News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το οπτικό μήνυμα του τεχνικού επιτελείου του Zidane στ’αποδυτήρια της Μαδρίτης στο Cardiff

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Του Victor Garcia

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις

Η Ρεάλ Μαδρίτης προετοίμασε τον τελικό εναντίον της Γιουβέντους, όχι μόνο στο χόρτο, μέσω μιας εντεκάδας και τακτικής παράταξης, αλλά επίσης και ψυχικά προσέχοντας τις μικρές λεπτομέρειες

Λίγα εκατοστά απ’τη φανέλα του και το σορτσάκι του, πριν αλλάξει, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είδε μια φωτογραφία στο ντουλάπι του στ’αποδυτήρια του Κάρντιφ όπου εμφανίζονταν μυώδης μαζί με τους Modric, Casemiro και Carvajal, μεταξύ άλλων συμπαικτών της Ρεάλ Μαδρίτης. Η θέση του Kroos είχε άλλη μια εικόνα της «γροθιάς» του Γερμανού μαζί με τους Isco, Nacho, Morata και Casilla. Ο Μπενζεμά στήθηκε στη στιγμή στην οποία εμφανίζονταν ο Varane στην πλάτη του, κι αυτή του Kovacic, ακριβώς δίπλα σ’έναν Sergio Ramos πάνω στην πλάτη του οποίου «καβαλούσε» ένας Isco. Ο Ζινεντίν Ζιντάν στη συνέντευξη Τύπου μετά το Δωδέκατο, έδωσε τον τίτλο αυτής της φωτογραφικής έκθεσης: «Οι παίκτες τα πάνε γαμάτα».

Η ιδέα, όπως έχει μπορέσει να γνωρίζει η El Confidencial, ήταν του τεχνικού επιτελείου: να παρακινήσει τους παίκτες, στέλνοντάς τους ένα μήνυμα του ποιοι είναι, μια οικογένεια. Οι εικόνες, δημοσιευμένες στη σελίδα της UEFA και στα κοινωνικά δίκτυα των ίδιων των παικτών (μετά τον αγώνα), είναι του επίσημου φωτογράφου του συλλόγου, τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης μετά από ένα ποδοβόλει ή αγώνες προπόνησης, και αποκαλύπτουν ένα απ’αυτά τα λιθαράκια που επηρεάζουν άμεσα στο μυαλό του παίκτη, όπως κι άλλες που έστειλε πριν την αναμέτρηση -μέσω ενός βίντεο συγγενών- ή των δημηγοριών πριν και κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του τελικού.

Με τι τρόπο επηρεάζουν μερικές φωτογραφίες μιας προπόνησης; Είναι ένας απλός μηχανισμός, μια υπενθύμιση της ποσότητας του χρόνου που περνούν μαζί, ενωμένοι, προετοιμαζόμενοι να παλέψουν για έναν σκοπό και, με τη σειρά του, είναι ένας τρόπος για να μην ξεχνάνε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ότι, στον εν λόγω στόχο που διακυβεύεται, είναι ένα γκρουπ παιδιών που μοιράζονται ομάδα.

Η απλότητα του περνά ο Ζιντάν στα αποδυτήρια

Είναι ένα παράδειγμα, περισσότερο της απλότητας με την οποία αντιμετωπίζει ο Ζιντάν αποδυτήρια, a priori, πολύπλοκα, -γεμάτα νεαρούς εκατομμυριούχους με τα δικά τους ενδιαφέροντα -και η οποία του χρησιμεύει ως βοήθεια για να υποστηρίξει τα λόγια του μετά τη νίκη επί της Γιουβέντους: «Το κλειδί είναι ότι όλοι έχουν αισθανθεί σημαντικοί αυτό το έτος και ιδιαίτερα ότι τα πάνε γαμάτα μεταξύ τους. Η σχέση που έχουν είναι τεράστια, αν και υπάρχει πολλή δουλειά πίσω από όλο αυτό, κι όταν είσαι σ’αυτό το κλαμπ όλα είναι πιο εύκολα».

Η ενίσχυση της δέσμευσης και της ενότητας του ρόστερ είναι μια «δουλειά» στην οποία αναφέρεται ο Γάλλος προπονητής και, ξεκινώντας απ’αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να’χει συνέχεια, καθώς θα υπάρχουν κομμάτια που θα φύγουν (James, Pepe και Coentrao φαίνονται τα πρώτα, ο Morata θα μπορούσε να’ταν ο επόμενος) κι άλλα που έρχονται (Theo και Marcos Llorente;). Επιπλέον, σ’αυτούς που παραμένουν, θα πρέπει να τους κάνει να «αισθανθούν σημαντικοί» και πάλι, κι ότι καθένας απ’αυτούς έχει υπάρξει κλειδί, τόσο έτσι ώστε μερικές φωτογραφίες κάποιων προπονήσεων, να’χουν κρεμαστεί σ’έναν τελικό Champions League.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.