News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Mónaco και Mbappé είναι πλέον έτοιμοι να δώσουν το οριστικό «ναι» στον Florentino Pérez

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Του Alonso Castilla

Με την «υπόθεση Κριστιάνο» προς επίλυση

Η Μονακό είχε αμφιβολίες για την καταλληλότητα του να πουλήσει αυτό το καλοκαίρι το μεγάλο αστέρι της, αλλά τώρα έχει σαφές ότι είναι το καλύτερο. Κάλιο πέντε και στο χέρι...

Με τη μεταγραφική αγορά να βαδίζει με ρυθμό χελώνας, με μια καλή χούφτα επιχειρήσεων εν εξελίξει, αλλά ακόμα χωρίς να υλοποιηθούν, η πιο δυνατή, αυτή που θα φωτίσει περισσότερο το καρουσέλ των μεταγραφών, βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Φυσικά, μπαίνει στην τελική ευθεία της, δεν φαίνεται η πώληση του Kylian Mbappé να καθυστερεί υπερβολικά. Και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει το προβάδισμα με κάποια σαφήνεια τις τελευταίες εβδομάδες για ν’αποκτήσει τις υπηρεσίες του νεαρού Γάλλου επιθετικού. Η νυν πρωταθλήτρια της γαλλικής Ligue 1 θα δει πολύ αποδυναμωμένο το ρόστερ της, αλλά τα στελέχη της έχουν ήδη σαφές ότι δεν τους μένει άλλη επιλογή απ’το να πουλήσουν τώρα και να μην περιμένουν ένα χρόνο.

Η Μονακό δεν φαίνεται εδώ και καιρό πολύ αποφασισμένη ν’ανοίξει τις πόρτες στο μεγάλο κι ανερχόμενο αστέρι της, αλλά εδώ και μέρες έχει αποδεχτεί πλέον την αποχώρηση του παίκτη της. Η συζήτηση άνοιξε καθοδόν, στο εσωτερικό του συλλόγου, με υποστηρικτές της διατήρησης του Mbappé για μια ακόμη σεζόν κι άλλους πεπεισμένους ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να εισπράξουν. Σε διάφορα ποδοσφαιρικά σενάρια ποντάρονταν  η παραμονή του παίκτη στην τωρινή ομάδα του, αλλά τελικά έχει υπολογιστεί ότι είναι καλύτερο να αρπάξουν τα εκατομμύρια, πολλά, τώρα, γιατί σ’ένα χρόνο, το σενάριο μπορεί να’ναι εντελώς διαφορετικό.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ο οποίος διευθύνει τη Μονακό άλλαξε την πολιτική πριν καιρό. Μετά την ανάληψη του ελέγχου του συλλόγου στα τέλη του 2011, αποφάσισε να ποντάρει στην απόκτηση αστέρων, το οποίο άρχισε να κάνει όταν η ομάδα ανέβηκε  το 2013 στη Ligue 1 υπό το χέρι του Κλαούντιο Ρανιέρι. Στο monegasco ρόστερ έφτασαν παίκτες όπως ο James Rodríguez ή ο Radamel Falcao, αλλά πολύ σύντομα ο Dimitri Rybolovlev επέλεξε να ποντάρει σ’άλλη τακτική, με θετικά αποτελέσματα. Αποφάσισε να αποκτά νέους σε πλήρη περίοδο ανάπτυξης έτσι ώστε αργότερα να εισπράττει, κάθε μέρα και περισσότερα. Πριν βδομάδες πούλησε τον Bernardo Silva στη Manchester City, ο Mendy είναι πολύ κοντά στο ν’ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, ο Fabinho είναι το αντικείμενο του πόθου του Simeone, αλλά επίσης και του Μουρίνιο για την ενίσχυση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του...

Αλλαγή της ομιλίας

Απόδειξη του ότι με τον Mbappé θα συμβεί το ίδιο είναι ότι ο ίδιος ο Dimitri Rybolovlev κατέστησε πολύ ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι με μια καλή προσφορά στο τραπέζι δεν θα υπάρξουν προβλήματα, δεν θα κλείσει την πόρτα εξόδου αν ο αγοραστής ανταποκριθεί. «Πρόκειται για μια απόφαση του παίκτη, όχι του συλλόγου, έτσι πρέπει να περιμένουμε να προχωρήσει η κατάσταση από μόνη της», δήλωσε ο μεγιστάνας σε μια συνέντευξη στην L'Equipe. Εβδομάδες νωρίτερα, ωστόσο, εκπρόσωποι της Μονακό ισχυρίζονταν εντελώς το αντίθετο, τονίζοντας ότι ο παίκτης δεν θα εγκατέλειπε το μαντρί αυτό το καλοκαίρι με κανέναν τρόπο.

Έδειξε τις αμφιβολίες του πριν καιρό, όταν ρωτήθηκε για την κίνησή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Mbappé είπε χωρίς δισταγμό ότι στα 18 του έπρεπε να παίζει και να παίζει, και να μην είναι ένας δευτερεύον ζώντας, σε αυτή την περίπτωση, στη σκιά του BBC. Αλλά πλέον φαίνεται πεπεισμένος ότι το να φορέσει τα λευκά είναι το καλύτερο για να συνεχίσει την εξέλιξή του, επίσης κι έτσι ώστε το ποδόσφαιρό του να φανεί περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο. Μένει να δούμε τι θα συμβεί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με ένα πολύ αβέβαιο μέλλον για την ώρα, αλλά που μετά το Κύπελλο Συνομοσπονδιών -ολοκληρώνεται την Κυριακή-  θ’ αποκαλυφθεί οριστικά. Θα παρουσιάσει μια προσφορά κάποιου συλλόγου ο Πορτογάλος ή θα κάνει πίσω, ενώ είχε αποφασίσει ν’αφήσει την Ισπανία λόγω των προβλημάτων του με τη δικαιοσύνη;

Ομάδες όπως η Άρσεναλ, όπως ενημέρωσε αυτή η εφημερίδα, του εγγυούνταν έναν καλό μισθό και μια σταθερή θέση στην αρχική ενδεκάδα. Στην Ρεάλ Μαδρίτης, εφόσον έρθει, ο ρόλος του θα εξαρτηθεί απ’το τι θα συμβεί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε κάθε περίπτωση, αν ο Πορτογάλος αστέρας δεν κινηθεί, ο Mbappé θα’χει έναν μεγαλύτερο ρόλο από ό, τι ο Morata την περασμένη σεζόν. Τα οικονομικά του λευκού club δεν θα υποφέρουν υπερβολικά αν πρέπει να πληρώσει μια περιουσία στη Μονακό και δεν πουλήσει τον CR7, καθώς οι προαναφερθείσες πωλήσεις του επιθετικού και του James Rodríguez θ’αφήσουν στα ταμεία ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.