News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane ολοκληρώνει το παζλ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Του David G. Medina

Theo Llorente και Marcos θα καλύψουν τα μόνα κενά


Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει σαφές ότι η επόμενη Ρεάλ Μαδρίτης του, αυτή που θα παλέψει για έξι τίτλους στη σεζόν 2017-18, πρέπει να'χει δύο παίκτες πλήρων εγγυήσεων ανά θέση. Επιμένουμε στη λέξη εγγυήσεις, καθώς δύο θέσεις στερήθηκαν αυτού στην περισσότερο από επιτυχημένη χρονιά που έκλεισε με την κατάκτηση του Δωδέκατου στο Κάρντιφ.

Είναι ο αριστερός μπακ κι ο αμυντικός μέσος, όπου τόσο ο Marcelo όσο κι ο Casemiro δεν είχαν ένα φυσικό αντικαταστάτη επιπέδου, χωρίς να μετακινούνται απ'τη θέση τους άλλοι παίκτες του ρόστερ. Οι αφίξεις των Theo Hernandez και Marcos Llorente αυτό το καλοκαίρι στην Ρεάλ Μαδρίτης χρησιμεύουν για να μετριάσουν αυτές τις ελλείψεις στη δομή ενός, ας μην ξεχνάμε, απ'τα καλύτερα ρόστερ στον κόσμο.


Ανάσες για τον Casemiro

Στην περίπτωση του μπακ, ενώπιον της ολικής αφάνειας του Fabio Coentrao σε όλη τη διάρκεια της σεζόν (μόλις που έπαιξε 297 λεπτά σε έξι παιχνίδια), ο Zizou έπρεπε να καταφύγει σε παίκτες που δεν είναι αριστεροί μπακ. Έτσι, τόσο ο Danilo όσο κι ο Nacho (δεξιός μπακ και στόπερ, αντίστοιχα) κάλυψαν τις απουσίες, λόγω ξεκούρασης ή μυϊκών τραυματισμών λόγω συσσώρευσης των αγώνων του δεύτερου αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτό το πρόβλημα, με την προσθήκη του Theo Hernández, είναι περισσότερο από λυμένο. Έρχεται απ'την Ατλέτικο με 26 εκατομμύρια, κι έχοντας υπάρξει μία απ'τις αποκαλύψεις της περασμένης σεζόν στις τάξεις της Αλαβές. 38 παιχνίδια, 3.200 λεπτά κι ένα γκολ στον τελικό Κυπέλλου που συνοψίζει μεγάλο μέρος της εκρηκτικότητάς του και της πυγμής με το αριστερό του πόδι. Μια εγγύηση για να δώσει ανάσες στον Marcelo, που έρχεται στο Chamartin πρόθυμος να παίξει ένα σημαντικό ρόλο, παρά το ταλέντο του ανταγωνισμού του.


Στο ίδιο εύρος μπορεί να θεωρηθεί ο Marcos Llorente. Εξελίχθηκε για το ποδόσφαιρο στην λευκή cantera, όπου συνυπήρξε ήδη με τον Zizou στην Castilla, για να γίνει ποδοσφαιριστής της ελίτ στην Αλαβές. Κάτι που κατάφερε με την πρώτη. Θεμελιώδης στους vitorianos για να κάνει μια εξαιρετική Liga και να φτάσει στον τελικό του Copa, ο Llorente επιστρέφει (αν και στο Cuatro άφησε ανοιχτή την πόρτα της εξόδου: «Είμαι ήρεμος. Όταν τελειώσει το Euro θα’χω χρόνο ν’αποφασίσω το μέλλον μου») σ’αυτό που ήταν το σπίτι του για να παλέψει για την θέση με τον Casemiro, βασικός για να δώσει ισορροπία στη μεσαία γραμμή της πρωταθλήτριας Ισπανίας και Ευρώπης.

Τόσο απαραίτητος έτσι ώστε ο Γάλλος μόλις που τον ξεκούρασε στη διάρκεια του έτους. Κάθε απουσία του Case προκαλούσε έναν σεισμό στο madridista μηχανοστάσιο που, εν τη απουσία ενός φυσικού αντικαταστάτη ως αμυντικού μέσου, έπρεπε να κάνει άνω κάτω τη μεσαία γραμμή εκτοπίζοντας τον Kroos απ’τη θέση του εσωτερικού.

Με τον Μάρκος πίσω, ο Zizou θα μπορέσει να συνεχίσει να θέτει ένα κέντρο με τους Kroos και Modric να λειτουργούν ως σύνδεσμοι με την επίθεση, είτε με τον Case να φυλάει τις πλάτες τους, είτε με τον πρώην της Αλαβές. Όπως και να’χει, ο Γάλλος προπονητής έχει σαφές ότι θέλει δύο ποδοσφαιριστές ανά θέση... Κάτι που θα του επιτρέψει να διαχειριστεί τα λεπτά, παρά το εξαιρετικό επίπεδο όλων των παικτών.

Ομάδα Α… και ομάδα Β

Και είναι ότι πρέπει να θυμάστε, επιπλέον, τη σημασία που έχει για τον Ζιντάν το βάθος της ντουλάπας. Ο Γάλλος το έδειξε στην τελική ευθεία, δημιουργώντας δύο ομάδες. Απ’τη μία πλευρά, την αρχική ενδεκάδα για τις αποφασιστικές αναμετρήσεις της Liga και του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί ήταν οι Cristiano, Modric, Kroos, Μπενζεμά ...


Απ’την άλλη, η αποκαλούμενη ομάδα Β. Καθοδηγούμενη απ’τον Asensio, με τον Morata ως 9 και τους James και Lucas να συνεισφέρουν παιχνίδι και γκολ, η δεύτερη madridista μονάδα ήταν βασική για τη νίκη σε πέντε εξόδους στο πρωτάθλημα: Eibar, Deportivo Leganés, Sporting και Γρανάδα. 15 στους 15 βαθμούς για μια ομάδα που φέτος θα’χει το κερασάκι των Theo και Marcos Llorente.

Η επίθεση είναι στον αέρα

Με τους Theo και Marcos Llorente να καλύπτουν τις δύο τρύπες που είχε το ρόστερ, του Florentino Pérez του παρουσιάζεται ένα μακρύ καλοκαίρι για τη διευθέτηση διαφόρων θεμάτων στην υπόλοιπη ομάδα. Το κύριο, λογικά, να πείσει τον Cristiano να συνεχίσει να ηγείται της madridista ομάδας με τα γκολ του.

Όμως η περίπτωση του CR7 δεν είναι η μόνη εκκρεμότητα στα γραφεία του Τ4 του Santiago Bernabeu. Ο Morata, που είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ψάχνει τα λεπτά ποιότητας που δεν είχε στη Μαδρίτη. Η έξοδός του θ’άφηνε τους λευκούς, χωρίς ένα 9 εγγυήσεων στον πάγκο, αλλά θ’άνοιγε τις πόρτες (ακόμα περισσότερο) στον Mbappé, τον galáctico που θα’ρχονταν να αποκορυφώσει τη madridista επίθεση.


Αυτή του Morata, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η μόνη προγραμματισμένη έξοδος μεταξύ των επιθετικών παικτών. Ο Mariano αναζητά ομάδα κι ο James, ένα ακόμα απ’αυτούς που συνηθίζουν να συνεισφέρουν μια καλή ποσότητα γκολ, θα φύγει αν έρθει στο Chamartin μια προσφορά τουλάχιστον 75 εκατομμυρίων ευρώ.


Απ’την άλλη πλευρά, το τέρμα μπορεί να υποστεί μια ανατροπή αν, τελικά, εγκαταλείψει ο Donnarumma τη Μίλαν για να υπογράψει για τους λευκούς. Ο άθικτος τώρα Keylor θα έβλεπε τη θέση του σε κίνδυνο, αν έρθει ο Ιταλός, που θεωρείται από όλους ως ο νέος Buffon. Μεγάλα λόγια.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.