News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Víctor Fernández, η La Fábrica και η Rosetta Stone

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Του Carlos Forjanes

Η τελευταία δεκαετία κάθε άλλο παρά ήσυχη ήταν στα γραφεία της La Fábrica. Ο τελευταίος που έπεσε, έχοντας συμπληρώσει μόνο δύο απ’τα τρία χρόνια για τα οποία υπέγραψε, ήταν ο Víctor Fernández. Ρητό αίτημα του Florentino Pérez, απ’το τέλος του 2016 το έργο του εποπτεύονταν... με απόφαση του ίδιου του Florentino Pérez. Δεν τον έχει σώσει ούτε η πιθανότητα, η Juvenil Α, η χαϊδεμένη ομάδα του Valdebebas, να κάνει το νταμπλ που θα την επιβεβαιώσει ως την καλύτερη ομάδα στην Ισπανία. Έχει ήδη το Champions Cup κι έχει κερδίσει με 2-0 εντός έδρας την Βιγιαρεάλ στο πρώτο σκέλος των ημιτελικών του Copa del Rey.

Για να αποκρυπτογραφήσουμε το πραγματικό οργανόγραμμα της εξουσίας της λευκής cantera σ’αυτήν τη δεκαετία, θα’πρεπε να ανακαλύπταμε μια ακόμα Rosetta Stone. Από τότε που έφυγε ο Michel, η αιθέρια (και αιώνια) μορφή του Ramón Martínez στις διάφορες θέσεις του δεν είναι μερικές φορές, αλλά είναι πάντα. Με αμφιλεγόμενες αποφάσεις, όπως την απόλυση του Toril, του τελευταίου προπονητή που θριάμβευσε πραγματικά στην Castilla. Αυτή η έξοδος του πρώην πλέον Διευθυντή της Εκπαίδευσης, ενισχύει, έμμεσα, τον Juni Calafat, επικεφαλής των διεθνών μεταγραφών για την ακαδημία, αν και η δική του είναι η αγορά της Νότιας Αμερικής. Για την κάλυψη των αποχωρήσεων απ’την Castilla των Mariano και Mayoral, πόνταρε για τον Παραγουανό Sergio Díaz (κόστισε 5,5 εκατομμύρια κι άλλα 5 σε μεταβλητές) και είχε ένα μελαγχολικό πρώτο έτος στο Valdebebas. Ο Ουρουγουανός Federico Valverde (πλήρωσαν 5 εκ. €) κατέλαβε την κενή θέση που άφησε ο Marcos Llorente κι απλά τα κατάφερε, χωρίς περαιτέρω. Παρ'όλα αυτά, η οντότητα έχει ξεκινήσει ένα άλλο στοίχημα υπογράφοντας τον νεαρό Βραζιλιάνο Augusto (3Μ € στην Σάο Πάολο), ο οποίος θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν προερχόμενος από περισσότερο από ενάμιση χρόνο χωρίς να παίζει...

Ο Víctor Fernández φεύγει απ’την πίσω πόρτα του Valdebebasμε το λεκέ αυτής της τελευταίας μεταβατικής Castilla και «πολιτικοποιημένης»στις ενδεκάδες της, όπως λένε στην λευκή αθλητική πόλη, και επιδεινωμένης με το λάθος της επιλογής Solari, δεμένος χειροπόδαρα ακριβώς λόγω αυτών των εντεκάδων. Επίσης με επαναλαμβανόμενες καταγγελίες από διάφορους μάνατζερ των παικτών, όλο και πιο παρούσες, και με πιο νεαρούς παίκτες, με τους οποίους είχε κάτι περισσότερα από προστριβές. Αλλά με τα μετάλλια του να’χει προωθήσει ως τεχνικούς, τον Álvaro Benito, και ιδιαίτερα τον Guti. Αυτός ο τελευταίος περπατούσε στο χρονοντούλαπο του οργανογράμματος των προπονητών της La Fábrica, κατηγορούμενος για έλλειψη συμμετοχής και για το ότι ζούσε «περισσότερο στη νύχτα παρά στη μέρα», που τραγουδούσε και η La Fuga. Ο Víctor Fernández του έδωσε την ευκαιρία και τώρα είναι ο άνθρωπος της μόδας στο Valdebebas.

Ο Victor φεύγει επίσης χωρίς να υλοποιήσει διάφορα πρότζεκτ που είχε στο μυαλό του, όπως το να «χοντραίνει» τη βάση της πυραμίδας με τη δημιουργία περισσότερων ομάδων για να απορροφήσουν όλο το πιθανό madrileño ταλέντο και να εγκαταστήσουν μια συμφωνία συνεργασίας με την άλλη σημαντική ομάδα της Μαδρίτης της οποίας η cantera είναι σχεδόν τόσο άπληστη όσο η madridista, αυτή της atlética. Είχε ήδη σκιαγραφήσει έναν καλό αριθμό μεταγραφών για τις μικρότερες ομάδες, και το σχέδιο να ανεβάσει οκτώ παίκτες απ’αυτήν την θριαμβευτική Juvenil A στην Castilla. Τώρα αναβάλλονται τα πάντα. Το γραφείο στον τελευταίο όροφο του κτιρίου της cantera φαίνεται να προορίζεται για έναν  αναγνωρισμένο πρώην παίκτη του συλλόγου. Η τελευταία εξέλιξη σ’αυτό το τρενάκι του λούνα παρκ που είναι οι ιεραρχίες γύρω απ’τη La Fábrica.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.