News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης κι ο Cristiano οχυρώνονται και η λύση είναι όλο και πιο μακρινή

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Του Jesús Garrido

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περιμένει

Η Φορολογική Υπηρεσία τον κατηγορεί για εξαπάτηση 14,8 εκατομμυρίων ευρώ, και είναι διατεθειμένος να το ξεπληρώσει με την αποχώρησή του απ’την Ρεάλ Μαδρίτης και, κατά συνέπεια, απ’την Ισπανία, αν δεν φτάσει σ’ένα σημείο συμφωνίας


Ο Ramón Calderón λέει ότι θα’ναι δύσκολο να πείσει τον Cristiano ν’αλλάξει γνώμη και, σ’αυτό το σημείο της ταινίας, ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να’ναι σε καλό δρόμο. Η επίλυση αυτού του το χάους, προφανώς, δεν θα’ναι εύκολη. Η απόφαση του Ρονάλντο έχει ληφθεί, δεν είναι ένα απλό παιδαριώδες ξέσπασμα για να τον προσέξουν, όπως συνέβη ήδη το 2012, όταν ήταν «λυπημένος» κι αυτό που κατάφερε τότε ήταν μια ανανέωση προς τα πάνω και του πέρασαν όλες οι λύπες. Πιστεύει ότι λαμβάνει μια άδικη μεταχείριση απ’την εφορία, που τον κατηγορεί για εξαπάτηση 14,8 εκατομμυρίων ευρώ, και είναι διατεθειμένος να το ξεπληρώσει με την αποχώρησή του απ’την Ρεάλ Μαδρίτης και, κατά συνέπεια, απ’την Ισπανία, αν δεν φτάσει σ’ένα σημείο συμφωνίας που, τη σήμερον ημέρα, φαίνεται πραγματικά μακρινό.

Όπως εξηγήσαμε σ’αυτό το διακεκριμένο άρθρο, ο παίκτης θεωρεί ότι έχει εκπληρώσει τις δημοσιονομικές του υποχρεώσεις, παρά το ότι δήλωσε στην Ισπανία μόνο ένα μέρος των εσόδων του απ’την εκμετάλλευση της εικόνας του, κι ότι δεν υπάρχει έγκλημα για το ότι συμμετείχε σε μια δομή στις Παρθένες Νήσους και στην Ιρλανδία για να μην πληρώνει φόρους στη χώρα μας, καθώς είναι ένας μηχανισμός που χρησιμοποιείται από πολλούς παίκτες του δικτύου του Jorge Mendes, καθώς το 2015 δήλωσε εθελοντικά όλες τις παγκόσμιες χορηγίες του κι αποκάλυψε την ύπαρξη αυτής της δομής.

Το Υπουργείο Οικονομικών, αντιθέτως, θεωρεί ότι δεν ήταν ούτε ειλικρινής ούτε πλήρης ρύθμιση, επιπλέον, υποστηρίζει ότι έχει σταματήσει να δηλώνει έσοδα ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για χρήση της εικόνας του ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό, όταν στην πραγματικότητα υπήρχε ενεργή συμμετοχή του Cristiano σε περιπτώσεις όπως το να γυρίσει μια διαφήμιση ή να παίξει ένα παιχνίδι. Προχωρώντας η έρευνα, ο Cristiano έχει να χάσει σε κάθε περίπτωση. Η να καταλήξει σε μια συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές και ν’αναγνωρίσει, ως εκ τούτου, την ενοχή του για να πληρώσει ένα πρόστιμο και ν’αποφύγει τη φυλακή, ή να το αρνηθεί και ν’αναγκαστεί ν’αποδείξει την αθωότητά του σε μια δίκη που θα μπορούσε να του κοστίσει αρκετά χρόνια φυλάκισης αν βγει ηττημένος.

Απ’την άλλη πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι διατεθειμένη να ενδώσει στην πίεση του παίκτη και δεν πρόκειται να πληρώσει ένα λάθος που απ’το club θεωρούν ξένο. Η Μαδρίτη πιστεύει ότι αυτή η υποτιθέμενη απόφαση του Cristiano ν’αφήσει το club δεν τίποτα άλλο από έναν τρόπο ν’αναγκάσει την οντότητα της οποίας προεδρεύει ο Florentino Pérez να βάλει απ’την τσέπη της το πρόστιμο μέσω μιας βελτίωσης της σύμβασης (λόγω του ύψους του προστίμου). Η Μαδρίτη θεωρεί ότι υπάρχουν όρια κι όσο κι αν ο Πορτογάλος είναι, πιθανότατα, ο πιο σημαντικός παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει το δικό του σ’αυτό το θέμα. Αν θέλει να φύγει, θα του ανοίξουν την πόρτα της εξόδου, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό που δεν έχει καταβληθεί ποτέ για έναν παίκτη. Φυσικά, δεν εξετάζουν να λάβουν καμία απόφαση, μέχρι να τελειώσει η συμμετοχή του παίκτη τους στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Στη Μαδρίτη δεν είναι ανόητοι. Κατανοούν επίσης ότι ο Cristiano έφτασε πριν καιρό στο αποκορύφωμα της καριέρας του κι ότι σε ηλικία 32 ετών η απόδοσή του θα μειωθεί σταδιακά, όπως έχει φανεί ήδη αυτή τη σεζόν, στην οποία έχει προφυλαχθεί ξεκάθαρα για τους τελευταίους μήνες του ανταγωνισμού, στους οποίους έχει ανακτήσει την καλύτερη εκδοχή του. Μπορεί να’ναι η τελευταία φορά που μπορεί η Μαδρίτη να λάβει ένα χρηματικό ποσό τόσο μεγάλο όσο λένε (περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ) για τον παίκτη βιτρίνα της.


Μ’αυτήν την ρευστότητα, αυτό που θα μπορούσε να κάνει ο Florentino στην αγορά είναι ανυπολόγιστο. Πέραν του ότι θα’χει περισσότερο από καλυμμένο το οικονομικό «fair play» της FIFA, θα’χε στο χέρι του τη δυνατότητα να πάρει όποιον ήθελε. Mbappé; Donnarumma; Hazard; Theo; Όσους θέλει. Θα μπορούσε επίσης να φυλάξει ένα μέρος για την χρηματοδότηση της ανακατασκευής του Santiago Bernabeu. Οι επιλογές που θα του άνοιγαν θα’ταν πολλαπλές. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι αυτή η ποικιλία εναλλακτικών αντισταθμίζει την απώλεια μιας ασταμάτητης πηγής εσόδων όπως είναι ο νυν και μελλοντικός νικητής της Χρυσής Μπάλας.

Που βαδίζεις, Κριστιάνο;

Αν ο Cristiano έχει πάρει την απόφαση να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από οκτώ σεζόν και τρία Τσάμπιονς Λιγκ, είναι επειδή ξέρει ότι έχει πολύ ανοικτή αγορά. Όχι τόσο πολύ, στην πραγματικότητα. Ποιοι σύλλογοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν 200 εκατομμύρια ευρώ για την ελευθερία του, επιπλέον με το να κάνουν ένα συμβόλαιο περίπου άλλων 200 εκατομμυρίων μικτά; Είναι ένα πολύ μειωμένο γκρουπ και, αυτές που μπορούν να τον ενδιαφέρουν αθλητικά, είναι στην πραγματικότητα μόνο δύο, γιατί η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία απ’αυτές που έχουν την ρευστότητα, αλλά ο Cristiano δεν θα’παιζε ποτέ στον εχθρό της United του, αυτή που θα’χε τις περισσότερες πιθανότητες να τον πάρει.

Αν επιβεβαιωθούν οι αποχωρήσεις των Zlatan Ibrahimovic και Wayne Rooney, θα απελευθερώνονταν μια τεράστια μισθολογική μάζα για να πληρώσει τον Πορτογάλο. Απ’την άλλη πλευρά, θα’πρεπε να καλύψει με ορισμένες πωλήσεις μέρος του ποσού της επιχείρησης. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στο ίδιο δίλημμα, δηλαδή, να κάνει οικονομικό χώρο στον Κριστιάνο. Φυσικά το γαλλικό πρωτάθλημα προσελκύσει τον Ρονάλντο οριακά. Αυτό που δεν είναι επιλογή, τουλάχιστον για τώρα, είναι το κινεζικό ποδόσφαιρο, επίσης διατεθειμένο να κάνει μια τρέλα για να τον προσλάβει.

Ο τελευταίος μνηστήρας που έχει προκύψει έχει υπάρξει η Milan. Ναι, η Milan. Ο αθλητικός διευθυντής της, Massimiliano Mirabelli, είπε: «Ο Κριστιάνο θέλει να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης; Εντάξει, εάν η Μαδρίτη θέλει τον Donnarumma, είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με τον Florentino Pérez. Φυσικά, χωρίς να ξεκινήσουμε απ’την βάση των 400 εκατομμυρίων για τα οποία μιλάει ο ισπανικός Τύπος». Είναι εξαιρετικά απίθανο να αποδεχθεί ο Κριστιάνο το δρόμο προς την Ιταλία. Μάλιστα, θα’ταν δύσκολο να φανταστείς τον Κριστιάνο να φεύγει απ’τη Μαδρίτη για οπουδήποτε αλλού εκτός απ’τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.