των γεγονότων έχει μετατρέψει την παραμονή του στο Μπερναμπέου σ’έναν εφιάλτη. «Σε γενικές γραμμές, πιστεύεται ότι απέναντι στους Modric και Kroos δεν υπήρχε τίποτα να κάνει, ότι είναι άθικτοι. Αλλά σπάνια Isco, Lucas Vázquez ή Asensio έχουν αποδείξει ότι είναι καλύτεροι από ό, τι ο James. Φυσικά, ούτε αυτός έχει κάνει την διαφορά σε σχέση μ’αυτούς. Ο κόσμος έχει αποδεχτεί ότι φεύγει και ψάχνει διάρκεια αλλού. Φυσικά, τον Zizou δεν τον παίρνει να επισκεφθεί την Κολομβία αυτό το καλοκαίρι», σχολιάζουν τα μέσα ενημέρωσης της αντίπαλου χώρας της La Roja στην σημερινή αναμέτρηση.

Το κύμα πατριωτισμού και αντιπάθειας προς τον Zidane κατέληξε να ξεχειλίσει κατά τη διάρκεια του τελικού του Cardiff. Οι κριτικές και οι προσβολές με τον Γάλλο ως αποδέκτη ήταν μια σταθερά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ούτε καν ο κοντινός κύκλος στο madridista 10, η μητέρα του και η ίδια του η σύζυγος, δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν κι έκαναν μια εμφάνιση στα δίκτυα για να δείξουν τη διαφωνία τους με την απόφαση που ελήφθη απ’το «αφεντικό» του James.

Το «like» της συζύγου του James

Την προσοχή τράβηξε ιδιαίτερα το «like» που έκανε η γυναίκα του διεθνή Κολομβιανού, Daniela Ospina, σ’ένα μήνυμα σ’ένα κοινωνικό δίκτυο απ’έναν cafetero οπαδό, στιγμές μετά το γκολ της ισοφάρισης των Ιταλών, έργο του Mandzukic. Στο ίδιο εμφανίζονταν μια φανέλα της Μαδρίτης, στην οποία ήταν βαμμένες κάθετες μαύρες ρίγες μέχρι να μετατραπεί σε μια του juventino συνόλου, ένας απ’τους φερόμενους μνηστήρες, εκείνη τη στιγμή, του James, ενόψει του επόμενου έτους.



Και είναι ότι στη χώρα της cumbia και του vallenato έχουν αρκετά σαφές κάτι που είναι κοινό μυστικό σ’αυτά τα γεωγραφικά πλάτη: ότι ο James θ’αφήσει το Santiago Bernabeu αυτό το καλοκαίρι για να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, σε αναζήτηση μιας ομάδας όπου τον κατανοούν κι εκτιμούν το ποδόσφαιρό του, κάτι που στη χώρα του σκέφτονται ότι δεν ήξερε να κάνει ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε οι οπαδοί της, ούτε ο υπεύθυνος του πάγκου. Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα’ταν οι άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή για τον οποίο ο Florentino Pérez ελπίζει να ανακτήσει, τουλάχιστον, τα 75 εκατομμύρια ευρώ που του κόστισε να τον αρπάξει απ’τη Μονακό μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία.


Μια εξαιρετική παράσταση ενάντια στην ομάδα του Julen Lopetegui θα βοηθούσε αρκετά έτσι ώστε ο λευκός πρόεδρος να μπορέσει να σφίξει τα παξιμάδια σε όποιον αφήνεται να πέσει απ’τον Padre Damián με την σταθερή πρόθεση να πληρώσει την ρήτρα του διεθνή Κολομβιανού.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.