News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η στέψη της μεθόδου Pintus

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Του Santiago Siguero

Η τελική ευθεία σε Liga και Champions League υποστηρίζει το έργο του

Ήταν η πρώτη μεταγραφή της Ρεάλ Μαδρίτης 2016-17. Ο Ζινεντίν Ζιντάν επέμεινε στην πρόσληψη του Antonio Pintus, του Ιταλού προπονητή φυσικής κατάστασης τον οποίο γνώρισε κατά τη διάρκειά του στη Γιουβέντους. Είχε δεσμευτεί με την Λυών, αλλά μπροστά σε μια κλήση της Μαδρίτης δεν υπάρχουν αμφιβολίες.

Ο Pintus πήρε τα ηνία προετοιμασίας της φυσικής κατάστασης της Μαδρίτης στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Ο Ζιντάν, ο οποίος απ’το πέρασμά του απ’το Calcio δίνει μεγάλη σημασία σε αυτή την πτυχή, εντόπισε ένα έλλειμμα στον τομέα αυτό κατά την άφιξή του στην πρώτη ομάδα, τον Ιανουάριο του 2016. Προσπάθησε να το διορθώσει καθοδόν (έκανε μια μίνι-προετοιμασία εκμεταλλευόμενος τον αποκλεισμό της Μαδρίτης στο Κύπελλο μετά από την υπόθεση Cheryshev), αλλά δεν ήταν διατεθειμένος να επαναλάβει το λάθος στην σεζόν 16-17, την πρώτη του ως επικεφαλής της ομάδας.

Σαν αεροπλάνα

Η Μαδρίτη κέρδισε τη Γιούβε στο δεύτερο ημίχρονο του 60ου αγωνα της σεζόν. Υπήρξε πνευματική ευκινησία, αλλά γι’αυτό χρειάζονται πάντα φρέσκα πόδια. «Είμαστε σαν αεροπλάνα», δήλωσε ο Isco μετά τη νίκη επί της Θέλτα Βίγκο, που άφηνε τη Liga σε απόσταση ενός βαθμού. Όλοι στ’αποδυτήρια του Valdebebas είναι κοινωνοί των μεθόδων του Pintus, αν κι ο Ιταλός τους έχει κάνει να υποφέρουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η μέθοδός του έγκειται στο να φέρει τους παίκτες στο φυσικό όριο και, στη συνέχεια να τους ζητήσει ακόμα λίγο περισσότερο. «Νομίζατε ότι είχαμε ήδη τελειώσει;» Η φράση αντηχεί ακόμα μέσα στα τείχη του Valdebebas. Οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης την ακούνε απ’την έναρξη της προετοιμασίας, στο Μόντρεαλ, σχεδόν πριν ένα χρόνο. Τα σχέδια εργασίας είναι εξατομικευμένα, προσαρμοσμένα στις συνθήκες και στην φυσική κατάσταση του κάθε παίκτη, αλλά αυτό που φοβάται περισσότερο το ρόστερ είναι οι ομαδικές προπονήσεις. Όπως όταν, μετά την κατάκτηση της Liga και την απόλαυση δύο ημερών ρεπό, τους άρχισε το τρέξιμο, απλά το τρέξιμο, σχεδόν μια ώρα. Αναμειγνύει παραδοσιακές μεθόδους και πρωτοποριακές. Ψάχνει πάντα το σημείο της εξάντλησης. Επειδή, στη μέθοδό του, αυτός που αντιστέκεται κερδίζει. Τα υπόλοιπα τα κάνει η ποιότητα. Και, σ’αυτό συμφωνούν Pintus και Ζιντάν, κανένα ρόστερ δεν συγκεντρώνει τόσο συλλογικό ταλέντο όσο το madridista.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:




@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.