News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ’το «ΕίμαστεΌλοιLeoMessi» στην αδιαφορία της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Cristiano

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Της Gemma Herrero

Η Barca υπερασπίστηκε τυφλά τον παίκτη της

Μπαίνει ο πανικός στη φαντασία μιας Barca χωρίς αυτόν. Στην Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, η ταύτιση με τον Cristiano δεν είναι ούτε καν κοντά στην ίδια και υποστηρίζουν ότι «αν θέλει να φύγει, να φύγει»


Στη Barcelona παρατηρούν με κάποια έκπληξη, και μερικοί ακόμη και με ελαφρά ζήλια, την αντίδραση της Ρεάλ Μαδρίτης και των οπαδών της ενάντια στην απειλή του Κριστιάνο Ρονάλντο να φύγει μετά την κατηγορία της Εισαγγελίας ότι έχει εξαπατήσει το Υπουργείο Οικονομικών για 14,7 εκ ευρώ. Το «τι θέλει να φύγει;, λοιπόν, να φύγει» του madridismo έρχεται σε αντίθεση με την αντίδραση που είχε η Μπαρτσελόνα με τον Μέσι. Η εκστρατεία που ωθήθηκε απ’την οντότητα το περασμένο καλοκαίρι, στην οποία ισχυρίζονταν #ΕίμαστεΌλοιLeoMessi, προκάλεσε ντροπή ακόμη και μεταξύ της πλειοψηφίας των culés οπαδών, αν κι έγινε κατανοητό ότι ο σύλλογος έπρεπε να υποταχθεί, ότι η υπόκλιση, η ικεσία, η απελπισία ενώπιον της προοπτικής να’φευγε το αστέρι, ανάγκαζε το ίδρυμα να κάνει αυτό και πολλά άλλα. Οτιδήποτε έτσι ώστε να μείνει ο Μέσι.

Η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ Μέσι και Κριστιάνο, Barça και Μαδρίτης, είναι ότι η καταλανική ομάδα δεν μπορεί ν’αντέξει με κανέναν τρόπο την φυγή του Αργεντινού. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και μια προτεραιότητα να αισθάνεται ωραία ο azulgrana αστέρας, αγαπητός, προστατευμένος, ευτυχισμένος και χαρούμενος. Εξ ου και η Barcelona κατάπιε την υπερηφάνεια της και τη σημαία των «αξιών» έτσι ώστε να δει ο Messi ότι όλο το ίδρυμα, οι οπαδοί, κι ακόμα κι ολόκληρη η πόλη ήταν μαζί του. Υπήρξε επίσης ένα άλλο καθοριστικό γεγονός που ξεκίνησε την αλληλεγγύη των culés για το αστέρι τους: στην δίκη του περασμένου Ιουνίου, ο Συνήγορος του Κράτους, Mario Maza, έφτασε να πει το εξής για τον παίκτη: «Είναι το ίδιο με το αφεντικό μιας εγκληματικής δομής. Επιπλέον είναι το αφεντικό, ο κουμανταδόρος, ο οποίος δεν γνωρίζεται απ’τα είδωλα. Ο Leo Messi δεν ασχολούνταν με το να συναντιέται με τους δικηγόρους, αλλά με το να παίζει ποδόσφαιρο και ν’αποδίδει στα παιχνίδια (...) Τον Leo τον ενδιαφέρει μόνο το τελικό αποτέλεσμα κι αυτό ήταν η μη φορολόγηση των δικαιωμάτων της εικόνας». Η σύγκριση ήταν τόσο κτηνώδης, που οι συμπάθειες στράφηκαν αναπόφευκτα προς το ποδοσφαιρικό είδωλο, όσο κι αν αποδείχθηκε ότι είχε εξαπατήσει το ταμείο.

Η Barcelona δεν είναι κατανοητή χωρίς τον Μέσι. Επιπλέον, μπαίνει στον πανικό στη φαντασία μιας Barca χωρίς αυτόν. Στην Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, η ταύτιση με τον Cristiano δεν είναι ούτε καν κοντά η ίδια. Ο culé οπαδός λατρεύει χωρίς περιστροφές τον «θεό Leo» και συγχώρεσε τα «παιχνιδάκια» του, ενώ ταυτόχρονα προπαγάνδισε την αίσθηση ότι διώχθηκε κι ότι χρησιμοποιήθηκε ως ένα παραδειγματικό μοντέλο κι ότι, επιπλέον, ο Florentino Pérez είχε κάποια σχέση προσθέτοντας επιπλέον την περίπτωση Neymar.


Ο Gerard Piqué εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της θεωρίας της συνωμοσίας, όταν τον περασμένο Μάρτιο, αφού έπαιξε με την εθνική ομάδα της Ισπανίας στο Saint Denis, είπε: «Εμένα αυτό που δεν μου αρέσει απ’τη Μαδρίτη, είναι οι αξίες που μεταδίδει. Τους παίκτες αυτών των αποδυτηρίων που φορούν τη φανέλα της Μαδρίτης τους εκτιμώ πάρα πολύ, κάποιος είναι ακόμα και φίλος μου. Εμένα αυτό που δεν μου αρέσει απ’τη Μαδρίτη είναι να βλέπεις τις προσωπικότητες που υπάρχουν στα επίσημα και πώς κινούν τα νήματα αυτής της χώρας. Είναι το μόνο που δεν μου αρέσει. Η κυρία [αναφέρονταν στην Marta Silva, Γενική Σύμβουλος της Επικρατείας και διευθύντρια του νομικού τμήματος του Κράτους] που κατηγόρησε τον Messi, τον Neymar, κι έχει μια διαφορετική μεταχείριση στον Cristiano, κάθεται δίπλα στον Florentino Pérez στα επίσημα και δεν τρέχει τίποτα. Αυτό είναι αυτή η χώρα κι έχει υπάρξει έτσι ανέκαθεν. Δεν πρόκειται να εξηγήσω τίποτα καινούριο. Ούτε και πρόκειται να παρουσιάσω μια λίστα, όπως έκανε ο Μουρίνιο. Ξέρουμε ήδη πώς λειτουργεί αυτό. Αυτό είναι ό, τι μεταδίδει η Μαδρίτη».

Στη Barca και σε μεγάλο μέρος του barcelonismo έχει πιάσει το «όλοι είναι εναντίον μας», αλλά τώρα, βλέποντας την αντίδραση της Μαδρίτης, προκαλεί ακόμα ντροπή η ανάμνηση της εκστρατείας «ΕίμαστεΌλοιLeoMessi». Το αστέρι είναι σε διακοπές. Όταν μπορέσει το νέο του συμβόλαιο να προσαρμοστεί στο επόμενο οικονομικό έτος, θα υπογραφεί και θα δημοσιοποιηθεί. Έχει ήδη συζητηθεί, συμφωνηθεί· υπάρχει ολική συμφωνία. Λιγότερο από ένα μήνα πριν, το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή των 21 μηνών φυλάκισης για φορολογική απάτη. Επιπλέον, το Ανώτατο επιβεβαίωσε επίσης το πρόστιμο των δύο εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στον επιθετικό και τη μείωση του 1,5 εκατομμυρίου σε 1,3 του πατέρα του, το οποίο είχε ήδη καταβληθεί μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης. Λοιπόν, υπάρχει η υποψία ότι το εν λόγω πρόστιμο μπαίνει μέσα στη νέα σύμβαση που θα υπογράψει ο παίκτης. Δηλαδή, ότι θα το αναλάβει η Barça.

Όχι. Κριστιάνο Ρονάλντο και Leo Messi δεν είναι συγκρίσιμοι. Ούτε στο ποδοσφαιρικό, ούτε στις αντιδράσεις που δημιουργούν στο περιβάλλον τους. Τον Πορτογάλο, όπως έχει αναλάβει να υπενθυμίσει κάθε φορά που έχει μπορέσει, τον έχουν αποδοκιμάσει στο Μπερναμπέου, τη στιγμή που κανένας azulgrana δεν μπορεί να φανταστεί να καταστρέφουν τον Leo στο σπίτι του. Η ταύτιση μεταξύ Barcelona και Μέσι είναι ολική, ενώ η Μαδρίτη νίπτει τας χείρας της με τα προβλήματα του CR7 και οι οπαδοί σηκώνουν τους ώμους κι επαναλαμβάνουν: «Λοιπόν, αν θέλει να φύγει, να φύγει».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.