News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane και η προδοσία του: Isco ή Bale

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Του Antonio Sanz

Ο Ζιντάν δεν έχει κλείσει την πόρτα στη φημολογία για το ποιος θα’ναι ο βασικός στον τελικό του Champions League στο Κάρντιφ: Μπέιλ ή Isco; Είπε ότι θα έπαιζαν πάντα οι καλύτεροι...


Ο Ζιντάν ήταν μια μέρα οπαδός της Γιούβε, σε κάποια στιγμή στα νιάτα του παραδέχθηκε επίσης ότι υποστηρίζει τη Barca και ίσως να αισθάνθηκε κοντά, χωρίς να το ξέρει, στη Ρεάλ Μαδρίτης πριν του δώσει την χαρτοπετσέτα ο Florentino το 2001. Δεν έχει σημασία. Δεν υπάρχει σημαία και μένει λίγη πατρίδα όταν εμφανίζεται οποιοσδήποτε εισβολέας που σε δεσμεύει για τα χρώματά του. Ζούμε σε μια εποχή όπου μόνο η νίκη επιτρέπει να μετρήσεις αυτόν που αισθάνεται πιο κοντά στο συναίσθημα. Για κάποιους οπαδούς η κατάκτηση του τροπαίου καθορίζει την καταπίεση και την περηφάνια. Για άλλους ονειροπόλους, τους οποίους η επιτυχία τους ντριμπλάρει, μένει να φτερουγίσουν με την ήττα προσκολλημένοι σε άλλες αρχές. Για τον Ζινεντίν, ο χρόνος το δρομολογεί προς τον καλύτερο προορισμό. Σήμερα ομολογεί φορέας του madridista DNA: «Είναι ο σύλλογος της ζωής μου», τονίζει με υπερηφάνεια. Εκείνα τα αρχικά συναισθήματα έχουν εξοριστεί. Και το αναφέρει με φυσικότητα. Όπως κάθε προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο ίδιος εκδηλώνεται με μια καταδεκτική συμπεριφορά, συμβιβαστική, χιουμοριστική, μακρινή, αυθόρμητη, χωρίς να ξεφεύγει απ’την πραγματικότητα που σημαίνει ο δεύτερος τελικός του Champions League σε δύο χρόνια από τότε που αντικατέστησε τον Μπενίτεθ στον πάγκο . Δύο στα δύο. Ο ένας κερδισμένος κι ο άλλος ... θα δούμε. Απέναντι, μια θερμότητα που τον τύλιξε για πέντε χρόνια. Ναι, ο Ζιντάν ήταν επίσης και της Γιουβέντους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έσπασε μια γρουσουζιά που κρατούσε για μερικά χρόνια. Από τότε που ούτε θυμόμαστε, οι οπαδοί αισθάνονταν ορφάνια απ’το αποτέλεσμα της διοργάνωσης. Είχαν πάνω από τριάντα χρόνια, όταν ένας ελάχιστα γνωστός Ζιντάν τους παρότρυνε στο Άμστερνταμ να καταλήξουν συνθηκολογώντας μπροστά σ’αυτό που κατέληξε να’ναι το έβδομο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της οντότητας. Ο Γάλλος είχε χάσει δύο τίτλους σε δύο χρόνια, κάτι αδιανόητο στη διαδρομή του μεγάλου Ιταλού κολοσσού. Έτσι, όταν ο Florentino Pérez του έδωσε το κομμάτι υφάσματος δεν δίστασε να ποντάρει στην αλλαγή. Αυτή τη φορά, η καλή τύχη έχει καταλήξει να τον συνοδεύσει. Δεν ανέβαλε καμία περαιτέρω συζήτηση. Χωρίς να αλλάξει τους βιορυθμούς αποδείχτηκε ένας ήρωας σε καιρό πολέμου. Έμειναν μακριά οι στιγμές όπου ο θαυμασμός για τον Francescoli ή η προσέγγιση στο μπάντμιντον τον απομάκρυναν απ’την πατρίδα για να εδραιωθεί στις Κάννες. Ο Zizou υποβλήθηκε στην πειθαρχία του σπουδαίου παίκτη. Πολλά χρόνια αργότερα, στην θυγατρική της λευκής οντότητας, έψαξε το γαλόνι του καλού προπονητή. Βρήκε τον εαυτό του, κι εκμεταλλεύτηκε την αποτυχία του Μπενίτεθ. Σε δεκαοκτώ μήνες έχει προχωρήσει αρκετά έτσι ώστε να μην κατεβεί απ’το βάθρο.


Περιθωριοποίηση του Μπέιλ σ’ένα αστρικό αγώνα;

Μπορεί να θεωρηθεί ότι ο Γάλλος προπονητής αντιμετωπίζει μια επανεπικύρωση αν κερδίσει ή αν χάσει, παρά το βιογραφικό που τον συνοδεύει. Είναι αληθές ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα χωρίς περιστροφές. Πρόκειται για το ν’αφήσει στον πάγκο ένα απ’τα αστέρια του προέδρου, έναν απ’τους προστατευόμενους. Αλλά ο προπονητής, ο οποίος εφαρμόζει τη φυσικότητα ως πρώτη εντολή αισθάνεται ικανός να χαμογελάσει μπροστά στη δυσκολία. Γιατί; Η απόφαση το εγκλιματίζει ενώπιον του παράξενου επεισοδίου που σημαίνει το να περιθωριοποιήσει τον Bale σ’ένα αστρικό ματς, όπου καυχήθηκε λευκό τόσες φορές. Ο Ζιντάν, ως αναφορά που ήταν, δεν αμφιβάλει: θα βάλει τους καλύτερους. Αν κι αυτή τη φορά, ο ισχυρισμός του Βρετανού επιθετικού, αναγνωρίζοντας ότι δεν αισθάνεται σε άριστη κατάσταση, τον έχει χαλαρώσει. Φυσικά, πρέπει να δουλέψει για να πείσει την κοινή γνώμη, να διαλύσει τους πραιτοριανούς του Isco και να πάρει την αποφασιστικότητα να ποντάρει στην φαντασία έναντι της ταχύτητας. Ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές παραδέχονται ότι ίσως ο Ουαλός, ο οποίος τοποθετείται χωρίς αυτοπεποίθηση, θα’ταν πιο κερδοφόρος στο τελικό κομμάτι του αγώνα.

Σε μια κατοικημένη περιοχή στα βορειοδυτικά του Κάρντιφ, στο Whitchurch, στην Ουαλία του Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται η οικογένεια του Bale. Ο «anti Bale» χορός αναρωτιέται αν θα υπήρχε τόση συγκαταβατικότητα με τον Isco αν γίνονταν ο τελικός στο La Rosaleda της Μάλαγα.


«Αν πρέπει να ξεκινήσω απ’τον πάγκο ...»

Όμως, η συζήτηση του βασικού παραμένει ανοιχτή, γιατί έτσι ήθελε ο Ζιντάν. Ενώπιον αυτού του προφανές, η πραγματικότητα είναι ότι ο καθοριστικός αγώνας φιλοξενείται στο σπίτι ενός αμφιλεγόμενου παίκτη για τον madridismo. Με καλαίσθητες εμφανίσεις ικανές να ηγηθούν απ’τα άκρα, με φευγαλέες αποτυχίες, με απειλητικούς τραυματισμούς, με άνοστες διαδρομές, ο Μπέιλ δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη που του έχουν εναποθέσει απ’την άφιξή του, ως σύμβολο της Premier. Στις προηγούμενες ώρες ήταν γραφτό με παράξενη σύνεση να μυρίσει το κόψιμο: «Δεν είμαι ακόμα στο 100%. Αν πρέπει να ξεκινήσω απ’τον πάγκο αυτό θα κάνω». Με ασυνήθιστη κομψότητα έχει απαλλαγεί απ’την ιεραρχία που τον συνοδεύει από τότε που ο Florentino τον υπέγραψε με όλες τις τιμές ως διάδοχο του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η προηγούμενη θεωρία δείχνει ότι ο Isco, λόγω επίδοσης και αθλητικής διάρκειας, θα’ναι βασικός ενάντια στη Γιουβέντους. Κοιτάζοντας τ’αποδυτήρια, τα ανήσυχα βλέμματα του γκρουπ κατευθύνονται στον malagueño ως τον επιλεγμένο παίκτη στο Κάρντιφ. Η συντριπτική πλειοψηφία θα εκπλήσσονταν αν στο τέλος ο επιλεγμένος είναι ο Gareth. Τα προηγούμενα τον τοποθέτησαν στην αρχική ενδεκάδα στο clásico εναντίον της Μπαρτσελόνα. Αυτό το στοίχημα βγήκε παραμορφωμένο κι αυτό είναι που προκαλεί την επίθεση αμφιβολίας στο κεφάλι του Ζιντάν. Ο Γάλλος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να προδοθεί ξανά, ούτε και να προδώσει τους ανθρώπους που τον ακολουθούν απ’τα αποδυτήρια. Όλοι υποθέτουν ότι ο Isco το’χει κερδίσει και το αξίζει. Ωστόσο, τα αστέρια ζουν πάντα έξω απ’τις ανταμοιβές ή τις τιμωρίες. Γι 'αυτά, τα πάντα απλοποιούνται στην αύρα που τα περιβάλλει. Μόνο η αφαίρεση του Μπέιλ δίνει φαβοριτισμό στον Isco. Αλλά δεν καταλήγουν να του τον δώσουν ως σίγουρο, γιατί μπορεί να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τακτική αντιπερισπασμού. Μένει να διαπιστώσουμε αν ο «Zizou» θα προδώσει και πάλι και θ’αφήσει τον Ανδαλουσιανό στον πάγκο. Το έκανε ήδη με τη Μπάρτσα.

ΥΓ: Αυτή την εβδομάδα έχουμε δει περισσότερες συνεντεύξεις του Κριστιάνο Ρονάλντο απ’ότι σ’όλη τη σεζόν. Φυσικά, πρέπει να πλυθεί η εικόνα και να πωληθεί το τι καλό παιδί είναι.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.