News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι προτεραιότητες του Zidane κι ο Mbappe

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca

Αν και διατηρεί τoν ίδιo γαλήνιο και ήρεμο τόνο όπως και πριν από τρεις μήνες, η φωνή του Ζιντάν ακούγεται σήμερα πιο ισχυρή. Βαραίνει περισσότερο, όπως οι απόψεις του. Είναι αυτό που δίνει η κατάκτηση του πρωταθλήματος και το δεύτερο συνεχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Το να ενισχύεις την εξουσία σου, αν και την είχες και πριν. Γι’αυτό θα συνεχίσει ο Keylor Navas στη Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη σεζόν και δεν θα υπογράψει τον De Gea, για παράδειγμα. Διότι είναι αυτό που θέλει ο προπονητής. Ο Ζιντάν έχει πάει για διακοπές, αλλά πριν καταστήσει σαφές ποια είναι η προτεραιότητά του: να ρυθμίσει το ρόστερ. Δεν είναι διατεθειμένος να περάσει και πάλι απ’τις να ενοχλήσεις που υπέστη την περασμένη σεζόν, όταν τους είχε όλους διαθέσιμους κι έρχονταν η ώρα να κάνει τις απορρίψεις, όχι πλέον την 11άδα. Το ν’αφήσει εκτός αποστολής τον Marco Asensio για τρία ή τέσσερα παιχνίδια τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, παρά την απόδοσή του, να μην μπορεί να υπολογίσει περισσότερο σ’έναν παίκτη που τον παθιάζει τόσο όπως ο Kovacic ή το να πρέπει να κόψει τον Lucas Vázquez απ’την αποστολή για τον τελικό του Champions League είναι πικρές εμπειρίες που προτιμά να μην επαναλάβει.

Η σεζόν έχει τελειώσει εξαιρετικά καλά για το Bernabeu και μπορεί να φαίνεται τώρα ότι όλη η πορεία ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Αλλά ο Ζιντάν δεν ξεχνά ότι μόλις πριν από λίγους μήνες ο Isco ήταν περισσότερο έξω παρά μέσα εσωτερικό γιατί μόλις που έπαιζε, μέχρι που ο τραυματισμός και η μετέπειτα εγχείρηση του Bale του πρόσφερε μια θέση στην εντεκάδα και μία λύση. Ή ότι ο Kovacic καίγεται με τα λίγα λεπτά του, κατάσταση που φοβούνται ότι θα επαναληφθεί μ΄έναν Marcos Llorente που έχει ήδη ξεκάθαρο ότι είναι πλέον για να παίζει στη Μαδρίτη. Η διαχείρισή του της καλύτερης ομάδας στην ιστορία του λευκού club ήταν μια επιτυχία, ναι, αλλά επίσης και μια συνεχή φθορά πίσω απ’τις πόρτες. Έχει επιφέρει ορισμένα θύματα, όπως δεν μπορούσε να’ναι διαφορετικά.

ΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΘΟΡΑ

Υπό αυτή την έννοια, ο τεχνικός θεωρεί δεδομένες τις εξόδους των Morata και James, γιατί ξέρει ότι το επόμενο είναι έτος Mundial και οι δύο παίκτες δεν επαναπαύονται στο να περάσουν περισσότερα λεπτά στον πάγκο (ή στην κερκίδα) παρά στο χορτάρι. Ούτε και είναι ότι έχει καθιερωθεί μια ιδιαίτερα ομαλή σχέση με κανέναν απ’τους δύο. Η θέση που αφήνει κενή ο James δεν θα καταληφθεί επειδή υπάρχουν αρκετοί παίκτες γι’αυτή τη θέση.

Όσο για τον Morata, είναι μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη ο οποίος έχει επαναξιολογηθεί παρά το ότι είναι αναπληρωματικός. Γι’αυτό και πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην πιο ακριβή μεταγραφή ενός Ισπανού ποδοσφαιριστή λόγω ευγένειας της United, και θ’αφήσει έναν πακτωλό εκατομμυρίων κι ένα κενό που προορίζεται να καταλάβει, αυτός που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει να γίνει η υπογραφή του καλοκαιριού: ο Kylian Mbappé.

MBAPPÉ, Ο ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

Ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο φιλοδοξούν όλοι οι μεγάλοι της Ευρώπης θέλει να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης, οπότε πλέον είναι θέμα διαπραγμάτευσης μιας λογικής τιμής με τη Μονακό, εις βάρος της συμφωνίας της ενσωμάτωσής σ’αυτό το καλοκαίρι ή να τον αφήσει δανεικό μία σεζόν ακόμα έτσι ώστε να’χει τα λεπτά που χρειάζεται και να συνεχίσει την εκθαμβωτική του εξέλιξη. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τις εκλογές για την προεδρία, όσο κι αν δεν υπάρχει αντίπαλος, είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι ο Florentino Pérez θ’αντισταθεί στο να ρίξει μια βόμβα και να παρουσιαστεί με την αίσθηση της στιγμής στο χέρι.

Ξεκινώντας απ’την παραδοχή ότι αυτό που λειτουργεί δεν αγγίζεται, ο Ζιντάν θέλει να μειώσει απ΄τους 21 στους 20, τους παίκτες του αγωνιστικού χώρου, διατηρώντας όμως δύο παίκτες ανωτάτου επιπέδου ανά θέση. Ο στόχος είναι να συνεχίσει να’χει δύο εξίσου ανταγωνιστικές ομάδες για ν’αντιμετωπίσει όλες τις διοργανώσεις. Ένα απ’τα κλειδιά για να διατηρήσει αυτήν την λεπτή ισορροπία έγκειται στην αποδεδειγμένη ευελιξία παικτών όπως ο Nacho, ο Kovacic, ο Kroos, ο Isco κι ο Asensio. Αυτό και η συμβολή των μετρημένων ενισχύσεων: Vallejo, Theo, Marcos Llorente και Mbappé, ο «κληρονόμος».


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.