News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η νίκη στο Cardiff αξίζει 80 εκατομμύρια

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Η κατάκτηση του Champions League θα απέφερε αυτά τα χρήματα

Νικώντας τη Juve, ο σύλλογος θα λάμβανε μια σημαντική ένεση χρημάτων, που θα του επέτρεπε ν’αντιμετωπίσει με φερεγγυότητα επιχειρήσεις όπως του Mbappé ή του De Gea


Η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει κάτι περισσότερο απ’το γόητρο στο Κάρντιφ. Προφανώς, σ’ένα αθλητικό σωματείο οι επιτυχίες στον τομέα βρίσκονται πάνω από οποιουδήποτε άλλου τύπου σκέψεις. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι επίσης μια επιχείρηση, τόσο για την UEFA όσο και για τους συλλόγους που συμμετέχουν σ’αυτό. Και ως εκ τούτου, η μερίδα του λέοντος αντιστοιχεί στον νικητή: τίποτα λιγότερο από 80 εκατομμύρια ευρώ, αναμένουν την ομάδα που θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το Σάββατο στο Εθνικό Στάδιο του Κάρντιφ.

Προφανώς, οι λογαριασμοί είναι ξεκάθαροι. Για την Ρεάλ Μαδρίτης, θα’ταν σχεδόν το ίδιο ποσό μ’αυτό που πήρε το club μόλις πριν από ένα χρόνο, όταν κατέκτησε το ενδέκατο στο θρυλικό San Siro. Πρόκειται για ένα ποσό, λογικά, περισσότερο από σημαντικό, που επιτρέπει στο λευκό club ν’αυξήσει τους λογαριασμούς του και να καυχηθεί γι’αυτή την οικονομική ισχύ που ιστορικά του έχει επιτρέψει ν’αναλάβει ορισμένες απ’τις πιο σημαντικές και δαπανηρές επιχειρήσεις στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου , περιπτώσεις των Φίγκο, Ζιντάν, Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά ή Gareth Bale.

Επειδή 80 εκατομμύρια είναι πολλά και σ’αυτή την περίπτωση θα χρησίμευαν για να καλύψουν ένα μέρος των χρημάτων που έχει σχεδιάσει η Ρεάλ Μαδρίτης για να υπογράψει τον επόμενο galáctico, που όλα δείχνουν ότι θα’ναι ο Kylian Mbappé, ο 18χρονος επιθετικός της Μονακό και για του οποίου τη μεταγραφή απ’το Πριγκιπάτο ζητάνε 120 εκατομμύρια ευρώ. Ή μια άλλη απ’τις επιχειρήσεις στην οποία εμπλέκεται η Μαδρίτη ενόψει της επόμενης σεζόν, η υπογραφή του David de Gea, η οποία εκτιμάται περίπου στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Στην περίπτωση του Ισπανού τερματοφύλακα, το βραβείο του Champions League, θα κάλυπτε πλήρως τη μεταγραφή του. Σ’αυτήν του νεαρού γαλλικού θαύματος, όχι, αλλά θα συνέβαλε χωρίς αμφιβολία έτσι ώστε η Μαδρίτη ν΄αντιμετώπιζε τη επιχείρηση, χωρίς να χρειάζεται να κάνει πάρα πολλά εικασίες υπό τη μορφή των αριθμών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει στο Κάρντιφ τον τελικό της νούμερο 15 στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση. Έχει 11 τίτλους κι άλλους 33 στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αριθμοί που στο σύνολο δεν έχουν καμία σύγκριση στην ήπειρο. Η Madridista οντότητα έχει 59 χρόνια χωρίς νταμπλ Liga-Champions League, αλλά σ’αυτή την περίπτωση η κατάκτηση του τίτλου θα φέρει, εκτός απ’την αθλητική δόξα, μεταγραφές τόσο σημαντικές όπως του Kylian Mbappé. Τα περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ που θα έπαιρνε το λευκό club, αν κερδίσει το Σάββατο εναντίον της Γιουβέντους θα χρησιμεύσουν για να πληρωθεί ένα μεγάλο μέρος της υπογραφής του Γάλλου διεθνή.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, σε περίπτωση που κερδίσει το Champions League θα μπορούσε να λάβει, μετά το κλείσιμο του market-pool, κάτι περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ για την πορεία και την τελική επιτυχία. Η Γιουβέντους, χάρη στην αυξημένη παρουσία της στην ιταλική αγορά και τον μικρό ανταγωνισμό απ’τις υπόλοιπες ομάδες της χώρας της, θα’ναι η ομάδα που θα πάρει τα περισσότερα χρήματα, όπως συνέβη πριν από δύο χρόνια, όταν ηττήθηκε απ’τη Barcelona στον τελικό του Βερολίνο. Παρά το ευνοϊκό αποτέλεσμα για την ισπανική ομάδα (3-1) η Γιουβέντους τελείωσε το Τσάμπιονς Λινγκ με έσοδα 89 εκατομμύρια ευρώ, ένα 46% περισσότερο απ’τη Barcelona, η οποία έμεινε στα 61 Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία σ’εκείνη τη σεζόν αποκλείστηκε στα ημιτελικά (ακριβώς ενάντια στη Vecchia Signora χάρη σε δύο γκολ απ’τον πρώην και σήμερα madridista Άλβαρο Μοράτα), έμεινε στα 56 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, περίπου 25 λιγότερα από όσα θα μπορούσε να πάρει αυτό το Σάββατο. Μια διαφορά, σίγουρα, σημαντική, και που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Χυμώδης κατανομή

Για να θέσουμε σε πλαίσιο την κατάσταση που μπορεί να συμβεί αυτή τη σεζόν, πρέπει να θυμάστε ότι την περασμένη σεζόν, η οποία έληξε με τη Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά το ενδέκατο, το Champions League μοίρασε συνολικά 1.345.258 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη σεζόν, το ποσό πέφτει ελάχιστα στα 1.268 δις, 761 εκατομμύρια σε πάγια ποσά, ανάλογα με την κατάταξη και τις νίκες, και 507 εκατομμύρια σε μεταβλητές μέσω το market-pool, που εξαρτάται βασικά απ’το μερίδιο της τηλεθέασης της κάθε ομάδας στην αγορά της χώρας της.

Στην ιστορική κατάταξη της κορυφαίας ηπειρωτικής διοργάνωσης, η Μπάγερν είναι στην κορυφή με 618 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 608 της Ρεάλ Μαδρίτης, με τη Barcelona να συμπληρώνει το βάθρο με 576 εκ. ευρώ. Σε περίπτωση νίκης, η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιτίθονταν στον θρόνο της γερμανικής ομάδας στα 25 χρόνια του Champions League, για να γίνει το νούμερο ένα αθλητικά και επίσης και οικονομικά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.