News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το να φύγεις απ’τη Μαδρίτη

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Του Santiago Siguero

Πρόσφατα έφυγε απ’τη Μαδρίτη o Κασίγιας. Ήταν μια τραυματική έξοδος. Πριν, το έκανε o Ραούλ. Δεν ήταν επίσης μια εύπεπτη διαδικασία. Φαίνεται ότι, όσο μεγαλύτερη η διάσταση του παίκτη, τόσο περισσότερα προβλήματα υπάρχουν για να πιάσει την πόρτα. Μέχρι κι ο Ντι Στέφανο έφυγε μία μέρα το 1964, αναγκάζοντας τον Bernabéu να επιλέξει ανάμεσα σ’αυτόν και στον Miguel Muñoz. Ο θρυλικός πρώην πρόεδρος το είχε ξεκάθαρο. Ο προπονητής -ή μ’άλλα λόγια, το club- πρώτα.

«Κανένας παίκτης δεν είναι τόσο καλός όσο οι έντεκα μαζί», έλεγε η Σαΐτα. Και κανένα γκρουπ 11 παικτών, ή 24ων, δεν είναι πιο σημαντικό απ’τη Μαδρίτη. Ο Ντι Στέφανο έφυγε και δύο χρόνια αργότερα η Μαδρίτη κέρδισε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό Κύπελλο, το Έκτο. Και στη συνέχεια ακόμα έξι, έγχρωμα. Τρία απ’αυτά, με τον Κριστιάνο στο γήπεδο. Σε κανένα τόσο καθοριστικός, όσο στο τελευταίο. Είναι περίεργο ότι η καλύτερη σεζόν του έχει υπάρξει αυτή που έβαλε τα λιγότερα γκολ. Αλλά περισσότερης ποιότητας. Ίσως αυτό μπορεί να τον έχει μπερδέψει.


Αν ο Κριστιάνο θέλει πραγματικά να φύγει απ’τη Μαδρίτη -προς το παρόν όλα όσα έχουμε είναι ένα εξώφυλλο της A Bola-, είναι στο χέρι του να επιλέξει τον τόνο του αποχαιρετισμού. Αν συνεχίσει σ’αυτό το μονοπάτι, θα’ναι ξερό, κρύο και ανιαρό, καθόλου σύμφωνο με τη συμβολή του στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Εάν προτίθεται να κάνει ένα Μέσι, απλά έχει μπερδέψει το club. Η Μαδρίτη δεν είναι η Barça, δεν είναι όμηρος κανενός παίκτη, δεν έχει βρει το Άγιο Δισκοπότηρό της με ποδοσφαιρικά με τακούνια. Ο σύλλογος δεν ήταν αιχμάλωτος του Ντι Στέφανο, ούτε του Raúl, ούτε του Κασίγιας, ούτε του Butragueño, ούτε του Santillana, ούτε του Pirri, ούτε του Amancio, ούτε του Gento...


Το να φύγεις απ’τη Μαδρίτη είναι δύσκολο. Ο Cristiano μπορεί να δει τι έχει συμβεί με τις καριέρες κάποιων πρώην συμπαικτών που πήραν την λάθος απόφαση, όπως ο Özil, ο Di María ή o Higuaín. Το να το κάνει, επιπλέον, ρίχνοντας κοπριά στο κύρος του συλλόγου, είναι χυδαίο. Η καταπληκτική εποχή Κριστιάνο αξίζει, αναμφίβολα, ένα καλύτερο τέλος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.