News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Mourinho σε Morata: «Εδώ θα γίνεις σημαντικός»

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Αύριο η πρώτη προσφορά

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του εξήγησε το πρότζεκτ και το ρόλο που έχει κρατήσει γι’αυτόν


Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά ο Άλβαρο Μοράτα θέλει να αισθάνεται σημαντικός, να’χει λεπτά στα καθοριστικά ματς κι όχι να περιορίζεται στο να παίζει τα παιχνίδια που οι άλλοι παίρνουν ως ξεκούραση για να φτάσουν σε άριστη κατάσταση στα καθοριστικά. Για το λόγο αυτό, ο επιθετικός έχει αποφασίσει ν’αφήσει την πειθαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως έκανε γνωστό στους λευκούς ηγέτες την Παρασκευή το πρωί.

Πριν περάσει ο Juanma López, μάνατζερ του απ’τα 14 του, απ’τα γραφεία του Santiago Bernabeu, ο φορ δέχτηκε μια κλήση που καθάρισε οποιουδήποτε τύπου αμφιβολία που μπορούσε να’χε σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να’ταν ο επόμενος προορισμός του. Η κλήση ήταν από έναν παλιό γνωστό, όπως είναι ο José Mourinho για τον madridista επιθετικό. «Έλα μαζί μου, θα’σαι σημαντικός», του έχει πει ο προπονητής αυτής που θα’ναι η αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης στις 8 Αυγούστου, με το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο διακύβευμα.


Ο Πορτογάλος ήταν πολύ ειλικρινής στις δύο επικοινωνίες που είχε με τον Morata. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον έχει κάνει να δει, σε μια συνομιλία στην οποία ο σεβασμός για την Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε πάνω απ 'όλα, το βαθμό που επρόκειτο να’χει μέσα στο ρόστερ της πρωταθλήτριας του Europa League.

Και πάλι μαζί

Ο Μουρίνιο υπολογίζει τον Morata και τον υπολογίζει ως αναφορά της επίθεσης. Δεν του έχει υποσχεθεί το καθεστώς βασικού, αλλά του έχει καταστήσει πολύ σαφές πώς, πού και πόσο χρειάζεται την παρουσία του στην αγγλική ομάδα. Απ’το να’ναι η πρώτη αλλαγή για την κορυφή της επίθεσης, θα περάσει στο να’χει την ευθύνη του να ηγηθεί μιας επίθεσης όπως της Γιουνάιτεντ.

Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας του έχει υπενθυμίσει ότι με την παρουσία του στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε το πρώτο μεγάλο του συμβόλαιο ως επαγγελματίας, κάνοντάς τον να παίξει στην αριστερή πλευρά για ν’ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, παρά το ότι ο επιθετικός δεν το έβλεπε εντελώς απαραίτητο. Με τον τρόπο του τον στήριξε στο παρελθόν και του έδωσε κάποια περιστασιακή ευκαιρία.

Ο Μουρίνιο πιστεύει ότι ο Morata έχει εξελιχθεί ως παίκτης. Τώρα έχει κινήσεις που τον μετατρέπουν σ’ένα εννέα που μπορεί να γίνει παγκόσμια αναφορά. Το πέρασμά του απ’την Ιταλία τον έχει οδηγήσει να μάθει να παίζει με πλάτη στο τέρμα και, σε συνδυασμό με τη σωματική του δύναμη κι αυτήν την εκμάθηση στην πλευρά, έχουν δώσει τη θέση τους σ’έναν ολοκληρωμένο Morata και πιο ισχυρό απ’του παρελθόντος.

Μια ομάδα πρωταθλήτρια

Επιπλέον, ο προπονητής τον έχει τον κάνει να δει το ποιοτικό άλμα που θα κάνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει της επόμενης σεζόν. Του’χει πει ότι ο σύλλογος θα στοιχηματίσει δυνατά έτσι ώστε η ομάδα να επιστρέψει σ’αυτήν που ήταν πάντα, δηλαδή, δυνατή και ισχυρή, με πρώτο στόχο την Πρέμιερ, αλλά χωρίς να ξεχνά το Champions League, αν κι αυτός είναι ένας πιο μακροπρόθεσμος στόχος.

Ο φορ, επιπλέον με το ν’ακούσει τον προπονητή, ήθελε να μάθει τη γνώμη των Ισπανών παικτών που υπάρχουν στην Γιουνάιτεντ. Έτσι έχει μιλήσει με τους Ander Herrera και David de Gea, παίκτες με τους οποίους συνυπάρχει στην εθνική και οι οποίοι του έχουν καταστήσει σαφές τι είναι και τι αντιπροσωπεύει το μεγαλείο της αγγλικής ομάδας.

Αύριο θα υπάρξει μια νέα συνάντηση μεταξύ των μάνατζερ του παίκτη και των λευκών ηγετών, στιγμή στην οποία θα έρθει η προσφορά απ’την αγγλική ομάδα, που η Μαδρίτη αναμένει να φτάσει τα 90 εκατομμύρια ευρώ που ζητά για την ελευθερία του φορ, αν κι όλα δείχνουν ότι η βρετανική πρόταση θα’ναι περίπου 70 εκατομμύρια.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:



@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.