News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιατί ο Cristiano Ronaldo δεν μπορεί να φύγει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης κι απ’την la Liga

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Του Javier Gómez Matallanas

Δεν είναι μια στάση για να ζητήσει περισσότερα χρήματα, επειδή αισθάνεται καλά αμειβόμενος. Ούτε και είναι μια στρατηγική για ν’αντιμετωπίσει η Μαδρίτη αυτά τα 14,8 εκατομμύρια ευρώ που του αξιώνει το Υπουργείο Οικονομικών


Η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο θα’ταν ένα σκληρό πλήγμα για την Ρεάλ Μαδρίτης. Και θα’ταν, εξίσου ή σε μεγαλύτερο βαθμό, ένα σοβαρό πλήγμα για το πρωτάθλημα, επειδή η έξοδος του Πορτογάλου αστέρα σε άλλη χώρα θ’αφαιρούσε ισχύ απ’το πρωτάθλημά μας, που είναι το καλύτερο στον κόσμο, κυρίως λόγω της πλανητικής αντιπαλότητας που έχουν Μαδρίτη και Barça απ’τη στιγμή που το κάνουν τα δύο μεγάλα αστέρια τους, Κριστιάνο και Μέσι. Αν φύγει ένα απ’τα δύο, ή και τα δύο, η la Liga θα χάσει αναμφισβήτητα αξία.

Η Ισπανία είναι η κύρια χώρα στον πλανήτη του ποδοσφαίρου χάρη στις δύο υπερδυνάμεις της, που κυριαρχούν στο εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο, στον ΧΧΙ αιώνα με τη δική τους δύναμη κι επειδή έχουν τους δύο καλύτερους παίκτες στον κόσμο ν’αγωνίζονται σε μια ανθολογική μάχη, της εποχής, που δεν είχε συμβεί ποτέ στην υπέροχη ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο παλμός που διατηρούν Κριστιάνο και Μέσι δεν είχε συμβεί στο ίδιο πρωτάθλημα και για οκτώ σεζόν, ποτέ ξανά. Και για 10 σεζόν, φέρουν αυτή την έντονη και τρομερή κόντρα στη Χρυσή Μπάλα.

Αν φύγει ο Κριστιάνο, θα’ταν μοιραία για τη la Liga. Θα’φευγε αμέσως μετά την καθοδήγηση της Μαδρίτης στο να κερδίσει το δωδέκατο Ευρωπαϊκό της Κύπελλο χάρη στις παραστάσεις του ενάντια σε Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά με πέντε γκολ, εναντίον της Ατλέτικο στα ημιτελικά με τρία γκολ κι εναντίον της Γιουβέντους στον τελικό με μια ντομπλέτα. Κανένας δεν περίμενε ότι ο αστέρας της Madeira θα’φτανε εκεί και θα’ταν αποφασισμένος να φύγει.

«Δεν είναι ένα ξέσπασμα. Ο Cristiano ωριμάζει εδώ και μήνες την ιδέα και ήταν έτοιμος ν’ανακοινώσει την επιθυμία του να φύγει πριν απ’τον τελικό του Κάρντιφ»

Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται για ένα ξέσπασμα. Ο Cristiano ωριμάζει εδώ και μήνες την ιδέα. Και είναι αλήθεια ότι τα προβλήματα του με το Υπουργείο Οικονομικών έχουν υπάρξει η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του. Αλλά ο Πορτογάλος ήταν έτοιμος ν’ανακοινώσει δημοσίως την επιθυμία του να φύγει πριν απ’τον τελικό του Κάρντιφ. Και η καταγγελία της Εισαγγελίας για την υποτιθέμενη φοροδιαφυγή του των 14,8 εκατομμυρίων ευρώ έχει εντείνει την δυσπιστία του στο σημείο του να ενημερώσει τον μάνατζερ του για την σταθερή πρόθεσή του να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτό του Κριστιάνο δεν είναι μια στάση για να ζητήσει περισσότερα χρήματα, επειδή αισθάνεται καλά αμειβόμενος μετά τη βελτίωση του συμβολαίου που του έκανε η Μαδρίτη το περασμένο καλοκαίρι. Ούτε και είναι μια στρατηγική για ν’αντιμετωπίσει η Μαδρίτη αυτά τα 14,8 εκατομμύρια ευρώ που του αξιώνει το ισπανικό δημόσιο ταμείο. Ο Cristiano θεωρεί ότι όλες αυτές οι πληροφορίες του έχουν καταστρέψει τη φήμη, ότι πολλοί Ισπανοί πρόκειται να τον δουν σαν απατεώνα, αν και η δικαιοσύνη μπορεί να μην τον καταδικάσει, και τον δυσαρεστεί σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίζεται ως ένας παραβάτης.

Ο κραυγαλέος θυμός του Cristiano συμπίπτει με την πραγματικότητα ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες διατεθειμένες να πληρώσουν 200 ​​εκατομμύρια ευρώ στη Μαδρίτη για τη μεταγραφή του. Μία απ’αυτές είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον θέλει πίσω. Οι ηγέτες της ομάδας του Old Trafford πιστεύουν ότι το να κάνουν αυτή τη δυνατή επένδυση για έναν παίκτη 32 ετών δεν είναι κανένα ρίσκο, επειδή έχουν κάνει οικονομικές μελέτες που διαβεβαιώνουν ότι θα ανακτούσαν πολύ γρήγορα την επένδυση. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι πάντα ενδιαφερόμενη για την υπογραφή του Κριστιάνο ή του Μέσι, κι ο Πορτογάλος ξαναμπαίνει στο στόχαστρο για τη γαλλική ομάδα. Και μετά υπάρχει η δυνατότητα της Κίνας, που αν κι έχει περιορίσει την αγορά της απ’την κατασπατάληση των χρημάτων σε Δυτικούς παίκτες, για να πάρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μία απ’τις δύο κύριες εικόνες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η Κυβέρνηση θα’δινε όλες τις διευκολύνσεις. Η προσφορά που έχει απ’την Κίνα είναι στρατοσφαιρική, για να κερδίσει 180 εκατομμύρια ευρώ, κάτι πραγματικά σκανδαλώδες.


Ο Cristiano έχει κονιορτοποιήσει όλα τα ρεκόρ σκοραρίσματος της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου της Concha Espina, σε μεγάλη απόσταση απ’τους Raúl και Di Stefano, τον δεύτερο και τον τρίτο. Η ατομική του απόδοση σε επίπεδο σκοραρίσματος στη Μαδρίτη έχει υπάρξει αυτή του καλύτερου σκόρερ στην ιστορία της. Η έξοδός του απ’τη Μαδρίτη φαινόταν αδύνατη, αλλά υπάρχει μια πραγματική δυνατότητα να φύγει. Η συζήτηση σχετικά με την καταλληλότητα της πώλησής του έχει ανοίξει στο περιβάλλον της Μαδρίτης δύο σεζόν. Και στην αριστοκρατική περιοχή του Bernabeu έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο κάποιες φορές, ειδικά όταν ο πρόεδρος επέμεινε ότι ο Gareth Bale έπρεπε να ισοφαρίσει τα νούμερα του επιθετικού της Madeira. Φαίνεται ότι ο Pérez έχει συνειδητοποιήσει ήδη ότι αυτό, να ξεπεράσει ο Μπέιλ τον Cristiano, δεν μπορεί να γίνει κι επιπλέον είναι αδύνατο, αν και όταν επιμένει σε κάτι είναι πεισματάρης. Δείτε απλά την παράλογη προστασία του στον Μπενζεμά, τον οποίο διατηρεί ενάντια σ’όλες τις πιθανότητες βάζοντας στην αγορά τον Άλβαρο Μοράτα, που μπορεί να γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή ενός Ισπανού στην ιστορία, αν τελικά η έξοδος του Κριστιάνο δεν φρενάρει την δική του.

Η Μαδρίτη θα’πρεπε να κάνει ότι είναι δυνατό για ν’αποτρέψει την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αν κι όταν ένας παίκτης αποφασίζει να φύγει, σχεδόν πάντα το καταφέρνει. Και περισσότερο αν πρόκειται για έναν απ’τους δύο καλύτερους στον κόσμο. Η αποχώρηση του Κριστιάνο θα κάνει ένα σημαντικό ρήγμα στο πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να μην φύγει για το καλό της ανταγωνιστικότητας του ισπανικού ποδοσφαίρου, επειδή η αντιπαλότητα Messi-Cristiano θα’πρεπε να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν υπήρξε ποτέ μια τέτοια μονομαχία στην ιστορία του ποδοσφαίρου στην ίδια διοργάνωση. 'Show must go on!'.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.