News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ένα Bernabéu πιο πράσινο

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Το νέο γήπεδο θα επιτρέψει μια μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας


Το Santiago Bernabeu θα ξεκινήσει τη μεγάλη μεταμόρφωσή του αυτό το καλοκαίρι. Τρία χρόνια εργασιών -το πιο σημαντικό μέρος θα πραγματοποιηθεί στα καλοκαίρια του 2018 και του 2019- για να κάνουν το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης το πιο θεαματικό στον κόσμο ... κι επίσης το πιο αποτελεσματικό. Επειδή μία απ’τις δεσμεύσεις του λευκού club με το Δημαρχείο, κι επίσης με τους οπαδούς του, είναι να κάνει το Μπερναμπέου ένα πιο πράσινο, πιο οικολογικό μέρος.

Ο πρώτος στόχος είναι η μείωση της ηχορύπανσης. Γι’αυτό, κλειδί θα’ναι το νέο δέρμα του σταδίου, το οποίο θα’ναι από χάλυβα και η στέγη απ’το ίδιο, το οποίο απ’την άλλη πλευρά θα μειώσει επίσης τη ρύπανση φωτός .

Μια άλλη απ’τις καινοτομίες του νέου Bernabéu θα’ναι η δημιουργία μιας ζώνης φόρτωσης κι εκφόρτωσης σε μία από τις γωνίες του νοτίου πετάλου του σταδίου για την μετέπειτα διανομή των αγαθών μέσω ενός συστήματος κάθετων επικοινωνιών κι ενός εσωτερικού τούνελ που θα καλύπτει όλη την περίμετρο του γηπέδου. Ο στόχος είναι να απαλλάξει τους γείτονες απ’τις ενοχλήσεις των φορτηγών που έρχονται στο γήπεδο κάθε εβδομάδα. Όλες οι υπηρεσίες catering, οι εργασίες του γκαζόν και οι κινητές μονάδες που στέλνουν το τηλεοπτικό σήμα θα μετακινηθούν στο υπόγειο στο επίπεδο -2, στις κατακόμβες του Μπερναμπέου, που θα αποκτήσουν ζωή με τη νέα μεταρρύθμιση.

Το νέο δέρμα, επιπλέον, θα επιτρέψει επίσης μια μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινότητα του σταδίου και, πάνω απ 'όλα, στις ημερομηνίες του αγώνα. Ο νέος εξαερισμός του δέρματος του Μπερναμπέου θα επιτρέψει έναν καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας και θα μειώσει την κατανάλωση των τωρινών σωμάτων υπέρυθρης ακτινοβολίας, που σε μια σειρά από 1.300 δίνουν θερμότητα στους οπαδούς το χειμώνα. Η πρόθεση είναι να τα αντικαταστήσει με ηλεκτρικά καλοριφέρ που θα τροφοδοτούνται απ’την ίδια την ενέργεια που θα παράγεται απ’το γήπεδο. Με το νέο πακέτο θα εγκατασταθούν ηλιακοί συλλέκτες.

Επιπλέον, θα βελτιωθούν όλοι οι εξωτερικοί χώροι του γηπέδου. Περισσότεροι πεζόδρομοι και στις τέσσερις πλευρές, μειωμένη κυκλοφορία στις Rafael Salgado, Padre Damián και Concha Espina κι ένας κήπος 6.000 τετραγωνικών μέτρων αντικαθιστώντας την τωρινή Esquina del Bernabéu, είναι άλλα απ’τα μέτρα που θα κάνουν το Bernabeu ένα γήπεδο πιο φιλικό με το περιβάλλον.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.