News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι λόγοι για τους οποίους ο Florentino Pérez διαιωνίζεται ως πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Του Jesus Garrido

Θα συνεχίσει ως πρόεδρος μέχρι το 2021

Έκλεισε χθες η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης και καταγράφηκε μόνο αυτή του τωρινού προέδρου... αλλά επειδή κανένας άλλος δεν έχει την δυνατότητα


Ο Florentino Pérez είναι, και πάλι, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ίσως να μην το’χετε μάθει, αλλά χθες στις δώδεκα τη νύχτα τέλειωσε η εκλογική διαδικασία του λευκού club και για άλλη μια φορά, δεν έχουν υπάρξει εκλογές αυτές καθαυτές. Δεν έχει υπάρξει ούτε προεκλογική καμπάνια, ούτε ψηφοφορία των μελών, ούτε καν έχει υπάρξει συζήτηση για όλο αυτό, μέχρι στιγμής στον Ιούνιο. Δεν υπήρχε ανάγκη, η ψηφοφορία δεν επρόκειτο να γίνει επειδή δεν υπήρχαν επιλογές. Εκ νέου, ο Florentino έχει βγει πρόεδρος χωρίς να τον ψηφίσει κανείς. Απ’την επιστροφή του το 2009, δεν χρειάστηκε ν’αντιμετωπίσει κανέναν άλλο υποψήφιο. Τότε, εκείνο το έτος, κανείς δεν τόλμησε να τον αντιμετωπίσει. Στις επόμενες δύο ευκαιρίες, κανείς δεν έχει μπορέσει να παρουσιαστεί. Γιατί;

Όλα άλλαξαν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012. Εκείνη την ημέρα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών ενέκρινε το νέο καταστατικό που περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή στις εκλογές για όλους εκείνους που δεν πληρούν κάποιες πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και δύσκολες να επιτευχθούν. Στην ακόλουθη λίστα εκθέτονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να’χει ο υποψήφιος για να γίνει αποδεκτός απ’την Εκλογική Επιτροπή:

Να’ναι Ισπανός.

Να’ναι ενήλικας και με πλήρη ικανότητα να εργαστεί.

Να’χει εκπληρωμένες τις υποχρεώσεις του μέλους.

Να’ναι μέλος του Club τουλάχιστον είκοσι έτη χωρίς διακοπή για την περίπτωση του Προέδρου, δεκαπέντε έτη στην περίπτωση των Αντιπροέδρων και δέκα έτη στις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Να μην υπόκειται σε κυρώσεις που τον καθιστούν ακατάλληλο για την εκτέλεση διευθυντικών πόστων.

Να μην κατέχει διευθυντικό πόστο σε άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες, ούτε να’ναι ενεργός ως Παίκτης, Διαιτητής, Προπονητής ή Τεχνικός των ιδίων τη στιγμή της ανακήρυξης ως υποψήφιος.

Να προσκομίσει τραπεζική εγγύηση σύμφωνα με τους όρους, τις προϋποθέσεις και το ποσό που ορίζεται απ’το Νόμο 10/1990 κι άλλες ισχύουσες διατάξεις και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αριθμών 3 και 4 του τμήματος Γ του παρόντος άρθρου.

Πού έγκειται το πρόβλημα τότε; Στις απαιτήσεις της ίδιας της υποψηφιότητας. Δηλαδή, απ’τη μία πλευρά είναι οι προσωπικές προϋποθέσεις και, απ’την άλλη, αυτές της υποψηφιότητας. Εκεί βρίσκεται η ουσία. «Να συνοδεύει την τραπεζική προ-εγγύηση (...) εξασφαλίζοντας τουλάχιστον το 15% του συνολικού προϋπολογισμού των δαπανών του Club» λέει το καταστατικό, που στο επόμενο σημείο προσθέτει το σημαντικό: «Στην εν λόγω εγγυητική θα πρέπει να καταγράφεται απ’τον Φορέα της Πίστωσης, Τράπεζα η Ταμιευτήριο που την εκδίδει, ότι η ίδια έχει χορηγηθεί λαμβάνοντας υπόψη τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των υποψηφίων, και με τη μόνη κι αποκλειστική εγγύηση των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των εν λόγω υποψηφίων στο Διοικητικό Συμβούλιο».


Τι συμβαίνει μ’αυτό; Το να συγκεντρώσει μαζί όλες αυτές τις προϋποθέσεις είναι σχεδόν αδύνατο. Ο νυν προϋπολογισμός των δαπανών της Ρεάλ Μαδρίτης για τη σεζόν 2016-17 είναι λίγο πάνω απ’τα 514 εκατομμύρια ευρώ. Το 15% του ποσού αυτού είναι 77 εκατομμύρια ευρώ. Πόσοι Ισπανοί με 20 έτη παλαιότητα ως μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτουν μια προσωπική περιουσία που τους επιτρέπει να παρουσιάσουν μια προ-έγκριση 77 εκατομμυρίων ευρώ; Ένας πολύ μικρός αριθμός, που μπορεί να μετρηθεί με λίγα περισσότερα απ’τα δάχτυλα του ενός χεριού. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το 15% είναι για τον προϋπολογισμό του έτους και η Μαδρίτη χρόνο με το χρόνο έχει προϋπολογισμούς ρεκόρ, έτσι ώστε η προ-έγκριση αυξάνεται επίσης.

Η προεδρία του Florentino, σε κάθε περίπτωση, είναι νόμιμη. Κατηγορείται ότι έχει δημιουργήσει ένα δικτατορικό καταστατικό που τον διαιωνίζει στο πόστο, αλλά πήγε σε δίκη και βγήκε ήδη νικητής, παρά το ότι αυτή δεν στερούνταν λόγου: έχει διαιωνιστεί και είναι σχεδόν αδύνατο να του πάρεις το πόστο χωρίς τη θέλησή του. Αυτός αμύνεται ισχυριζόμενος ότι ήταν μια απόφαση που έλαβε η Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Μελών, την οποία έχει στο τσεπάκι, κι ότι είναι ένα μέτρο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να εμποδίσει κάποιον ξένο δισεκατομμυριούχο (βλέπε σεΐχηδες) να μπορεί να έρθει στην προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης , η οποία παραμένει των μελών της, παρά το ότι τα μέλη τώρα πλέον δεν μπορούν να επιλέξουν αυτόν που τους διοικεί.

Στο παρελθόν υπήρξε συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στον Florentino όπως τον Manolo Sanchis, αλλά αυτοί οι όροι εμποδίζουν ένα σύμβολο του madridismo, όπως ο πρώην αρχηγός, να μπορεί να παρουσιαστεί, καθώς δεν διαθέτει μια προσωπική περιουσία του εν λόγω διαμετρήματος. Η συνθήκη του να’ναι Ισπανός αποτρέπει επίσης έναν Σεΐχη, για παράδειγμα, να μπορεί να γίνει μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης και να περιμένει 20 χρόνια μέχρι να παρουσιαστεί. Το φίλτρο είναι τόσο, μα τόσο μεγάλο, ώστε ο μόνος που είναι πραγματικά πάντα έτοιμος να εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις είναι αυτός που βρίσκεται πάντα στο πόστο, και θα’ναι για όσο διάστημα θέλει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.