News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane βάζει βέτο στον De Gea, ο οποίος χαρίζει 5 εκατομμύρια στη Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Του Fermin de la Calle

Μια ακόμα χρονιά, δεν θα υπογράψει για το λευκό κλαμπ

Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν χρέωσε ποτέ τη ρήτρα αποζημίωσης κι ο Γαλλος ανοίγει την πόρτα της πρώτης ομάδας στους νεαρούς, όπως ο γιος του Luca, για να γίνει ο τρίτος τερματοφύλακας

Ο David de Gea δεν θα παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο τερματοφύλακας γνωρίζει ήδη την απόφαση του λευκού club, το οποίο στο παρελθόν έπαιξε κρυφτό με το θέμα του φαξ και στην καθυστέρηση της διεκπεραίωσης της μεταγραφής του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός διεθνής δεν θα βρεθεί στο λευκό club κυρίως επειδή ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν τον είχε υπολογίσει στα σχέδιά του.

Ο Zizou επέμεινε ότι ο τερματοφύλακάς του είναι ο Keylor Navas κι ότι η υπογραφή του De Gea δεν ήταν προτεραιότητα στα μελλοντικά του σχέδια. Ο Γάλλος θέλει να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στον 30χρονο Κοσταρικανό, ο οποίος απολαμβάνει την ωριμότητα του ως τερματοφύλακας μετά το πέρασμα από Αλμπαθέτε και Λεβάντε καθοδόν προς την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ιδέα του Γάλλου προπονητή είναι να ψήσει τους τερματοφύλακες της cantera στη σκιά του Keylor, κάτι που θα ήταν αδύνατο με την παρουσία ενός τερματοφύλακας όπως του De Gea, αδιαμφισβήτητου βασικού στην εθνική Ισπανίας στα 26 του (και μια μεγάλη ακόμη αθλητική ζωή). Μεταξύ των τερματοφυλάκων που έρχονται από κάτω είναι ο Rubén Yáñez, ο Carlos Abad κι ο γιος του Ζιντάν, Luca, ο οποίος στα 19 του είναι διεθνής στα χαμηλότερα κλιμάκια της εθνικής Γαλλίας, με την οποία ανακηρύχθηκε δευτεραθλητής του Euro Κ 17, και που επί το παρόντος αποτελεί μέλος του ρόστερ της Castilla.

Το σίριαλ De Gea ξεκίνησε πριν από δύο καλοκαίρια, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να κλείσει την απόκτησή του την τελευταία μέρα της αγοράς, μια απόκτησή που δεν συνέβη λόγω της «καθυστέρησης» των διαδικασιών. Για να υλοποιηθεί η υπογραφή, ο Florentino ζήτησε απ’τον τερματοφύλακα να τοποθετηθεί υπέρ της εξόδου του, κάτι που έκανε απορρίπτοντας την ανανέωση, κι αντ’αυτού υπέγραψε συμβόλαιο αποζημίωσης με τον παίκτη.

Η ίδια η θέση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η λευκή ομάδα διατήρησε μια ρήτρα με την οποία μπορούσε να υπογράψει τον De Gea το επόμενο καλοκαίρι για το ποσό των 50 εκατομμυρίων, οψιόν που τελικά αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει. Απ’την άλλη πλευρά, υπέγραψε μια ποινική ρήτρα σύμφωνα με την οποία η Ρεάλ Μαδρίτης θα πλήρωνε στον τερματοφύλακα μια αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ευρώ, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιούσε την οψιόν των 50 εκ. Κάτι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ και που υποστηρίζει η θέση της United σύμφωνα με την οποία η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε ποτέ ένα πραγματικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του τερματοφύλακα, στην τιμή που αξιολογήθηκε.

Ωστόσο, ο De Gea δεν χρέωσε ποτέ αυτήν την ρήτρα αποζημίωσης. Ο Jorge Mendes έπεισε τον τερματοφύλακα να μην την χρησιμοποιήσει ως χειρονομία της εμπιστοσύνης προς την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος «σούπερ πράκτορας» είχε ξεκάθαρο ότι αυτό το καλοκαίρι θα κερδίσει χρήματα με τον τερματοφύλακα όποιο κι αν είναι το σενάριο. Σε περίπτωση μιας μεταγραφής στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα εκτόξευε το μισθό του και, ως ενδιάμεσος, θα χρεώνε μια σημαντική προμήθεια για την επιχείρηση. Κι αν δεν συμβεί αυτό, όπως φαίνεται ότι πρόκειται να γίνει, θα μπορέσει να διαπραγματευτεί μια επέκταση και βελτίωση του συμβολαίου του Ισπανού με την United που θα αποφέρει επίσης μια παχυλή εισροή στον λογαριασμό του.

Σε αντάλλαγμα θα πρέπει να συνεχίσει να φροντίζει την κοπέλα του τερματοφύλακα όπως το’χει κάνει τον τελευταίο καιρό, στον οποίο, έχει θέσει στην υπηρεσία της Edurne κάθε είδους ανέσεις για να ταξιδεύει στο Μάντσεστερ, επιπλέον με το να βοηθάει επαγγελματικά όσο το δυνατόν την Ισπανίδα τραγουδίστρια με το εκτεταμένο δίκτυο επαφών του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.