News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Florentino: «Πρέπει να μιλήσω με τον Cristiano»

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Florentino: «Πρέπει να μιλήσω με τον Cristiano»

Των Juan Ignacio Gallardo και Jose Felix Diaz

Άνοιξε την πέμπτη θητεία του εξετάζοντας την επικαιρότητα με τη MARCA

«Τον Ρονάλντο τον έχει ενοχλήσει που ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον αντιμετωπίζουν ως παραβάτη» Florentino Pérez

«Σ’ένα πρόσωπο του κύρους και της επαγγελματικής του εντιμότητας δεν είναι φυσιολογικό» Florentino Pérez

«Ο Asensio δεν είναι ότι είναι ένας μεγάλος, είναι ότι μπορεί να φτάσει να κατακτήσει μια Χρυσή Μπάλα» Florentino Pérez

«Mbappé; Στην Ρεάλ Μαδρίτης έχουν έρθει πάντα οι καλύτεροι» Florentino Pérez

«Ο Ραούλ, όπως κι ο Ζιντάν θα περάσει από όλες τις περιοχές του συλλόγου και θ’αποφασίσει» Florentino Pérez

«Θα συνεχιστεί μέχρι να το θέλουν τα μέλη και να’χω τις δυνάμεις» Florentino Pérez

«Κάποιοι έχουν πάει πολύ μακριά στην προσπάθειά τους να βλάψουν την Ρεάλ Μαδρίτης» Florentino Pérez

«Ο Sergio Ramos είναι μία απ’τις βάσεις λόγω της ηγεσίας του με όλους» Florentino Pérez


Ο Florentino Pérez ξεκίνησε χθες την πέμπτη θητεία του ως επικεφαλής της Ρεάλ Μαδρίτης. Στις 20:30 ανακηρύχθηκε πρόεδρος, αλλά ώρες πριν υποδέχτηκε τη MARCA στο επαγγελματικό του γραφείο.

Ερώτηση. Το 2000 ανακηρυχθήκατε πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, και 17 χρόνια αργότερα το κάνετε και πάλι, σ’αυτή την περίπτωση χωρίς να χρειαστεί να περάσετε απ’τις κάλπες...

Απάντηση. Πριν από 17 χρόνια παρουσιάστηκα στις εκλογές κι εξελέγη πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Μια ζωή, όπως έλεγε και το τραγούδι. Σε 17 χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μεταμορφωθεί και η κοινωνία επίσης.

Ερ: Τι μένει απ’όλα αυτά τα χρόνια;

A. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι παρουσιάστηκα επειδή η οικονομική κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν καλή και μπορούσαμε να χάσουμε αυτό το προνόμιο που έχουμε τα μέλη, του να θέλουμε να’μαστε ιδιοκτήτες του club μας. Η σημαντικότερη συμβολή μου ήταν να πετύχω η Ρεάλ Μαδρίτης να παραμείνει όλων των μελών της.

Ερ: Πώς καταφέρατε να σταματήσετε αυτή την οικονομική καταιγίδα;

A. Γι’αυτό εφεύραμε εκ νέου το μοντέλο του Santiago Bernabeu. Εάν πάρεις μεγάλους παίκτες, θα’ρθουν μεγάλα έσοδα και θα μπορέσεις να συνεχίσεις να υπογράφεις. Ήταν μια οικονομικο-αθλητική εξίσωση που μας δίδαξε ο Μπερναμπέου στη δεκαετία του 50. Απέδωσε. Απ’το να χάνουμε χρήματα, περάσαμε στο να κερδίζουμε χρήματα, στο να’χουμε μια οικονομική σταθερότητα και, στη συνέχεια, μια αθλητική σταθερότητα. Έχουμε καταφέρει να’ναι το αθλητικό club με τα περισσότερα έσοδα για πολλά χρόνια. Τώρα τελειοποιούμε το σύστημά μας, γιατί υπάρχουν σύλλογοι με μεγάλη οικονομική δύναμη, που πριν δεν ήταν. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν πολλά χρήματα. Πρέπει να εργαστούμε με τη φαντασία, γιατί ο σύλλογος παραμένει των μελών του. Έτσι έχουμε ζήσει 115 χρόνια και θέλουμε να ζήσουμε πολλά περισσότερα. Ανοίγει η προοπτική του ψηφιακού κόσμου, όπου έχουμε εναποθέσει πολλές ελπίδες έτσι ώστε ο σύλλογος να συνεχίσει να κυριαρχεί στην οικονομική ενότητα και να εδραιώσει το αθλητικό πρότζεκτ, που έχουμε αλλάξει ή βελτιώσει σε σχέση μ’αυτό που είχαμε στην αρχή, το 2000.

Ερ: Μέχρι πότε Florentino Pérez;

A. Σίγουρα έως ότου θέλουν τα μέλη και μέχρι να’χω δυνάμεις.

Ερ: Κάποια πρόκληση με προτεραιότητα στο τραπέζι;

A. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικός και δύσκολος. Τώρα το αθλητικό πρότζεκτ πρέπει να το προσεγγίζεις με διαφορετικό τρόπο. Ήταν πάντα αυτό των μεγάλων παικτών παγκοσμίως, των Ισπανών και της cantera. Τώρα το έχουμε τελειοποιήσει, είμαστε προσεκτικοί με τους νεαρούς παίκτες όλου του κόσμου. Κάνουμε ένα μεγάλο πρότζεκτ, που θα μας εγγυηθεί το μέλλον.


Ερ: Λέγονταν ότι δεν υπήρχε αθλητικό μοντέλο...

A. Το αθλητικό μοντέλο είναι αυτό που μας χάραξε ο Σαντιάγκο Μπερναμπέου κι ο Di Stefano και είναι αυτό που έχει δώσει στη Ρεάλ Μαδρίτης την δυνατότητα να’ναι ένας μύθος, δηλαδή, οι καλύτεροι και η cantera. Ποια ήταν η συμβολή μου; Να εγγυηθώ γιατί το 2000 δεν υπήρχαν χρήματα για να γίνουν αυτές οι μεταγραφές. Μας το δίδαξαν και είχα τον ενθουσιασμό να μπορώ να το πραγματοποιήσω με χρήματα και διαχείριση.

Ερ: Μιλάτε για τον Bernabeu για θαυμασμό, για σύγκριση ...

Α. Ο Μπερναμπέου μας άφησε έναν μύθο, όπως ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Βελτίωση; Μπορούμε να εμβαθύνουμε στο μοντέλο, αλλά χάρη σ’αυτόν το τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων, μπορούμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Κάποια φορά έχω ακούσει αυτό, ότι ο Florentino πάει πολύ καλά το οικονομικό θέμα, αλλά όχι το αθλητικό. Είναι παράλογο, διότι η οικονομική-αθλητική εξίσωση είναι η ίδια. Μεγάλοι παίκτες, μεγάλα έσοδα. Σήμερα, αυτό που κάνουμε είναι να προσαρμόζουμε το μοντέλο στον παρόν.

Ερ: Και ξαφνικά εμφανίζεται το θέμα του Κριστιάνο Ρονάλντο και η ενόχλησή του για την κατάσταση που βιώνει. Υπάρχει λύση;

Α. Σκέφτομαι να μιλήσω μαζί του κάποια μέρα. Δεν έχω μιλήσει μαζί του ακόμα. Δεν θέλουμε να διαταράξουμε τη συγκέντρωση του με την εθνική. Δεν ξέρω περισσότερα, αυτά που έχουν γράψει κάποιοι ή πει κάποιοι άλλοι. Πιστεύω ότι έχει έρθει χειρότερα στον Cristiano, και σ’αυτό συμφωνώ μαζί του. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει μια εικόνα απ’αυτό, του περισσότερο ή λιγότερο παραβάτη κι αυτό σ’ένα άτομο με το κύρος του και την επαγγελματική του εντιμότητα και κάθε τύπου, δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί. Το τεκμήριο της αθωότητας δεν έχει ληφθεί υπόψη.

Ερ: Αν αληθεύει εκατό τοις εκατό ο θυμός του και η αναστάτωση, τι στάση θα'χει η ομάδα;

A. Τα πάντα στη ζωή μπορούν να συζητηθούν και μέσα απ'το διάλογο μπορούν να λυθούν. Είχα πάντα πολύ καλή άποψη για τον Κριστιάνο και θα δούμε πού τελειώνει αυτό. Για να μην παρερμηνεύει κανείς το club και τον παίκτη, θέλω να διευκρινίσω ότι η οντότητα συμμορφώνεται με τις φορολογικές της υποχρεώσεις κι έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ότι έχει κάθε πρόθεση να εκπληρώσει τις φορολογικές υποχρεώσεις του.


Δεν ξέρω το θέμα μιας φορολογικής δήλωσης όπως της δικής του, αλλά έχουμε μιλήσει με το δικηγορικό γραφείο του, Baker, και μπορούμε να πούμε ότι όταν έπαιζε στην Premiership, είχε μια εταιρική δομή για την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του, η οποία είναι η ίδια μ’αυτήν που είχε εδώ. Ο παίκτης, σίγουρα, δεν απέκρυψε ποτέ το εισόδημά του απ’την εκμετάλλευση της εικόνας κι έχει δηλώσει τα έσοδα του. Δεν έχει υπάρξει απόκρυψη. Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές, αλλά αν υπάρχουν, το θέμα θα καταλήξει στο δικαστήριο ή στο Ανώτατο, αλλά από εκεί στο να βγαίνει η εικόνα του παραβάτη δεν είναι φυσιολογικό. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ερ: Αν εμφανιστεί μια προσφορά γι’αυτόν, τι θα κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης;

A. Δεν έχει έρθει καμία προσφορά κι αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι ο Ρονάλντο είναι ένας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και θα παραμείνει. Συμβαίνει και με όλους τους υπόλοιπους. Δεν υπάρχει καμία προσφορά.

Ερ: Τι σκέφτεστε γι’αυτές τις αποδοκιμασίες που εμφανίζονται από καιρό σε καιρό στο Μπερναμπέου;

A. Είναι ένα άλλο θέμα και θα διορθωθεί. Το να σε αποδοκιμάζει μια μικρή ομάδα οπαδών, μου φαίνεται μοιραίο, αλλά τόσο στον Cristiano, όσο και σε κάθε άλλο. Αν έχουμε μια αίσθηση του ανήκειν, ότι οι παίκτες είναι δικοί μας, ότι αποτελούν μέρος της οικογένειάς μας, δεν είναι φυσιολογικό να αποδοκιμάζεται κάποιος. Δεν είναι φυσιολογικό να αποδοκιμάζεις κάποιον απ’την οικογένειά σου. Θα δουλέψουμε για να μην συμβαίνει αυτό επειδή, επιπλέον, είναι μια πολύ μικρή ομάδα.

Άλλο πράγμα είναι η απαίτηση, η οποία είναι καλή γιατί όλοι θέλουμε περισσότερα. Δεν είναι φυσιολογικό να ρίχνουμε πέτρες στους εαυτούς μας από τη δική μας στέγη. Απ'αυτό επωφελούνται άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης κι άλλα γκρουπ για να μας βλάψουν. Ο ίδιος το γνωρίζει. Έχει ζητήσει να μην τον αποδοκιμάζουν. Εγώ το έχω πει, επίσης, και είναι ένα θέμα που ξεπερνιέται, αλλά πιστεύω ότι αυτός είναι πιο πληγωμένος, γιατί τον θεωρούν ως ένα παραβάτη, ένα άτομο που έχει κάνει πολλά για το ποδόσφαιρο, για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για όλα. Πρέπει να'μστε πολύ ευγνώμονες. Μερικοί έχουν πάει πολύ μακριά στην προσπάθειά τους να βλάψουν την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ερ: Θα υπάρξει άμεση λύση στη διαμάχη;

A. Ο τελικός του Συνομοσπονδιών είναι την επόμενη Κυριακή. Είμαστε στον Ιούνιο. Ο ίδιος δεν έχει πει τίποτα και γίνεται λόγος επειδή ένα μέσο έχει πει, ότι θέλει να φύγει. Ενδιαφέρει να μάθουμε τι σκέφτεται αυτός. Ζητώ ηρεμία και υπομονή.

Ερ: Μπορεί να αμφισβητείται το αθλητικό μετά από τρία Champions League σε τέσσερα χρόνια, δύο εκ των οποίων στη σειρά;

Α. Είμαι πεπεισμένος ότι αν συνεχίσουμε με αυτό το αθλητικό μοντέλο θα'ρθουν περισσότερα. Έχουμε κάποιους θεαματικούς νεαρούς παίκτες και πιστεύω ότι θα'χουμε τους καλύτερους σε λίγα χρόνια. Τώρα δεν χρειάζεται πλέον να πας για τον τελευταίο που εμφανίζεται και να ξοδέψεις 200 εκατομμύρια, τώρα πρέπει να εξετάσουμε τους νεότερους, στο περιβάλλον τους, στους συλλόγους τους. Έχουμε ένα επιτελείο που εργάζεται για να βρίσκει παίκτες όπως τους Vinicius, Fede Valverde, Asensio, Vallejo ή Theo. Θα πρέπει να τροφοδοτήσουμε το μέλλον του συλλόγου μας με τέτοιους παίκτες.

Ερ: Πώς λειτουργεί αυτό το αθλητικό δίκτυο;

A. Η αθλητική διοίκηση, για την οποία μιλάνε τόσο, συγχωνεύθηκε με τη γενική διοίκηση όταν έφυγε ο Valdano. Ως εκ τούτου, ο επικεφαλής της διαχείρισης του αθλητισμού είναι ο José Ángel Sánchez και στη συνέχεια έχουμε μια διεύθυνση ποδοσφαίρου που διοικεί ο Ramón Martínez και μια άλλη του μπάσκετ που διοικεί ο Juan Carlos Sánchez. Οι δύο λειτουργούν και καλά. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι ο Juni Calafat, ο οποίος είναι ένα φαινόμενο στην απόκτηση νεαρών παικτών από όλο τον κόσμο, από εκείνους που είναι 18 ή 19 ετών και που θα διαμορφώσουν το μέλλον του ποδοσφαίρου.



Ερ: Χωράει ο Ραούλ σ'αυτό το οργανόγραμμα;

A. Φυσικά. Τώρα είναι στο στάδιο της εκμάθησης του συλλόγου και θα μάθει όλους τους τομείς της οντότητας στα χέρια του José Ángel Sánchez. Ο σύλλογος έχει εξελιχθεί πολύ και χρειάζεται εκμάθηση. Μόλις δει τα πάντα, θ'αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Όπως έκανε κι ο Ζιντάν, ο οποίος μας εξέπληξε πολύ όταν είπε ότι ήθελε να γίνει προπονητής. Το είπε αφού πέρασε απ'όλους του τομείς του συλλόγου και πέτυχε πλήρως.

Ερ: Σας τρομάζει η έκρηξη του Asensio;

A. Όχι, καθόλου. Ο Asensio δεν είναι ότι είναι ένας μεγάλος, είναι ότι μπορεί να κατακτήσει μια Ballon d'Or. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει. Είναι ταπεινός, εργατικός, λογικός, παίκτης της ομάδας και με μια τεράστια ποιότητα. Τον αναγνωρίζουν όλοι οι συμπαίκτες του. Δεν είναι ζήτημα χρημάτων. Είναι ένας από εκείνους τους παίκτες που υπογράψαμε νέους, επειδή έχουν τις προϋποθέσεις να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Αυτή ήταν η σεζόν του ντεμπούτου του κι ο Ζιντάν τον έχει διαχειριστεί θαυμάσια. Κάθε φορά που έχει παίξει τα'χει πάει θαυμάσια, αλλά αυτό της άλλης μέρας είναι κάτι που δεν θυμόταν εδώ και πολύ καιρό.

Ερ: Τα ονόματα των Mbappé και Donnarumma είναι αυτά που ακούγονται περισσότερο τις τελευταίες μέρες. Υπάρχουν κινήσεις μ'αυτούς;

Α. Το Σάββατο, με το που τελείωσε ο τελικός του Champions League, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία  κι από τότε δεν έχουμε κάνει τίποτα, διότι μας φαίνονταν ασέβεια. Τώρα, θα ξεκινήσουμε μ'αυτό. Αυτές τις μέρες κανείς δεν μας έχει προσφέρει τίποτα για κανέναν παίκτη, ούτε εμείς έχουμε κάνει καμία προσφορά. Ό, τι έχει βγει κι έχει συζητηθεί, δεν είναι αλήθεια, εκτός απ'την περίπτωση του Theo, που είναι απο πριν. Δεν υπάρχει καμία προσφορά για κανέναν. Όλο αυτό αποτελεί μέρος των ενδιαφερόντων και του ενθουσιασμού των άλλων. Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση.

Ερ: Αλλά Mbappé και Donnarumma είναι παίκτες που τραβάνε την προσοχή, έτσι δεν είναι;

Α: Ναι, ναι, φυσικά. Ο Mbappé κι ο τερματοφύλακας της Milan επίσης, κι ο Vinicius κι άλλοι νέοι. Αν είναι καλοί, η Ρεάλ Μαδρίτης θα'χει το ενδιαφέρον της στην κατάλληλη στιγμή. Στην Ρεάλ Μαδρίτης έχουν έρθει πάντα οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο. Πρέπει να μιλήσω με τον Ζιντάν. Θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε στα ζητήματα αυτά.

Ερ: Πως σας φαίνεται που ο Mbappé δεν σταματά να κλείνει το μάτι στη Ρεάλ Μαδρίτης;

A. Δεν ξέρω αν το κάνει ή όχι, αλλά τουλάχιστον λένε ότι το κάνει. Για μας είναι μια ικανοποίηση. Γνωρίζουμε ότι το όνειρό του είναι να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει φωτογραφίες με όλους, με τις φανέλες τους. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Asensio. Όταν ήταν μικρός κοιμόταν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Καταστάσεις όπως αυτή, μας φέρνουν μια μεγάλη ευτυχία. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο τόπος συνάντησης πολλών κι αν αυτοί οι παίκτες θέλουν να'ρθουν, τότε είμαστε γοητευμένοι.

Ερ: Υπάρχει κάποιο κώλυμα έτσι ώστε κάποιος παίκτης του Mino Raiola να μπορεί να'ρθει στη Μαδρίτη, όπως ο Donnarumma;

A. Όχι, όχι. Αφαιρώντας τον Pogba, ούτε και είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε με τον Raiola για έναν παίκτη. Πέρυσι ήταν αδύνατο και φέτος θα δούμε τι θα συμβεί. Όταν έρθει ο Ζιντάν θα μάθουμε τι γνώμη έχει γι'αυτό το θέμα με τον Donnarumma.
 
Αφεντικό και υπάλληλος εν ώρα εργασίας
Ερ: Τι γίνεται με τον De Gea; Γιατί επαναλαμβάνεται το ενδιαφέρον του στο χρόνο, αλλά μένει πάντα στο τίποτα;

A. Πριν από δύο χρόνια είχαμε την ατυχία του φαξ, απ'αυτά που φτάνουν αργά. Άργησε δύο λεπτά και τίποτα. Πέρυσι είχαμε μια δυνατότητα που δεν χρησιμοποιήσαμε και τώρα δεν έχουμε καμία συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τον πάρουμε. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μεγάλους τερματοφύλακες.

Ερ: Τι ρόλο έχει έρθει να παίξει ο Sergio Ramos στ'αποδυτήρια και στην ομάδα;

Α. Έχει ωριμάσει πολύ μέσα σε δύο χρόνια. Σε μια ομάδα 24 παικτών, με διαφορετικές προσωπικότητες, έχει υπάρξει θεμελιώδης, διότι έχει βελτιώσει το καθεστώς της ηγεσίας του. Πρέπει να πω ότι έχει παίξει ένα μεγάλο ρόλο, όχι μόνο με τους Ισπανούς, καθώς το'χει κάνει επίσης με όλους: με τους Κροάτες, με τους Γάλλους, με όλους. Ήταν και είναι ένα ενωτικό στοιχείο γιατί βρίσκεται εδώ πολλά χρόνια και μεταδίδει αυτό που πρέπει να γίνεται. Το να'χουμε τον Sergio Ramos αρχηγό υπήρξε μία από τις επιτυχίες.

Ερ: Τι γνώμη έχετε για τη Barcelona; Ο κύκλος έχει αλλάξει και τώρα η ταλαιπωρία έχει εγκατασταθεί στο Καμπ Νόου, έτσι δεν είναι;

A. Δεν νομίζω ότι έχει υποφέρει. Έχει κάνει μια σπουδαία σεζόν. Έχουν κερδίσει το Κύπελλο. Έχουν μια μεγάλη ομάδα, ίσως με κενά στη μεσαία γραμμή λόγω της ηλικίας κάποιων παικτών, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει. Σίγουρα θα το επιλύσουν. Θα παραμείνει ο εχθρός τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη.

Ερ: Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ πάει οριστικά στην άκρη;

A. Δεν υπάρχει τίποτα παρατημένο σ'ένα συρτάρι. Το φαινόμενο ποδόσφαιρο δεν έχει όρια. Κάθε χρόνο, έχει μια απρόσμενη εξέλιξη. Το ταλέντο συσσωρεύεται σε πέντε ή έξι ομάδες και πρέπει να προσαρμόζεσαι στη σύγχρονη ζωή, με τις αλλαγή των τύπων. Κάποιος θα'ρθει μ'ένα κλειστό πρότζεκτ και θα μπορέσει να γίνει. Στους οπαδούς πρέπει να δώσουμε αυτό που θέλουν κι αυτό είναι καλές διοργανώσεις.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.