News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Asensio ακολουθεί τα βήματα του Raúl

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Του Rubén Jiménez

Το 7 έκανε επίσης ένα χατ-τρικ με την Κ 21 ενάντια στην ΠΓΔΜ


Είναι αναπόφευκτο να κάνουμε την σύγκριση. Η έκρηξη του Marco Asensio φέρνει στη μνήμη εκείνα που έκανε στις αρχές ο Ραούλ. Παράτολμος, τολμηρός, με πεινά κι όρεξη να κατακτήσει τον κόσμο, ο παίκτης απ’τη Μαγιόρκα ακολουθεί τα ίχνη μιας διαδρομής που πάτησε ο μεγαλύτερος ισπανικός μύθος της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όταν ο Ραούλ έκανε το ντεμπούτο του στην Primera, στις 29 Οκτωβρίου του 1994, ο Marco δεν ήταν ούτε ένα πρότζεκτ στο μέλλον των γονέων του. Και, όταν το 7 έκανε χατ-τρικ στην ΠΓΔΜ με την εθνική Κ 21 το Νοέμβριο του 1995, όπως έκανε ο Asensio το Σάββατο, απέμεναν ακόμα μερικοί μήνες για να γεννηθεί.

Στα προκριματικά για το Euro Κ 21 του 1996, τα Σκόπια παρουσιάστηκαν στο Jose Rico Pérez de Alicante και συνάντησαν έναν παιδί που φορούσε το 7 και στου οποίου του βλέμμα αντανακλώνταν η λάμψη το μέλλοντός του. Ο Raúl σκόραρε εκείνο το βράδυ το δεύτερο χατ-τρικ σ’ένα μήνα. Το προηγούμενο το’χε κάνει στην Φερεντσβάρος στο Champions League.

                                 Έτσι περιέγραψε η Marca το χατ τρικ του Ραούλ


Ένα ρεκόρ που τώρα έχει ισοφαρίσει ο Asensio, μια σύμπτωση που δεν είναι τόσο. Δεν θυμόμαστε στην Ρεάλ Μαδρίτης μια τέτοια ανάδυση απ’τον Raúl, με την τιμητική εξαίρεση ενός Jesé στον οποίο έσπασε το γόνατο. Και στο Euro έχει μια χρυσή ευκαιρία να μετουσιώσει με τα κόκκινα ότι έχει κάνει στα λευκά.

Το γκολ στον τελικό του Champions League του έθεσε την τέλεια τελευταία πινελιά στην σεζόν του ντεμπούτου του ως λευκός, μια χρονιά γεμάτη διαμάντια που άρχισε τον Αύγουστο με μια οβίδα στο παραθυράκι της Σεβίλλης στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Μια κάρτα παρουσίασης σ’όλους τους madridista οπαδούς της Μαδρίτης και σ’όλους εκείνους που δεν ήξεραν ακόμα ποιος ήταν ο Marco Asensio.

Ένα όνομα που πλέον δεν παραξενεύει κανέναν οπαδό κι αντηχεί έντονα σε κάθε συζήτηση σχετικά με το μέλλον. Είναι το καλύτερο ισπανικό πρότζεκτ για τη Χρυσή Μπάλα, αυτό το βραβείο που ξέφυγε απ’τις άκρες των δακτύλων του Ραούλ το 2001, ξέρει ήδη τι σημαίνει να σηκώνει ένα Champions League, σε ηλικία 21 ετών 4 μηνών και 11 ημερών (ο Ραούλ το έκανε σε ηλικία 20 ετών, 9 μηνών και 21 ημερών) κι έχει μπροστά του δύο τεράστιες προκλήσεις.

Η πρώτη, με την εθνική, να διαδεχθεί την γενιά των Isco, Morata και Thiago με άλλη μια ηπειρωτική επιτυχία. Το να επαναλάβει αυτό που πέτυχε ο Malagueño, φίλος και συμπαίκτης στα λευκά αποδυτήρια, θα του’δινε μια επιπλέον ώθηση για να ξεκινήσει τη δεύτερη σεζόν του στα λευκά με γαλόνια έτσι ώστε, κι εδώ έγκειται η δεύτερη πρόκληση, ν’αρπάξει και να μην αφήσει το καθεστώς βασικού στην Ρεάλ Μαδρίτης, ένα πολύτιμο αγαθό, εκτιμώμενο και ακριβό, αλλά για το οποίο κάνει άξια πράγματα.

Αύριο έχει μια ακόμα ευκαιρία να παίξει. Μάλλον καλύτερα, αύριο έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να δούμε τον Asensio να παίζει. Ανήκει σ’εκείνη φυλή των παικτών που, όταν βρίσκονται στο γήπεδο, η μόνη επιθυμία του οπαδού είναι να βρεθεί η μπάλα στα πόδια του. Ενάντια στην Πορτογαλία, η Ισπανία παίζει την πρώτη θέση στον όμιλο, κι ο Marco, άλλες τρεις μέρες στον αμφιβληστροειδή του οπαδού, αυτήν την τόσο πλούσια πηγή στο άθλημα με την πιο εύθραυστη μνήμη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.