News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Valverde, το madridista στολίδι που έρχεται

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Του Pablo Polo

Ο Ουρουγουανός της Castilla, πήρε την Ασημένια Μπάλα του Mundial Κ 20


Πάει καιρός που η Ρεάλ Μαδρίτης επιδίδεται στο να σφίγγει τη θηλιά στους μελλοντικούς αστέρες του ποδοσφαίρου. Πριν από ένα χρόνο, το λευκό club απέκτησε τον Ουρουγουανό Fede Valverde, ο οποίος μετά από ένα πρώτο έτος στη Ρεάλ Μαδρίτης Castilla κατέληξε να παίξει στο Mundial Κ 20. Εκεί επιβεβαίωσε την εξέλιξή του, κι όχι μόνο για την εν λόγω τέταρτη θέση που πήρε με εθνική του, αλλά κι επειδή έχει πάρει την ασημένια μπάλα ως δεύτερος καλύτερος παίκτης του τουρνουά, πίσω μόνο απ’τον Άγγλο Dominc Solanque.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ 20 δεν έχει κάνει τίποτα άλλο απ’το να επιβεβαιώσει τις εξαιρετικές προοπτικές που υπάρχουν γύρω απ’αυτόν τον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Υπό τις εντολές του Solari ήταν ζωτικής σημασίας και η ιδέα του συλλόγου είναι να συνεχίσει στη θυγατρική αυτή την επερχόμενη σεζόν. Ωστόσο, ο Ουρουγουανός είχε μια πρώτη χρονιά προσαρμογής και ίσως η κατηγορία να του πέφτει πλέον μικρή. Στα 19 του και με την εξέλιξή του, υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι της Primera που παρακολουθούν στενά τα βήματά του.

Ο Pájaro Valverde έφτασε στη Μαδρίτη απ’την Πενιαρόλ ως εσωτερικός, αλλά ο Solari τον έχει χρησιμοποιήσει κυρίως ως αμυντικό μέσο. Ωστόσο, ο Ουρουγουανός έχει ένα καλό σουτ, σε συνδυασμό μ’έναν τεράστιο διασκελισμό και δυναμική που του επιτρέπει να προωθείται επικίνδυνα και να επιστρέφει εύκολα για βοήθειες.

Η Μαδρίτη κατέβαλε πέντε εκατομμύρια για αυτό το μαργαριτάρι τον Μάιο του 2015, αλλά ο παίκτης παρέμεινε στη χώρα του για μια ακόμη σεζόν, μέχρι να γίνει 18 και να ενταχθεί στην θυγατρική την περασμένη σεζόν.

Η Μαδρίτη ήταν γρήγορη, στην προσπάθειά της να πάρει νέα ταλέντα, γιατί το αγόρι είχε επίσης προτάσεις από United και Άρσεναλ κι επίσης απ’την ίδια τη Barcelona, αλλά ο νεαρός παίκτης επέλεξε την Ρεάλ Μαδρίτης. Με τη δεύτερη ομάδα, ωστόσο, έχει καθιερωθεί ως ο νέος Casemiro, όσο κι αν ήρθε ως ποδοσφαιριστής με προώθηση και καλό κουβάλημα της μπάλας, κι έχει προσθέσει 30 παιχνίδια. Έχει παίξει επίσης στο Youth League με την Juvenil A, ακόμα έξι παιχνίδια, κι έβαλε τρία γκολ.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ 20, σκόραρε με πέναλτι εναντίον της Πορτογαλίας, κι έχει βάλει ακόμα τρία σε ξεχωριστές διαδικασίες πέναλτι ενάντια σε Πορτογαλία, Βενεζουέλα και Ιταλία.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:




@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.