News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο José Ángel Sánchez ζητάει την επιστροφή του «Νόμου Beckham»

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ο Γενικός Διευθυντής της Μαδρίτης το αξιώνει για να ευνοήσει την βιομηχανία του ποδοσφαίρου


Ο γενικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης, José Ángel Sánchez, είπε ότι απ’τη Διοίκηση μπορεί να μελετηθεί η φορολόγηση του ποδοσφαίρου για να ευνοήσει την βιομηχανία κι εξέφρασε την ανησυχία του για το μεγάλο οικονομικό χάσμα μεταξύ της Πρέμιερ Λιγκ και της ισπανικής liga.

«Δεν έχουμε τόσες πολλές βιομηχανίες στην Ισπανία σε μια ηγετική θέση, όπως του ποδοσφαίρου. Θα’πρεπε να προβληματιστούμε μ’αυτό. Όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι και η Διοίκηση μπορεί. Για παράδειγμα, πώς εξηγείται ότι οι μόνοι επαγγελματίες στους οποίους δεν ισχύει ο νόμος Μπέκαμ στην Ισπανία, είναι οι ποδοσφαιριστές;», αναρωτήθηκε.

Στην παρέμβασή του στο Συνέδριο για ένα Νέο Νομικό Πλαίσιο στον Αθλητισμό που πραγματοποιείται στην INEF, ο Sánchez διαβεβαίωσε ότι οι παίκτες στην Ισπανία πληρώνουν πολύ περισσότερους φόρους από ό, τι άλλοι επαγγελματίες αθλητές κι από άλλες χώρες.

«Δεν λέω να πληρώνουν λιγότερο. Να πληρώνουν όλα όσα πρέπει να πληρώνουν, αλλά να αναλύεται αν αυτό γίνεται καλά. Ίσως να μην γίνεται καλά και να μπορεί να βελτιωθεί. Στην Αγγλία πληρώνουν λιγότερα», υπογράμμισε.

Premier vs Laliga

Σε αυτό το σημείο παραδέχτηκε την ανησυχία του για τον «ανταγωνισμό με την Premier League», που είναι «καλύτερα διαχειριζόμενη κι έχει περισσότερο κοινό», με μερικά τηλεοπτικά συμβόλαια των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν, σε σύγκριση με το 1,5 του ισπανικού.

«Η διαφορά είναι αβυσσαλέα. Εδώ μπορούμε να πούμε ότι έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο λόγω των αποτελεσμάτων των συλλόγων μας, αλλά από βιομηχανικής άποψης δεν μπορούμε να συγκριθούμε και δεν φαίνεται οι συνθήκες να επιτρέπουν να’μαστε αισιόδοξοι», σχολίασε.

Ο Sánchez αναφέρθηκε στο αντάλλαγμα που παίρνει η Premier απ’την πώληση της διοργάνωσής της στην Ασία και στον αντίκτυπο που έχει πετύχει επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες με το πρωινό ματς του Σαββάτου.

«Υπογράφουν τους καλύτερους. Στην Αγγλία οι ποδοσφαιριστές αμείβονται πολλά περισσότερα και πληρώνουν λιγότερους φόρους. Και σ’αυτό αντιτίθεται ένα μικρό γκρουπ ευρωπαϊκών ομάδων που εξακολουθούν να αντέχουν, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτό είναι σαν μια γυάλα όπου δεν υπάρχει οξυγόνο», δήλωσε.

Μια άλλη πτυχή που κατά τη γνώμη του είναι ρυθμιζόμενη, είναι τα όρια των αρμοδιοτήτων των διοργανωτών των διοργανώσεων, λόγω της «τάσης που έχουν να ολισθαίνουν» σε πολλούς τομείς.

Δικαιώματα

«Δεν πρόκειται να αντιταχθώ στην από κοινού πώληση των δικαιωμάτων μετάδοσης, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να είναι μια διαδικασία που προστατεύει μια διαδικασία κολεκτιβοποίησης των περιουσιακών στοιχείων», τόνισε, κι αναφέρθηκε στις προκλήσεις του συλλόγου του σχετικά με συμφωνίες με τους κανονισμούς του μάρκετινγκ.

Αν και το βασιλικό διάταγμα προστατεύει τα δικαιώματα δημοσιότητας των συλλόγων, αμφισβήτησε τον ισχυρισμό της Laliga να χρησιμοποιούν όλα τα σωματεία την ίδια σχεδίαση αριθμών στις φανέλες τους. «Οι φανέλες πωλούνται ως ένα αδειοδοτημένο προϊόν, είναι ένα δικαίωμα που είχαν τα κλαμπ και δεν πρόκειται να’χουν», εκτίμησε.

Ο Sánchez παρενέβη σε μια συζήτηση σχετικά με το πλαίσιο για την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μαζί με τους δικηγόρους Sara Moya (Gómez Acebo και Pombo) και Luis Cazorla (Cazorla-Abogados) και τον διευθυντή του Συνδέσμου Παικτών Χάντμπολ, Claudio Gómez, στον οποίο αμφισβήτησε ότι το άθλημά του συγκαταλέγεται ως επαγγελματικό.

Όπως εξήγησε, «πριν, οι σύλλογοι χρηματοδοτούνταν σ’ένα 75-80% απ’τα δημόσια ιδρύματα και τώρα με τη συμβολή των συνδρομητών, των ιδιωτικών χορηγών και της συμβολική συνεισφοράς των θεσμικών οργάνων, αλλά οι σύλλογοι πρέπει να ψάξουν τρόπους».


«Οι δημόσιοι φορείς δεν είναι για να χρηματοδοτούν τον επαγγελματικό αθλητισμό, το ότι το έχουν κάνει πριν φτάνει και το ότι μπορούν να βοηθήσουν τώρα, τέλεια. Πώς να το κάνουν; Το είπαμε ήδη πριν χρόνια, με το νόμο προστασίας έτσι ώστε οι ιδιωτικές εταιρείες να συνεργαστούν και να’χουν ένα αντάλλαγμα».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.