News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης, ανήσυχη, περιβάλλει τον Cristiano ενώπιον μιας περίπλοκης κατάστασης

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Του Victor Garcia

Messi και Xabi Alonso πήγαν σε δίκη

Η υπόθεση του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι περίπλοκη και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δείξει ανησυχία, τόσο για το μέλλον του παίκτη όσο και για τη σταθερότητα μέσα στο club


«Η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει την πλήρη εμπιστοσύνη της στον παίκτη μας Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κατανοούμε ότι έχει ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο στην εκπλήρωση των φορολογικών του υποχρεώσεων. (...) Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι απολύτως πεπεισμένη ότι ο παίκτης μας Κριστιάνο Ρονάλντο θα αποδείξει την πλήρη αθωότητά του σ’αυτή τη διαδικασία. Η Ρεάλ Μαδρίτης ελπίζει ότι η Δικαιοσύνη θα ενεργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε να αποδειχθεί το συντομότερο δυνατό η αθωότητά του». Τυφλή πίστη και, πάνω απ 'όλα, υποστήριξη και περιποίηση του λευκού club στον Πορτογάλο παίκτη σ’αυτή την ευαίσθητη κατάσταση. Πρόκειται για μια εξαιρετική επίδειξη δημόσιας αγάπης εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Florentino Pérez σ’ένα τέτοιο θέμα.

Όταν οι Pepe και Coentrao σχετίστηκαν με το Υπουργείο Οικονομικών, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν προέβη σε καμία δημόσια δράση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, η ηγετική φυσιογνωμία κι ο παίκτης βιτρίνα, είναι διαφορετικός. Στο club του Chamartin ελπίζουν όλο αυτό το θέμα να περάσει όσο το δυνατόν πιο φευγαλέα αν κι όχι λόγω αυτού, έχουν πάψει πλέον να συμβουλεύονται διάφορα δικηγορικά γραφεία για να’χουν την καλύτερη δυνατή γνώμη σχετικά με το πού μπορεί να πάει το θέμα. Ανησυχούν για το θέμα, αν και θεωρούν ότι μόνο ένα (πολύ) μακρινό ενδεχόμενο -(πολύ) κακή στρατηγική- θα προκαλούσε να μην μπορούσε ο Ρονάλντο να εξασκήσει το επάγγελμά του κανονικά. Ένα άλλο ζήτημα είναι το πώς μπορεί να επηρεάσει ψυχολογικά τον παίκτη...

Η κατηγορία της δίωξης οικονομικών εγκλημάτων εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σοβαρή. Μιλάει για τέσσερις φορολογικές παραβάσεις (μία για κάθε έτος) εκ των οποίων οι τρεις θα επιδεινώνονταν λόγω του ότι ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ η καθεμία. Σύμφωνα με την ένωση των τεχνικών της Hacienda Gestha, η πρώτη έχει μια ελάχιστη ποινή φυλάκισης ενός έτους και τα «τρία σοβαρότερα αδικήματα τιμωρούνται με φυλάκιση από δύο έως έξι έτη το καθένα, το οποίο θα συνεπάγονταν το αίτημα του Συνηγόρου του Κράτους για μια ελάχιστη ποινή φυλάκισης επτά ετών για τις τέσσερις υποτιθέμενες φορολογικές παραβάσεις». Αν και υπάρχουν ελαφρυντικά στα οποία μπορεί να καταφύγει και τα οποία θα μείωναν μια υποθετική καταδίκη.


Ο Jorge Mendes, ήρεμος

Ο παίκτης και η εταιρία εκπροσώπησης με επικεφαλής τον Jorge Mendes, έχει επιμείνει στην ηρεμία και στο ότι όλα είναι σωστά. Ότι χρησιμοποίησε μια εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, αλλά ότι τον Ιούνιο του 2015, πριν καταγγελθεί απ’το Υπουργείο Οικονομικών, έθεσε σε τάξη την κατάστασή του, παρουσιάζοντας όλες τις συμβάσεις του της εικόνας και πληρώνοντας 5,6 εκατομμύρια ευρώ. Όταν κάποιος δηλώνει πριν του ανοίξει το Υπουργείο Οικονομικών μια επιθεώρηση, μπορεί να καταφύγει στην «απαλλακτική δικαιολογία» και δεν μπορεί να γίνει εναντίον του μια ποινική υπόθεση.

Ωστόσο, η δήλωση αυτή πρέπει να είναι «πλήρης κι αληθής» και το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι ο παίκτης προσποιήθηκε συμβάσεις που φορολογηθήκαν στο εξωτερικό, κάποιες που θα’πρεπε να’χε δηλώσει στην Ισπανία. Εκεί προκύπτει το ποσό των 14,8 εκ. που φοροδιέφυγε για το οποίο τον κατηγορεί η ποινική δίωξη. Θεωρεί ότι, αν αυτή η διαφορά είχε υπάρξει σε μια πρώτη στιγμή, θα’ταν μια σαφής περίπτωση διοικητικής διαφοράς, όχι ποινικής, αλλά ότι όταν κάποιος καταφεύγει στην «απαλλακτική δικαιολογία» η ρύθμιση πρέπει να’ναι ολική. Η υπεράσπιση του ποδοσφαιριστή επιμένει ότι υπάρχει μόνο μια διαφορά κριτηρίου -κάτι συνηθισμένο με το Υπουργείο Οικονομικών- κι ότι αυτό δεν μπορεί να’ναι έγκλημα ούτε υπάρχουν προηγούμενα.

Μιμείται Messi και Xabi Alonso

Αλλά εφόσον πάει στο δικαστήριο ο παίκτης έχει δύο επιλογές. Ή να υπερασπιστεί την αθωότητά του και να πάει σε δίκη: όπως έκανε ο Μέσι (τελικά καταδικάστηκε απ’το Ανώτατο σε 21 μήνες για τα τρία φορολογικά αδικήματα, επτά μήνες για το καθένα) κι ο Xabi Alonso (η περίπτωσή του είχε μπει αρχικά στο αρχείο, αλλά ασκήθηκε έφεση). Σ’αυτή την περίπτωση πάει για το όλα ή τίποτα. Επειδή η κατηγορία του Συνηγόρου του Κράτους, για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών και της ποινικής δίωξης, θα’ταν κατά πάσα πιθανότητα πολύ ανώτερη απ’τα δύο χρόνια φυλάκισης, που συνεπάγονται φυλάκιση σε περίπτωση καταδίκης.

Μια άλλη επιλογή είναι να διαπραγματευτεί μια συμβιβαστική καταδίκη, κάτι που ψάχνουν όλο και περισσότερο οι κατηγορούμενοι για φορολογικά αδικήματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, διαπραγματεύεσαι με την ποινική δίωξη και τον Συνήγορο μια καταδίκη δύο ετών ή λιγότερο, σε αντάλλαγμα του να παραδεχτείς γρήγορα τα γεγονότα, να πληρώσεις τα χρήματα και το πρόστιμο, και να μειώσεις την δουλειά της δικαιοσύνης. Οι εισαγγελείς που ερωτήθηκαν εξηγούν ότι στην περίπτωση αυτή ο Κριστιάνο θα’πρεπε να καταθέσει τα χρήματα γρήγορα στο δικαστήριο, για να πάρει το ελαφρυντικό της αποκατάστασης της ζημιάς, και να παραδεχθεί το αδίκημα στην πρώτη του δήλωση. Ακόμα κι έτσι υπάρχουν εκείνοι που επισημαίνουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών είναι σκληρό σ’αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Επιφανής επιχειρηματίες όπως οι Carceller διαπραγματεύτηκαν συμβιβαστικά μια καταδίκη για φορολογική απάτη (πλήρωσαν 93 εκατομμύρια), οι ιδιοκτήτες της La Finca κατέληξαν να φτάσουν σε μια συμφωνία για πέντε εκατομμύρια και πριν, το έκαναν πολλοί διαφυγόντες της λίστας Falciani.

Και πώς ζει ο Cristiano όλο αυτό;

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ήρεμος, αλλά ενοχλημένος, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται με την Πορτογαλία για να φτάσει στην καλύτερη δυνατή φόρμα στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Η Μαδρίτη έχει επίγνωση αυτής της «ενόχλησης» κι ως εκ τούτου θέλησε να τον υποστηρίξει μέσω της επίσημης ανακοίνωσής της. Ο Πορτογάλος έχει μνηστήρες κι ο σύλλογος έχει επιλέξει να κάνει αυτή την κίνηση για να ενισχύσει την σχέση τους.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.